Първоначално изпратено от penman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Никой не иска да събаря цените,сакън..Мен лично ме притеснява ,че от 2022 до 2024 г,в Германия цените на бизнес имотите спадат с малко повече от 15%..Много силно се надявам,че този спад на цените в Германия,ще "премине незабелязано" покрай нашия пазар на бизнес имоти и към 2029 цените ще са по-високи от днес .....
https://de.statista.com/statistik/da...n-deutschland/Vanitas vanitatum...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеА бе хора, с празни приказки цената няма да я съборите. Попълвайте си тихо, кротко и полека в "кошничките" и ще бъдете рахат, с или без ликвидация, с или без предсрочно погасен кредит!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеТук продължавате да спорите за глупости. "Шменти" това, "туйлите и бетоня" онова... Нали всеки сам си преценя и си носи отговорност за решенията. То пандемия ли не беше, та "хоум" офиси ли, та какви ли не апокалипсиси се вещаеха тук. А истината е, че кервана си върви, "Синерджи" (топ сграда, офис сграда на годината за 2023 г.) бе построена на прекрасна локация, на добра цена, офисите вече се позапълват, метрото се строи, часовника тик-така и 2029 г. приближава... чакаме следващия апокалипсис. Ама някои нямали акции, ама не искали ликвидация, ама ако нямало било ликвидация щяло да стане не знам какво си, пък това или онова. А бе хора, с празни приказки цената няма да я съборите. Попълвайте си тихо, кротко и полека в "кошничките" и ще бъдете рахат, с или без ликвидация, с или без предсрочно погасен кредит!Мен лично ме притеснява ,че от 2022 до 2024 г,в Германия цените на бизнес имотите спадат с малко повече от 15%..Много силно се надявам,че този спад на цените в Германия,ще "премине незабелязано" покрай нашия пазар на бизнес имоти и към 2029 цените ще са по-високи от днес .....
https://de.statista.com/statistik/da...n-deutschland/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Тия Шменти и тия яхти май много те тормозят и много пропуснати ползи имаш !
Ако бреф-хартията изпадне в застой до ликвидацията - 2029, пак ще ходят на гости на шментито, пък ако ще и само да поплачат.
За мен е абсурдно, да се инвестира в добре оценено имотно дружество тип АДСИЦ, при положение, че ще се ликвидира, вече няма да добавя нова стойност, като строи нови сгради, а трябва да запълни сегашните с колкото може наематели и освен това, да намери продавач на сградите, като цената на акцията се движи основно от инфлацията, ако изключим че пазарът я е оценил вече доста добре.
А по повод набалончването на имотите, г-н Колчев - Биг босът на Елана беше коментирал в интервю, че очаква 20% спад, ако и след като се въведе еврото. Изглежда малко неестествено, да спаднат цените на тулите с цели 20%, но предполагам, че е имал предвид не веднага, а с по-дълъг период на осъзнаване на стойността възможностите и от страна на продавачи, както и на купувачи.
Предполагам, че дори да не спаднат с 20% цените, ще има относителен немалък период на стагниращи цени, през което време, инфлацията може, да ги задържи някак.
Нооо, всеки сам си преценя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПраФ си - все пак говирим за астропрогнозо-продавач нумеро уно на републиката - шапка му свалям в тази насока! Все пак ийст коуста е познат от десетилетия е специализиран в един особен “софтуер”, нали?
- 1 like
Коментар
-
Тук продължавате да спорите за глупости. "Шменти" това, "туйлите и бетоня" онова... Нали всеки сам си преценя и си носи отговорност за решенията. То пандемия ли не беше, та "хоум" офиси ли, та какви ли не апокалипсиси се вещаеха тук. А истината е, че кервана си върви, "Синерджи" (топ сграда, офис сграда на годината за 2023 г.) бе построена на прекрасна локация, на добра цена, офисите вече се позапълват, метрото се строи, часовника тик-така и 2029 г. приближава... чакаме следващия апокалипсис. Ама някои нямали акции, ама не искали ликвидация, ама ако нямало било ликвидация щяло да стане не знам какво си, пък това или онова. А бе хора, с празни приказки цената няма да я съборите. Попълвайте си тихо, кротко и полека в "кошничките" и ще бъдете рахат, с или без ликвидация, с или без предсрочно погасен кредит!Vanitas vanitatum...
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Що не питаш акционерите на Фонд имоти АДСИЦ (FUES / 6BMA),които са купували акции на 1.90,дали мислят същото за "тулите и бетоня....Като във всеки един бизнес,куп фактори влияят върху това един продукт,независимо какъв е и без значение ,каква му е стойността ,да има търсене и то на цена с включена добра печалба в нея...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
ами кешът влиза в НСА
Груев е запалянко, но с дивидентът ще мога да си позволя даже Велинград
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
ами кешът влиза в НСА
Груев е запалянко, но с дивидентът ще мога да си позволя даже Велинградвсе пак на скъпото е по-добре, нали? Иначе не съм запалянко, просто отчитам реалностите и даже съм сложил дисконт за “другите начини”, все пак знаем в каква държава живеем.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеСъжалявам, че в темата за брефа, ще пиша за шментито, но няколко "пристрастени шели инвеститори" ме предизвикаха. Като не вярвате в "тулите и бетоня" (цитат на може би най-младия и явно недобре образован, иначе поне Hoch Bulgarisch щеше да научи, инвеститор) какво правите в това дружество?! Продавайте, всичко под 2.40 ще бъде изкупено от институционалните инвеститори в близките месеци. "Тулите и бетоня" винаги имат стойност, докато шментито няма абсолютно нищо!!! Дори единствения си актив - сградата на бул. "Ч. връх" продадоха за да запълнят финансовите пробойни. Като вземе да пропада фирмата нищо за ликвидиране даже няма да има! Ще си останете с неструващи и стотинки акции, както тези от масовата приватизация (с малки изключения). А възможности за пропадане - мноого! Мита, некалпав софтуер (или атакуем такъв), много по-читави и по-мощни финансово конкуренти и т.н. Един развойно звено нямат, камо ли завод. Единствено май имат натрупана по складове непродадена продукция и платени в медиите рекламни публикации. Репутация каква имат? Една борсово подценена фирма като Сирма поне такава някаква има.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Поне е нетни активи, но правилно ли те разбирам, че взимат и от кеша?
Груев е запалянко, но с дивидентът ще мога да си позволя даже Велинград
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Хайде да спреш да се излагаш а ? Не всичко в тоя живот е тухли и бетон ! Сравняваш две несравними компании и бизнеси !
п.п. Имам акции в не малко имотни компании включително и тук.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнениеДобре де,след като така или иначе дружеството ще върви към ликвидация,защо трябва да се чака до 2029г ,а не се започне от днессъс срок,приблизителен до края на 2026г.?!След като дружеството няма да инвестира в нови проекти,завършените работят добре ,защо трябва да се чака до 2029г.?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеСъжалявам, че в темата за брефа, ще пиша за шментито, но няколко "пристрастени шели инвеститори" ме предизвикаха. Като не вярвате в "тулите и бетоня" (цитат на може би най-младия и явно недобре образован, иначе поне Hoch Bulgarisch щеше да научи, инвеститор) какво правите в това дружество?! Продавайте, всичко под 2.40 ще бъде изкупено от институционалните инвеститори в близките месеци. "Тулите и бетоня" винаги имат стойност, докато шментито няма абсолютно нищо!!! Дори единствения си актив - сградата на бул. "Ч. връх" продадоха за да запълнят финансовите пробойни. Като вземе да пропада фирмата нищо за ликвидиране даже няма да има! Ще си останете с неструващи и стотинки акции, както тези от масовата приватизация (с малки изключения). А възможности за пропадане - мноого! Мита, некалпав софтуер (или атакуем такъв), много по-читави и по-мощни финансово конкуренти и т.н. Един развойно звено нямат, камо ли завод. Единствено май имат натрупана по складове непродадена продукция и платени в медиите рекламни публикации. Репутация каква имат? Една борсово подценена фирма като Сирма поне такава някаква има.
п.п. Имам акции в не малко имотни компании включително и тук.Last edited by Zdravko74; 11.02.2025, 14:51.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар