Дружеството е добро, просто не му е дошло още времето
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеИмота в Пловдив се продава за 4,037 млн. лв а в баланса е 7,53 млн. лв, нали така?
А тази преоценка която са направили към края на 2012 от 4,743 млн. лв отразена ли е в баланса?Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Феърплей Пропъртис АДСИЦ отчита 67% спад на печалбата на годишна база до 774 хил. лв. за деветмесечието на 2013 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. Финансовият резултат за разпределяне е малко по-висок, или 852 хил. лв.
Съдбата на дивидента за 2013 г. обаче ще бъде решена от предварителния договор за продажба на урегулиран поземлен имот в Пловдив с площ 14 042 кв. м. срещу 4,037 млн. лв., сключен на 4 юли 2013 г. Балансовата стойност на имота е 7,53 млн. лв. и при продажбата му дружеството ще отчете 3,5 млн. лв. загуба от тази сделка, тоест ще излезе на загуба за тази година и дивидент няма да има.
Продажбите на апартаменти (прехвърлени с нотариален акт) намаляват с 30% на годишна база до 14,7 млн. лв. за деветмесечието на 2013 г. Стойността на сключените договори за продажби (предварителни договори) намаляват с 31% на годишна база до 11,2 млн. лв. за януари-септември 2013 г.
Към края на септември 2013 г. дружеството има 48 неприключили договори за продажба (тоест непрехвърлени с нотариален акт), които се очаква да реализират допълнителни приходи от 8,3 млн. лв. до края на 2015 г.
Акциите на дружеството поевтиняват с 14% за последните 12 месеца до 0,239 лв. за акция и 13,3 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,032 лв. на акция, поради което реалният спад е по-малък.
Освен да стискаме палци да не приключат продажбата 2013Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеЗа сега към 1,5 ст.дивидент за 2013г
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСпоред мен и да има ще е символиченНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАко ми звънне г-н Моравенов и каже кога: ще ви уведомя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KPAHK Разгледай мнениеСега погледнах - миналата година е било в края на НоемвриМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Според мен и да има ще е символиченПървоначално изпратено от markov Разгледай мнениеДа няма да дадат по рано , но ще се вземе.
Тук интересното е ще има ли за 2013 дивидент, защото според текущата цена на акцията пазара смята че няма да има .....
Коментар
Коментар