Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
напротив осъзнавам го
само за 'червив' не съм много съгласен или поне не в частта плащане на луди пари за подобни жилища - там банките с хубавите ипотеки създават 'червиви купувачи'Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
много зависи региона/града
откакто тръгна хайпа в големите градове ипотеките плавно(!) и неусетно(за някои) взеха превес
генерално за България ипотеките са малко като %, но там са всякакви селски имоти, дебли, ниви, къщи и тн
в София ипотеките са към 60% от сделките. За потребителски кредити няма данни (ако си мислиш, че байлора е единица - не е ), но ако се включат и те ще се види, че 'червивите с пари' не купуват, а по-скоро 'червивите със заеми'
има статистика в агенцията по вписванията по тримесечия и градове - може да я разгледаш.
ПП Нормалните къщи са от 800к до 1.4м , БаМките толкова пари не дават!
ПП Средно и нагоре ниво апартаменти от по 200 квадрата са от 500к нагоре,и там баМките не дават евраци толкова.Last edited by pa4anga; Днес, 13:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Повечето сделки били кеш , бях чел тук прпеди време!
откакто тръгна хайпа в големите градове ипотеките плавно(!) и неусетно(за някои) взеха превес
генерално за България ипотеките са малко като %, но там са всякакви селски имоти, дебли, ниви, къщи и тн
в София ипотеките са към 60% от сделките. За потребителски кредити няма данни (ако си мислиш, че байлора е единица - не е ), но ако се включат и те ще се види, че 'червивите с пари' не купуват, а по-скоро 'червивите със заеми'
има статистика в агенцията по вписванията по тримесечия и градове - може да я разгледаш.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
напротив осъзнавам го
само за 'червив' не съм много съгласен или поне не в частта плащане на луди пари за подобни жилища - там банките с хубавите ипотеки създават 'червиви купувачи'
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
На теб наистина ти е трудно да осъзнаеш, че народът е червив от пари. Ама червив, та червив. И понеже е проЗ, набива всичко в тули (след като си е купил таралясник, разбира се). Самият Студентски пък е друга бира, там играта е, че вземаш нещо, за да не плащаш наем за детето, щото да има къде да си живее и да не е с други на общежитие, а след 5 години се продава, затова и държат по-високи (направо нереални) цени. Мой познат преди 10-на години продаде подобно на това жилище на цената на 3-стаен панеляк в Мусагеница (вярно, за тотален ремонт)
само за 'червив' не съм много съгласен или поне не в частта плащане на луди пари за подобни жилища - там банките с хубавите ипотеки създават 'червиви купувачи'
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
На теб наистина ти е трудно да осъзнаеш, че народът е червив от пари. Ама червив, та червив. И понеже е проЗ, набива всичко в тули (след като си е купил таралясник, разбира се). Самият Студентски пък е друга бира, там играта е, че вземаш нещо, за да не плащаш наем за детето, щото да има къде да си живее и да не е с други на общежитие, а след 5 години се продава, затова и държат по-високи (направо нереални) цени. Мой познат преди 10-на години продаде подобно на това жилище на цената на 3-стаен панеляк в Мусагеница (вярно, за тотален ремонт)
Струва ми се, че тези едностайни студия с висок наем не са много рентабилни. Има студетски общежития с ниска такса и там има и купони,.
Наистина имат пари хората, но и апартаментите станаха много скъпи номинално и реално.
Last edited by Evgo; Днес, 13:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеЕто една мега-ултра-яка промоция само за ТОП инвеститори
https://www.facebook.com/share/r/153kjJFLXQ/
имам чуството, че София се превърна в един голям живарник пълен с шарани..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
не не няма абсолютно никакъв балон и ще бутаме така нагоре до 2029/39/79-та
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Преди година и половина търсихме апартамент за сина ми. Тогава гледахме и таза сграда.
Той предпочете да вземе "на зелено" в новата сграда на мястото на Дом Младост, там е израсъл и там му е компанията.
По наш съвет взе апарт. с източно за да не чува шума от Сливница.
Сина ми получи мейл, че вече има акт 14 и трябва да плати вноската.
Днес си пусна документите за ипотечен кредит. Предлагат лихва 2,29%. Финансират цялата сума без /разбира се/ първоначалната вноска.
След окончатеното плащане, след акт 16 са готови да дадат още 40 000 лв на същите условия. Това е за довършителни работи и обзавеждане, за да не се налага да тегли потребителски.
Към апартамента има маза и двойно паркомясто.
Тази маза едва ли ще я ползва за буркани, а ще си оставя гумите на колата и непотребните вещи.
Коментар
-
Ето една мега-ултра-яка промоция само за ТОП инвеститори
https://www.facebook.com/share/r/153kjJFLXQ/
имам чуството, че София се превърна в един голям живарник пълен с шарани..
Коментар
-
не не няма абсолютно никакъв балон и ще бутаме така нагоре до 2029/39/79-та
Винаги съм предпочитал устойчив и плавен балон през резки надувания от вадене на съмнителен кеш от матрака, ма какво разбирам аз, утре квадрата ще стане колкото в Лондон и пак ще има радостни възгласи как оттук нататък Мусагеница ще бъде Центъра на Вселената.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Жилищата в България пак поскъпват най-бързо в ЕС, за 14 години цените са нараснали над два пъти - Investor.bg
Ужасна е тази новина! Аман вече! ДОКОГА?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
съветвам те, да не си губиш времето с прости
преди време не знам как съм решил, че има какво да каже
и четох част от мненията му
голяма грешка
Писанията на капиталиста-Frosty не се харесват на дядовците-комунисти собственици на маломерни мухлясали стаички, обитаващи денонощно тази тема.
Който слуша съветите на капиталиста-Frosty става свободен човек...
Който служа дебилизмите на дядовците-комунисти, собственици на мухлясали маломерки, става роб на банките за 30 години.
Това е положението.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Как наследствена къща в Радомир е само на брат ми? Гаражът никога не е бил празен и сега не е. Магазинчетата са две и се отдават под наем. Къщите в Редута са две, стара и нова. Маломерката в Бургас се ползва целогодишно, дори през декември.
ПП Ти какво имаш?????
Според мен нищо нямаш, седнал си на перона безделно. Ако, искаш, може да си сравним и позициите на Уол стрийт, става ли? Само в ,sxr8, аз вече съм на 11, ти с колко си?
Добрият покер-играч не разкрива картите си пред противника( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
Коментар