IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Номинация за ФПП- Все повече мажоритари и ще се оправим- http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=94164

Коментар

• Първоначално изпратено от milenkk
      наука ти си нещо като дебила пепи който плямпа едно и също от години за компания пред фалит с огромни дългове, мажоритар измамник и работеща на загуба, като се надява накой ден след много много години да се избие ама преди това трябва да зариби достатъчно балъци да купуват акции, че да може да се дигне по някаква случайност ама няма как да стане. За това вече никой не му обръща внимание и го ползват за бъзик само.
      Живота на този АДСИЦ е свършил и това се вижда от километри, не знам кой си мислиш, че ще излъжеш тук.
      Аз зачеквам важни тенденции от отчетите, не ме сравнявай с Пепи, който само за маестро и майстор говори, без капка цифра и факт.

Пич, ако ФПП беше толкова закъсал, нямаше да има ново строителство през 2009 г., а щеше да погасява дългове, притиснат от банките.

Явно за фалит не се говори, а за усилено строителство на текущите по-ниски от 2007 г. (надници, материали, мебели и т.н.) цени и да се прави печалба, тъй като проблема с обемите продажби явно не стои.

Според мен (не разбирам много) проблем са парцелите и апартаментите в Иван Рилски, който са купувани, строени на високите цени и едва ли са на голяма печалба в момента. Ако обаче нямат проблем с руснаците купувачи и руските агенции им обещаят успешни продажби на проектите в Паничище и Сандански, мисля че няма да е лошо. Ех мечти мечти. А дотогава проекта в Созопол ще издържа всички проекти, той е достатъчно голям и силен.

Не е препоръка за покупко-продажба на акции. Имам акции.

Коментар

• наука ти си нещо като дебила пепи който плямпа едно и също от години за компания пред фалит с огромни дългове, мажоритар измамник и работеща на загуба, като се надява накой ден след много много години да се избие ама преди това трябва да зариби достатъчно балъци да купуват акции, че да може да се дигне по някаква случайност ама няма как да стане. За това вече никой не му обръща внимание и го ползват за бъзик само.
        Живота на този АДСИЦ е свършил и това се вижда от километри, не знам кой си мислиш, че ще излъжеш тук.

Коментар

• Виждам една интересна тенденция
          Има намаление на материалните запаси само с 3,7 млн. лв., въпреки че са продадени активи с балансова стойност 16,4 млн. лв.

Може би са построили нови апартаменти за 8,7 млн. лв., ако приемем че 4 млн. лв. е от правото на строеж в Пловдив.

Новите апартаменти ще са на нови по-ниски цени при новите разходи за труд, желязо, бетон, мебели, довършителни работи.

Това поставя основите за следващия бизнес цикъл.
          към 31 декември 2008 г. е имало апартаменти за 23 млн. лв., а към 31 декември 2009 г. са за 24 млн. лв., въпреки че са продадени такива за 22,3 млн. лв. през годината.

В общи линии пада строителство

Ако не бяха 3-те млн. лв. разходи за лихви, печалбата за разпределяне щеше да е не 1 млн. лв., а 4 млн. лв.

Но това са само хипотези.
          Все пак се надявам да докарват ниска себестойност на новопостроените апартаменти и да продават на добра печалба, докато другите си продават старите скъпи проекти, правени в ония времена с онези надници....

Не е препоръка за покупко-продажба на акции. Имам акции в дружеството.

Коментар

• Не са глупости наука. 4.2 ст. срещу 1.6 ст. дивидент. Това са факти. Едните строят, продават, бележат ръст и незнам какво си, а другите просто скромно управляват добре свършена работа от минали години.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
              Тук открай време говоря къде е истината: БРЕФ. 3 пъти по-голяма дивидентна доходност при дооста по-скромна активност. Чиста работа. Не е препоръка.
              Глупости, с ливхите от парите за предишния дивидент на депозит и с продажбата на най-ценния си актив - земята, а тук въпреки разходите за лихви и лошите Q1 и Q2, аз съм доволен.

Вярно не се оказаха 49 продадените апартаменти, а 40, но това е 20% грешка, което приемам като малко.

Ако има още 4 тримесечия с 183% ръст ще видите шоу.
              Реално ФПП и в момента строи вили, новите ще са с по-ниски разходи за материали и сметката надявам се ще излезе.

Не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
              Имам акции от ФПП.

Коментар

• Тук открай време говоря къде е истината: БРЕФ. 3 пъти по-голяма дивидентна доходност при дооста по-скромна активност. Чиста работа. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от наука
                  мисля, че това дружество се възстанови най-бързо от шока, благодарение на забогатяването на руснаците покрай рекордния ръст на борсата им и скъпия петрол

от началото на 2010 г. вече като продадени са обозначени 6 апартамента, а резервациите са около 100 в Санта Марина III

http://zafpp.hit.bg

иска ми се да мечтая, но никой не влага тук и цената не мърда, а продавачите се наредиха

явно ще се чака...
                  поне утешение ми е сосния дивидент който чакам да е 7-10% дивидентна дохнодност спрямо моята цена на придобиване

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
                  Имам акции.
                  Печалбата за разпределяне за 2009 г. е 1 млн. лв., като 90% от нея трябва да бъдат разпределени като дивидент, което прави 1,62 ст./акция, или 3,5% дивидентна доходност.
                  Наука ще трябва да се утешаваш със изворна вода и xxl в мъжкия вариант

Коментар

• айде имате отчет. не ми харесва, но факта,че са на + пак е нещо.
                    няма да има ракети тук!
                    в момента не притежавам акции

поздрави
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Хитър 5ър
                      Първоначално изпратено от Tiki Man
                      Първоначално изпратено от наука
                      Айде бе?
                      само малко бе, тики.. като между приятели хахаха
                      малко,... малко, ... колко да е малко, уахаха :P))

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man
                        Първоначално изпратено от наука
                        Айде бе?
                        само малко бе, тики.. като между приятели хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от наука
                          Айде бе?

Коментар

• купувачи излазиха от дупките си

може би вчерашния аск за 22 000 акции на около 47 ст. ги е събудил

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции от дружеството.

Коментар

• мисля, че това дружество се възстанови най-бързо от шока, благодарение на забогатяването на руснаците покрай рекордния ръст на борсата им и скъпия петрол

от началото на 2010 г. вече като продадени са обозначени 6 апартамента, а резервациите са около 100 в Санта Марина III

http://zafpp.hit.bg

иска ми се да мечтая, но никой не влага тук и цената не мърда, а продавачите се наредиха

явно ще се чака...
                              поне утешение ми е сосния дивидент който чакам да е 7-10% дивидентна дохнодност спрямо моята цена на придобиване

Имам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                                De Niro, по-интересно е ти какво нямаш, че гледаш на другите по джобовете, иначе съм поласкан от вниманието Няма какво да се нервиш, казах ти че няма да ти дадат бонус задето си охрачваш монитора, ама кой да слуша

А, Санта Марина много ясно че ще се продава, руснаците нито са прости, нито се информират от форума как да си вложат парите. Там е и въпрос на престиж да имаш апартамент в подобен комплекс, примерно в България.
                                спираш да го правиш..
                                Въпрос на цена/качество/логистика в случая.

И на теб няма кой да ти върне изгубените пари, като по цял ден пишеш откровени идиотщини и лъжи по форума, но е факт, че не спираш да го правиш.

Ами си се хванал и за 2-3 от най-големите дървета изобщо на борсата. Според мен ти ще излезеш един от най-големите лузъри, рекордьор по загуба в проценти. Като количество загубени средства не вярвам да си сред първите, защото човек с твоето мислене няма откъде да има много пари....

Коментар

Working...
                                X