IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не не няма абсолютно никакъв балон и ще бутаме така нагоре до 2029/39/79-та

Пълен тупан. Нормално е в страната с най-бързо растящ стандарт да има най-сериозен ръст на имотите.

Сега се возих с една позната начална учителка. ЗНаеш ли къде ги водят от училище на "тиймбилдинг" - миналата година в Тунис, тази в Египет. Начална учителка, хора. Едно ниво над чистачка е това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ми прилично жилище за сам човек ще е към 800-1000 лева, а и е добре дас е близо до купона/университета. Сметни го по 5 години/60 месеца и виждаш как са си отишли 30 000 евро в тази насока тотално на вятъра. Теглиш един кредит за 120 000 евро за 30 години на 2,50 лихва ще имаш вноска от около 900 лева на месец към банката, т.е. горе-долу колкото наема. След 5 години ще са ти останали за плащане 106 000 евро и един апартамент за продажба при растящи (за последните 12-13 години) цени. как да ти кажа, сметката не е трудно, особено при алтернативата за наем, след който няма да имаш нищо насреща, а може и да са ти го вдигнали или да са те изгонили междувременно, щото на хазяина детето се върнало от чужбина
      ти на това от линка прилично за (1000лв) ли му викаш ?
      ако може да му вземаш 1000лв наем - вероятно още е свободно
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

много зависи региона/града

откакто тръгна хайпа в големите градове ипотеките плавно(!) и неусетно(за някои) взеха превес

генерално за България ипотеките са малко като %, но там са всякакви селски имоти, дебли, ниви, къщи и тн

в София ипотеките са към 60% от сделките. За потребителски кредити няма данни (ако си мислиш, че байлора е единица - не е ), но ако се включат и те ще се види, че 'червивите с пари' не купуват, а по-скоро 'червивите със заеми'

има статистика в агенцията по вписванията по тримесечия и градове - може да я разгледаш.
        Наскоро гледах един имот - направо ме отрязаха, като казах, че ще искам да платя част от парите през банков кредит - какво ти говори това. Наистина има доста пари в обществото, което не ни пречи да сме нация от мрънкачи и бай ганьовци с претенциЙ
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

напротив осъзнавам го

само за 'червив' не съм много съгласен или поне не в частта плащане на луди пари за подобни жилища - там банките с хубавите ипотеки създават 'червиви купувачи'
          Ми прилично жилище за сам човек ще е към 800-1000 лева, а и е добре дас е близо до купона/университета. Сметни го по 5 години/60 месеца и виждаш как са си отишли 30 000 евро в тази насока тотално на вятъра. Теглиш един кредит за 120 000 евро за 30 години на 2,50 лихва ще имаш вноска от около 900 лева на месец към банката, т.е. горе-долу колкото наема. След 5 години ще са ти останали за плащане 106 000 евро и един апартамент за продажба при растящи (за последните 12-13 години) цени. как да ти кажа, сметката не е трудно, особено при алтернативата за наем, след който няма да имаш нищо насреща, а може и да са ти го вдигнали или да са те изгонили междувременно, щото на хазяина детето се върнало от чужбина
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

откакто тръгна хайпа в големите градове ипотеките плавно(!) и неусетно(за някои) взеха превес

генерално за България ипотеките са малко като %, но там са всякакви селски имоти, дебли, ниви, къщи и тн

в София ипотеките са към 60% от сделките. За потребителски кредити няма данни (ако си мислиш, че байлора е единица - не е ), но ако се включат и те ще се види, че 'червивите с пари' не купуват, а по-скоро 'червивите със заеми'

има статистика в агенцията по вписванията по тримесечия и градове - може да я разгледаш.
            Ок ,София почти 50% от сделките са кеш, какво ти говори това?!
            ПП Нормалните къщи са от 800к до 1.4м , БаМките толкова пари не дават!
            ПП Средно и нагоре ниво апартаменти от по 200 квадрата са от 500к нагоре,и там баМките не дават евраци толкова.
            Last edited by pa4anga; Днес, 13:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Повечето сделки били кеш , бях чел тук прпеди време!

Коментар

напротив осъзнавам го

само за 'червив' не съм много съгласен или поне не в частта плащане на луди пари за подобни жилища - там банките с хубавите ипотеки създават 'червиви купувачи'
                Повечето сделки били кеш , бях чел тук прпеди време!

Коментар

На теб наистина ти е трудно да осъзнаеш, че народът е червив от пари. Ама червив, та червив. И понеже е проЗ, набива всичко в тули (след като си е купил таралясник, разбира се). Самият Студентски пък е друга бира, там играта е, че вземаш нещо, за да не плащаш наем за детето, щото да има къде да си живее и да не е с други на общежитие, а след 5 години се продава, затова и държат по-високи (направо нереални) цени. Мой познат преди 10-на години продаде подобно на това жилище на цената на 3-стаен панеляк в Мусагеница (вярно, за тотален ремонт)
                  напротив осъзнавам го

Коментар

На теб наистина ти е трудно да осъзнаеш, че народът е червив от пари. Ама червив, та червив. И понеже е проЗ, набива всичко в тули (след като си е купил таралясник, разбира се). Самият Студентски пък е друга бира, там играта е, че вземаш нещо, за да не плащаш наем за детето, щото да има къде да си живее и да не е с други на общежитие, а след 5 години се продава, затова и държат по-високи (направо нереални) цени. Мой познат преди 10-на години продаде подобно на това жилище на цената на 3-стаен панеляк в Мусагеница (вярно, за тотален ремонт)
                    Те от село са много комбинативни и находчиви. Но още правят зимнина и пълнят хладилниците на децата в Студетски град.

Струва ми се, че тези едностайни студия с висок наем не са много рентабилни. Има студетски общежития с ниска такса и там има и купони, .

Наистина имат пари хората, но и апартаментите станаха много скъпи номинално и реално.
                    Last edited by Evgo; Днес, 13:09.

Коментар

Ето една мега-ултра-яка промоция само за ТОП инвеститори

https://www.facebook.com/share/r/153kjJFLXQ/

имам чуството, че София се превърна в един голям живарник пълен с шарани..

Коментар

понаучил си нещо, но не си доразбрал, че 2029та беше грешка. 2079 е годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Преди година и половина търсихме апартамент за сина ми. Тогава гледахме и таза сграда.
                          Той предпочете да вземе "на зелено" в новата сграда на мястото на Дом Младост, там е израсъл и там му е компанията.
                          По наш съвет взе апарт. с източно за да не чува шума от Сливница.
                          Сина ми получи мейл, че вече има акт 14 и трябва да плати вноската.
                          Днес си пусна документите за ипотечен кредит. Предлагат лихва 2,29%. Финансират цялата сума без /разбира се/ първоначалната вноска.
                          След окончатеното плащане, след акт 16 са готови да дадат още 40 000 лв на същите условия. Това е за довършителни работи и обзавеждане, за да не се налага да тегли потребителски.

Към апартамента има маза и двойно паркомясто.
                          Звучи много добре. На колко години е синът ти, че иска да се отделя.

Тази маза едва ли ще я ползва за буркани, а ще си оставя гумите на колата и непотребните вещи.

Коментар

• Ето една мега-ултра-яка промоция само за ТОП инвеститори

https://www.facebook.com/share/r/153kjJFLXQ/

имам чуството, че София се превърна в един голям живарник пълен с шарани..

Коментар

Тоя овчи възторг от нещо, което опъва ластика до скъсване аз лично не мога да си го обясня.
                              Винаги съм предпочитал устойчив и плавен балон през резки надувания от вадене на съмнителен кеш от матрака, ма какво разбирам аз, утре квадрата ще стане колкото в Лондон и пак ще има радостни възгласи как оттук нататък Мусагеница ще бъде Центъра на Вселената.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Коментар

Working...
                                X