Аз ще ударя едно рамо - Чакам скоро да излети акцията, имам някакви бройки
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнениеРазочарован съм от тях. Има много по добри
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение2010 0.0020 0.0019 27.04.2011
Да бе и с този смешен дивидент. Да не си се набухал и да си мислиш да разтоварваш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение2010 0.0020 0.0019 27.04.2011
Да бе и с този смешен дивидент. Да не си се набухал и да си мислиш да разтоварваш
Не не съм се набутал, то във форума знаят и се вижда че от АДСИЦ-те харесвам БРЕФ и БУЛЛЕНД
Не ми помогна много, но благодаря ти все пак!
Коментар
-
Здравейте,
оглеждам този позаспал АДСИЦ.
За разлика от другите дивелъпъри тук все още успяват да продават имоти, даже почнали да цоцат и кинти от наем.
Всяка година погасяват значима част от кредитите без да теглят нови.
Чета и за Моравенов хубави думи.
Може ли някой акционер да сподели какво може да се очаква тук и пропускам ли нещо или цена 0.20ст спрямо счетоводна 1,20ст е справедлива.
Благодаря в аванс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
Вижда се че цените са се върнали почти на нивото от първото полугодие на 2009 г., тогава печалбата е 1,4 млн. лв., сега 1 млн. лв.
Второто полугодие на 2009 г. цените падат като круши и дружеството губи 0,4 млн. лв. през второто полугодие на 2009 г.
Тоест печалбата от 1 млн. за първото полугодие на 2011 г. не е случайна и аз се надявам на още толкова през второто на тази година.
Нещата които трудно се хващат, е че не всички договори стават веднага. Понякога се купува на зелено и се чака акт 16, за да се осчетоводи, тоест през първото полугодие на 2009 г. са отчитани договори по високите цени от 2008 г.
Също така надявам се цените на строителството през 2011 г. да са по-ниски от 2008-2009 г. и това да се види отчетливо.
В общи линии не изключвам и загуба за 2011 г. Това може да стане, ако парцелите в София или парцелът в Пловдив, всички на стойност от по 6 млн. лв. (по памет) бъдат продадени на загуба. Например трите парцела бъдат продадени с по 1 млн. лв. загуба за общо 15 млн. лв. Тогава няма да има печалба за разпределяне от грубо 2 млн. лв., а загуба от 1 млн. лв.
НО ако стане така аз ще съм доволен, защото с тези 15 млн. лв. кеш АДСИЦ-а ще може да строи където се търси, или да погаси над половината си дългове, което ще му намали лихвените разходи с около 1,2 млн. лв. и догодина само от това спестяване ще има добра печалба.
Да не забравяме и че ако тези парцели бъдат продадени с 16% загуба, това ще е добре на фона на текущата пазарна оценка на АДСИЦ-а от около 25 ст., при положение, че нетните активи на акция са за над 1 лв. Тоест P/B около 0,25 (по памет). Тоест тези парцели в София и Пловдив са оценени от пазара на минус 75%.
Също така ми направи хубаво впечатление, че към 30 юни 2011 г. АДСИЦ-а стартира с готови апартаменти (инвентар) за 34 млн. лв., спрямо за 26,6 млн. лв. преди година. Така че рафтовете са заредени със стока. Само руснаците да идват да купуват.
Мнението не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Имам акции и държа вече 2 години.
Надявам се на дивидент от около 4 ст. за 2011 г. Добре ще ми дойде на бюджета. А такъв дивидент, дай боже да мръдне цените и към моите цени на придобиване.
Имам спомен, когато ФПП беше 50 ст., БРЕФ беше 30 ст.
Дали пак няма ФПП да е по-скъп отново? Да хвърля една ръкавица на колегите акционери в БРЕФ.
Също да споделя, че според мен АДСИЦ за земя са леко надценени. Не може да печелиш от десетки хиляди парцели пръснати по цялата родна земя. Вижда се рентите им са 23 лв., тоест по-малки от субсидиите на площ. Отделно отдават не всички земи, а около 90%. Отделно събирането на такива дребни суми (от 20 000 парцела например) е скъпа работа.
Друго си е да строиш някъде, да можеш да контролираш всичко с един поглед и да правиш печалби. Едно е да събираш левчета от 10 000 парцела, друго да събираш по сто хиляди евро от продажбата на 100 апартамента.
Мисля че строителните АДСИЦ отново ще са на мода, но само тези които продават на руснаци по морето (единствения жив пазар на имоти в БГ в момента и за в близкото бъдеще), а такъв остана само един. Интеркапитал няма пари да се усмихне, камо ли да строи, а ФПП строи строи всяка година за много пари, на фона на другите АДСИЦ. Трудно друг АДСИЦ ще направи същото, защото ФПП има клиентска база на фона на вече над 1000 продажби и много контакти с агенции за имоти в Русия.
Не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа.
Нека шоуто продължи.Last edited by наука; 16.08.2011, 11:58.
Коментар
-
Малко позитивизъм по позицията http://www.investor.bg/news/article/120404/122.htmlМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от наука Разгледай мнениеза къде си се разбързал
нека понапълним
а после дет се вика може и за 1 ден да се свърши работата
или за 1 седмица
не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжаЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
Коментар