IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Да няма вътрешари, които са надушили дивидент или маджо си ги вдига....
    На маджо това отдавна му вади очите... че са под левче...

Коментар

• Да няма вътрешари, които са надушили дивидент или маджо си ги вдига....

Коментар

• E, какво да кажем ние, непросветените, в тайните дебри на Информацията...

Коментар

• dobre си е конюнктурата според мен: по-високи продажни цени за тази и следващата година с около 220лв.на м2 спрямо 2017г, с по-ниски лихвени разходи и по-ниски такси за ОД, банките свалиха доста лихвите по ипотеки.
          Колкото до фоукал пойнт ...вероятно за различни клиенти търгуват( на 69ст имаха айсберг купува ноември,декември) Основен продавач(при тази умряла търговия) последните 2 месеца откакто купувам е кобос на първата къща и карол. Купувах малко щото е "мразена хартия" и може да се изкарат едни 30 - 60% с нисък риск, ама може и да греша

Коментар

• Днес Фоукъл Пийнтс продават... На мажо посредниака... Нещо не ми харсева конюктурата!

Мнения??

Коментар

• Сашко се изгуби нещо напоследък, затова аз реших да внеса малко оптимизъм в темата

От сайта на FPI :
              Жилищен комплекс до НСА

Район

Студентски град

Етап на застрояване

Разрешение за ползване

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Не съм тесен специалист по счетоводството на АДСИЦ , но от обща култура се сещам че счетоводния резултат и резултата за разпределяне са две различни неща при този вид дружества...
                Не ми се чете дълго назад, но съм сигурен, че не беше разисквано в "светлината" на т.н. "обратен сплит". Единственото, което намерих по въпроса е прессъобщението в x3news във връзка с това: „Намалението на основния капитал на дружеството за сметка на натрупаната до момента загуба от преоценки на имоти е втората стъпказа осъществяването на намерението на ръководството на дружеството да осигури дългосрочна възможност за разпределянето на всяка бъдеща печалба като дивидент...'
                Успешен ден!
                Last edited by ona; 25.10.2017, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от ona Разгледай мнение
                  Сърдечно Благодаря< Марков!

Както ми каза, погледнах доклада/отчета, но не намирам никъде обяснение на правилата за разпределяне при АДСИЦ. Виждам, че резултатите са без разходи за обезценка, но тези обезценки не бяха ли покрити при т. нар. "обратен сплит"? Мерси! Има ли обезценки в години, в които пазарът на НИ е растящ?

Благодарностите и въпросите по-горе не са препоръка за търговия с акции на дружеството!
                  Не съм тесен специалист по счетоводството на АДСИЦ , но от обща култура се сещам че счетоводния резултат и резултата за разпределяне са две различни неща при този вид дружества.

Резултата за разпределяне е по скоро на база реални парични потоци ..... тоест възможно е счетоводно да има загуба и пак да има резултат за разпределяне. Мисля че назад в темата преди години го бяхме дъвкали този въпрос.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Според мен обесценките не са покрити..И 2018 вероятно ще е след обесценки, затова писах, че най вероятния първи дивидент може да е 2019..Разбира се това е условна прогноза, жалкото е , че от дружеството не дават никака информация..

Мнението не е препоръка за нищо..

Коментар

• Сърдечно Благодаря< Марков!

Както ми каза, погледнах доклада/отчета, но не намирам никъде обяснение на правилата за разпределяне при АДСИЦ. Виждам, че резултатите са без разходи за обезценка, но тези обезценки не бяха ли покрити при т. нар. "обратен сплит"? Мерси! Има ли обезценки в години, в които пазарът на НИ е растящ?

Благодарностите и въпросите по-горе не са препоръка за търговия с акции на дружеството!

Коментар

• Принципно когато има сключени договори за продажба с разсрочено плащане , дължимите суми трябва да са в колона АКТИВИ , ред ВЗЕМАНИЯ на СЧЕТОВОДНИЯ БАЛАНС. Приходите от продажби на продукция по отчетени договори за продажба трябва да са в Отчета за доходите за съответния период / Вероятно под отчетени се има предвид нотариално прехвърлени /

Конкретно в баланса към 30,06,2017 на ред вземания виждам сумата : 4 349 х.лева. към края на 2016 сумата е била 3 751 х.лева.
                        Тези 4 349 х. лева се стоят от:
                        - Вземания от свързани предприятия - 1 236
                        - Вземания от Клиенти - 1080
                        - Педоставени аванси - 949
                        - Разходи за бъдещи периоди - 1075

Виждам увеличение на незавършеното производство към 30,06,2017: 37 914 х. лева. към края на 2016 е било 33 914 х.лева. Това са сградите в строеж.

По детаилна информация за продажбите можеш да видиш в докладите за дейността и финансовото състояние:

http://www.fpp.bg/files/documents/ar...a9c57c2ffe.pdf

и тук във втората половина:
                        http://www.fpp.bg/files/documents/ar...0889f32675.pdf
                        Last edited by markov; 24.10.2017, 23:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                          е то 2 ст на текущата цена си е добра дивидентна доходност ма за сега се не видят на хоризонта...
                          Марков, аз не разбирам от счетоводство, отчети и т.н. Можеш ли да ми обясниш къде да видя парите от продажбите на апартаментите в отчетите досега или мислиш, че не са постъпили такива към момента или че не са отразени още? Благодаря ти

Коментар

• е то 2 ст на текущата цена си е добра дивидентна доходност ма за сега се не видят на хоризонта...

Коментар

• Тук за съжаление не съм оптимист за в близко време..Мажоритаря не развива ефективно проектите и не мисли за миноритарите..С голям зор може би ще има 1-2 ст. дивидент през 2019г..Дано ме опровергаят..Имам акции..

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение

Tук не влязоха ли доста пари от блковоете в Студентски град, след като се стори и не намирам пресно уведомления, явно паре са на лице
                                към Q2 не се виждат , а дано към Q3 просветне нещичко

Коментар

Working...
                                X