IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес акциите с права от увеличението ли се продават или без?

До колко дни би трябвало да стартира търговията с правата?
    http://tekstove.info/browse.php?id=14422

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Според графиката на 17-ти ноември е била 0,503лв, а на 4-ти дек. - 0,81 лв.
      Оборотът за 6 мес. е 400 хил, при общо ~28 мил.
      Оборотът е 10 пъти по-малък от това което се предлага като нови акции
      Ако новите акции бъдат записани, трябва да се очаква, че има инетрес към дружеството и че и оборота ще се повиши и цената да се доблизи до лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Хубаво , пенсионните решават да си пазят дела и за по изгодно почват да купуват на пазара. Според теб колко дълго цената ще остане 0,80 за бройка ?
        Според графиката на 17-ти ноември е била 0,503лв, а на 4-ти дек. - 0,81 лв.
        Оборотът за 6 мес. е 400 хил, при общо ~28 мил.
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Според мен бъркаш. Мажоритарят и пенсионните фондове биха разглеждали увеличението от различен ъгъл. За мажоритаря ще е важно да запише и да влязат пари в компанията. В случай, че пенсионните искат да запазят относителният си дял в нея, то им е по-изгодно да изкупят от пазара съответните бройки на цени под 1 лев вместо да записват увеличение. Така те са изправени пред две алтернативи. Или ще се откажат да участват при което делът им би се размил или ще изкупят необходимото количество от пазара с цел да запазят дела си. Възможно е да решат да не бързат и изкупуването да продължи по-дълго време на някакви предварително решени от тях цени или пък вече да са успели да изкупят част от количеството отговарящо на техният дял. Във всеки случай идеята как пенсионните фондове ще платят 1 лев на увеличение при текущи котировки от 0,80 ми се струва несериозна. Нещо трябва да се промени за да имат мотивация да го направят.
          Хубаво , пенсионните решават да си пазят дела и за по изгодно почват да купуват на пазара. Според теб колко дълго цената ще остане 0,80 за бройка ?

ФПП издържаха удара със спада на търсенето на морските жилища и виждам че успешно почнаха да строят в столицата където явно има търсене на НИ .....

Надявам се че ще продължат премерените действия от мениджмънта за вдигане на цената над номинал .....и скоро ще се увенчаят с успех
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
            ФПП винаги е било образцово дружество. Кризата ги удари лошо, но тежките години са вече зад гърба им. Почнаха пак да строят и да продават, лихвите по кредите им паднаха, което е доказателсвто, че са сериозно дружество и пред банките. Винаги всичко е било точно с тях, щом цитираш датите значи си запознат

- Сашко аз не само съм запознат, а и съм бърз, но тъй като и работя със затворен портфейл - малко ми е криво , че преди месеци кога стояха оферти от по 20/30 000бр. от дясно се чудех коя позиция от сектора или друга да пожертвам за нивото 0,42/43 - за цял пакет , а не 2/3000бр.! В такива моменти трябва и смелост щом нямаш свободен кеш .
            -С две думи тук беше най безрисковият потенциал за едни 60/70% сега , а тогава виждах само 12/15% и не рискувах много, а за това колко е коректен и честен мажо - оставям ти го да се обичате взаимно , а аз ще цакам и щипя кога мога

Коментар

• Не са ставали скоро увеличения на капитал, ще е добър тестер и за пазара като цяло.
              Може пък да се запише всичко и дори и цена за правата да има, кой знае. Емисията не е за много пари 5 милиона само, вероятно предварително договорени вече

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
                Нещо се бъркаш, всичко си пише, едно от малкото кореткни дружества на БФБ останали, в което и мажоритарят и пенсионните си увеличават дела и не продават, вероятно и правата си няма да продадат и ще ги запишат.
                Според мен бъркаш. Мажоритарят и пенсионните фондове биха разглеждали увеличението от различен ъгъл. За мажоритаря ще е важно да запише и да влязат пари в компанията. В случай, че пенсионните искат да запазят относителният си дял в нея, то им е по-изгодно да изкупят от пазара съответните бройки на цени под 1 лев вместо да записват увеличение. Така те са изправени пред две алтернативи. Или ще се откажат да участват при което делът им би се размил или ще изкупят необходимото количество от пазара с цел да запазят дела си. Възможно е да решат да не бързат и изкупуването да продължи по-дълго време на някакви предварително решени от тях цени или пък вече да са успели да изкупят част от количеството отговарящо на техният дял. Във всеки случай идеята как пенсионните фондове ще платят 1 лев на увеличение при текущи котировки от 0,80 ми се струва несериозна. Нещо трябва да се промени за да имат мотивация да го направят.

Коментар

• ФПП винаги е било образцово дружество. Кризата ги удари лошо, но тежките години са вече зад гърба им. Почнаха пак да строят и да продават, лихвите по кредите им паднаха, което е доказателсвто, че са сериозно дружество и пред банките. Винаги всичко е било точно с тях, щом цитираш датите значи си запознат

Коментар

• [QUOTE=Sashko;1059954701]Нещо се бъркаш, всичко си пише, .........

Малко не си ме разбрал , но ще наваксаш ...

"- Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението по чл. 92а, ал. 1 от ЗППЦК или към 29.02.2016 г. /понеделник/;
                    - Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 25.02.2016 г. /четвъртък/. "

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      Тази "лодка - честната игра" на Импето тече от всякъде и с калафатене не става!
                      На мен лично ми стана интересно , че не се споменават датите за правата ,
                      все пак и те ще се отиграват, а и самото увеличение 5/1 си го иска
                      Нещо се бъркаш, всичко си пише, едно от малкото кореткни дружества на БФБ останали, в което и мажоритарят и пенсионните си увеличават дела и не продават, вероятно и правата си няма да продадат и ще ги запишат.

"Търговията с правата за участие в увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (ФПП) започва от 1 март 2016 г., съобщи БФБ-София. Процедурата ще продължи до 11 март, а на 22 март 2016 г. ще се проведе аукционът за неизполваните права."

Коментар

• Тази "лодка - честната игра" на Импето тече от всякъде и с калафатене не става!
                        На мен лично ми стана интересно , че не се споменават датите за правата ,
                        все пак и те ще се отиграват, а и самото увеличение 5/1 си го иска

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...1-mart-212014/

Ще е упешно е ясно, но ще се запише ли напълно или да
                          5 милиона не е голяма сума, акциите на пазара под 1 лв. са сигурно за не повече от 500 хиляди, димек сигурно 1/10 от това което се предлага на 1 лев. Димек левът хич не е мираж.

Коментар

• Позицията почна да се активизира Сигурно скоро ще е увеличението
                            Тая година, вече сигурно и на зелено ще излезе отчета
                            Мажоритарят и пенсионните продължават да купуват, като гледам пояснителните бележки към годишния

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                              Днес, четох интервю на Моравенов в Капитал, където директно заявява, че мажото ще запише минимума за да е успешна емисията.
                              В този ред на мисли е и прехвърления пакет от майката към аргото.
                              http://www.capital.bg/biznes/kompani...i_s_56_mln_lv/

Мен ме вълнуват институциалните инвеститори, поведението им и кой изкупувайки вдига цената?!
                              Това че мажо купува акции е добра новина , значи вярва в бъдещето на дружеството.

Виж ако продаваше , щеше да е супер тревожно ......
                              Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                                Обиранията, които аз съм засичал и преди и след новината са все от Еврофинанс, но кой е клиента е върпоса.
                                Освен на пенсията мисля, че през това ИП търгуват и 2 или 3 УД.

Коментар

Working...
                                X