Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
dobre си е конюнктурата според мен: по-високи продажни цени за тази и следващата година с около 220лв.на м2 спрямо 2017г, с по-ниски лихвени разходи и по-ниски такси за ОД, банките свалиха доста лихвите по ипотеки.
Колкото до фоукал пойнт ...вероятно за различни клиенти търгуват( на 69ст имаха айсберг купува ноември,декември) Основен продавач(при тази умряла търговия) последните 2 месеца откакто купувам е кобос на първата къща и карол. Купувах малко щото е "мразена хартия" и може да се изкарат едни 30 - 60% с нисък риск, ама може и да греша
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Не съм тесен специалист по счетоводството на АДСИЦ , но от обща култура се сещам че счетоводния резултат и резултата за разпределяне са две различни неща при този вид дружества...
Успешен ден!Last edited by ona; 25.10.2017, 19:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ona Разгледай мнениеСърдечно Благодаря< Марков!
Както ми каза, погледнах доклада/отчета, но не намирам никъде обяснение на правилата за разпределяне при АДСИЦ. Виждам, че резултатите са без разходи за обезценка, но тези обезценки не бяха ли покрити при т. нар. "обратен сплит"? Мерси! Има ли обезценки в години, в които пазарът на НИ е растящ?
Благодарностите и въпросите по-горе не са препоръка за търговия с акции на дружеството!
Резултата за разпределяне е по скоро на база реални парични потоци ..... тоест възможно е счетоводно да има загуба и пак да има резултат за разпределяне. Мисля че назад в темата преди години го бяхме дъвкали този въпрос.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Сърдечно Благодаря< Марков!
Както ми каза, погледнах доклада/отчета, но не намирам никъде обяснение на правилата за разпределяне при АДСИЦ. Виждам, че резултатите са без разходи за обезценка, но тези обезценки не бяха ли покрити при т. нар. "обратен сплит"? Мерси! Има ли обезценки в години, в които пазарът на НИ е растящ?
Благодарностите и въпросите по-горе не са препоръка за търговия с акции на дружеството!
Коментар
-
Принципно когато има сключени договори за продажба с разсрочено плащане , дължимите суми трябва да са в колона АКТИВИ , ред ВЗЕМАНИЯ на СЧЕТОВОДНИЯ БАЛАНС. Приходите от продажби на продукция по отчетени договори за продажба трябва да са в Отчета за доходите за съответния период / Вероятно под отчетени се има предвид нотариално прехвърлени /
Конкретно в баланса към 30,06,2017 на ред вземания виждам сумата : 4 349 х.лева. към края на 2016 сумата е била 3 751 х.лева.
Тези 4 349 х. лева се стоят от:
- Вземания от свързани предприятия - 1 236
- Вземания от Клиенти - 1080
- Педоставени аванси - 949
- Разходи за бъдещи периоди - 1075
Виждам увеличение на незавършеното производство към 30,06,2017: 37 914 х. лева. към края на 2016 е било 33 914 х.лева. Това са сградите в строеж.
По детаилна информация за продажбите можеш да видиш в докладите за дейността и финансовото състояние:
http://www.fpp.bg/files/documents/ar...a9c57c2ffe.pdf
и тук във втората половина:
http://www.fpp.bg/files/documents/ar...0889f32675.pdfLast edited by markov; 24.10.2017, 23:50.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениее то 2 ст на текущата цена си е добра дивидентна доходност ма за сега се не видят на хоризонта...
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
Tук не влязоха ли доста пари от блковоете в Студентски град, след като се стори и не намирам пресно уведомления, явно паре са на лицеНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар