IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не знам кои кви са, но вероятно недотам осведомени, без комисионна, без безкрайни огледи, директно на тях...кълват.
    На колко процента от пазарната цена клатят клентите?За всякакви имоти ли е офертата или само за топ локейшън?

Коментар

Не знам кои кви са, но вероятно недотам осведомени, без комисионна, без безкрайни огледи, директно на тях...кълват.
      Явно са идиоти.То за 5 мин. ако пуснеш филтър в имотен сайт можеш да се ориентираш в пазара

Коментар

• В София цените на имотите полудяха

https://mobile.frognews.bg/article/312384/

мяу, мяу....

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

На тебе все ти връщат и сделка няма
          Това е ЕДИНСТВЕНАТА ми развалена сделка. Друга изгубих на търг на ЧСИ. Това са......

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
            Дискусията я принизаха, естествено понижители , за едни 4000лв. Никакъв проблем с връщането. Същата фирма ми е връщала такова стоп капаро за търговски имот в кв. "Дианабад" на границата с район "Студентски". Тук няма казус и няма драма. По- същественият въпрос от човека беше, дали си заслужава покупката, цената, квартала и прочее....
            На тебе все ти връщат и сделка няма

Коментар

• Oско Боско пиши на мейл nradev@gmail.com да те светна за какво става въпрос.Ще чериш една бира на събора

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                Дискусията я принизаха, естествено понижители , за едни 4000лв. Никакъв проблем с връщането. Същата фирма ми е връщала такова стоп капаро за търговски имот в кв. "Дианабад" на границата с район "Студентски". Тук няма казус и няма драма. По- същественият въпрос от човека беше, дали си заслужава покупката, цената, квартала и прочее....

За квартала - може да се говорят хубави неща (красив изглед към Витоша, хубава, студена вода - пак от Витоша, по-често - проветрива и зависеща от полъха на планината локация)...

Обаче! Дали са налице подобни екстри - не съм сигурен. Мисля, че точно тази уличка е в ниското, до често замърсявани води на рекичката, която пресъхва (дере) - и, доколко е проветриво не съм сигурен. Не съм сигурен и дали изобщо се вижда Витоша (вр. Камен дел).

Метростанция - в близост - и за половин час си във всяка точка на София, ДКЦ - вероятно на 5 минути, 100-200 метра до търговски вериги...

За цената - също съм резервиран, а стоп-капарото не мисля, че му е чак такъв проблем, сравнено със сигурността до окончателното завършване (и узаконяването) на сградата - ако някой би могъл да му гарантира това, щом като веднъж вече се е "ушил"... Все пак - всеки има свои доводи, за да предприеме действия в определена посока, които обмисля отдавна.

Иначе, назад видях мнение на Евго, който казва, че бил опитен, за да можел да дава съвети в областта на покупко-продажбите на жилища !!! Не го вярвам!

Казва, че строителите били (по условие) неграмотни, а той (счети) - грамотен в строителни и довършителни работи! Това, че някой е продал (като Евго) наследствени имоти НЕ гарантира, че познава работата на техническия ръководител на строеж, нито пък може да гарантира квалификацията на изпълнителите (строители). Най-често последните работят в екип, който наема сградата - и това не е единствено построена от тях сграда. Не мисля, че подобни екипи са съставени от некомпетентни хора, а - ако се наемат външни - то и те преминават през "цедката" на основния екип, защото те също не обичат да губят пари заради някакъв случаен свой новодошъл колега.

Нещата изобщо не са така повърхностни, както си мисли самопровъзгласилият се за "спец" в строителните операции - Евго...

Коментар

• Дискусията я принизаха, естествено понижители , за едни 4000лв. Никакъв проблем с връщането. Същата фирма ми е връщала такова стоп капаро за търговски имот в кв. "Дианабад" на границата с район "Студентски". Тук няма казус и няма драма. По- същественият въпрос от човека беше, дали си заслужава покупката, цената, квартала и прочее....

Коментар

А тия хорица идиоти ли са?
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Хом 2Ю изкупуват директно на ниски цени имотите на хорицата и продават дебело. И пускат куки да уреждат кредити. Ще му кажат че отказва кредит на Уникредит ако изобщо могат да съдействат и ще му задържат парите. Дано Уникредит откаже и онез някак си му ги върнат да си запазят репутацията поне.
                      А тия хорица идиоти ли са?
                      Last edited by nradev1111; Вчера, 20:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

при правилно представяне може и да стане
                        струва си да опита (това в случай, че не му върнат парите - дал им ги е след опашати лъжи)

преди години имах ядове с интернет доставчик, който не ми пусна услуга, но на база подписан договор си търси цялата сума с адвокат - платих им 500-600 кинта тогава

направих хубаво аргументиран пост, пратих им го като линк на отдел някой си там (не помня) във въпросния оператор.
                        на другия ден ме потърсиха и ми върнаха парите... ако ги бях засъдил вероятно нищо нямаше да взема.

ПП добре би било да каже има ли документ за тази сума и какъв?
                        Ако документа са го изготвили брокерите така е направен че да пие една студена вода.Това да му е за урок.За 4000 лв е добил опит.Не е скъпо

Коментар

Баси шарана си.Ами те 90% от имотите са под 300К.Тая те лъже нагло ама ти нали си балък и верваш.Тия от Уникредит за идиоти ли ги мислите.Спред мен не им се връщат 4000лв. Вероятно вече са ги "усвоили"
                          Хом 2Ю изкупуват директно на ниски цени имотите на хорицата и продават дебело. И пускат куки да уреждат кредити. Ще му кажат че отказва кредит на Уникредит ако изобщо могат да съдействат и ще му задържат парите. Дано Уникредит откаже и онез някак си му ги върнат да си запазят репутацията поне.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

На всички брокери репутацията им е осрана.Така че няма накъде повече
                            при правилно представяне може и да стане
                            струва си да опита (това в случай, че не му върнат парите - дал им ги е след опашати лъжи)

преди години имах ядове с интернет доставчик, който не ми пусна услуга, но на база подписан договор си търси цялата сума с адвокат - платих им 500-600 кинта тогава

направих хубаво аргументиран пост, пратих им го като линк на отдел някой си там (не помня) във въпросния оператор.
                            на другия ден ме потърсиха и ми върнаха парите... ако ги бях засъдил вероятно нищо нямаше да взема.

ПП добре би било да каже има ли документ за тази сума и какъв?
                            Last edited by bertram; Вчера, 19:41.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
                              Здравейте, капарото е дадено на Home2U а не на инвеститора.

Все още чакам да видят какво ще измислят, иначе току-що получих предвартиелняит договор. Дата за получаване на АКТ15 пише 07.2025 и инвеститора се задължава до 6 месеца след получаването на АКТ15 да получи АКТ16.

Иначе в стоп капаро договора пише, че ако при обстоятелства не зависещи от мен не се сключи предварителен договор, ми връщат парите.

Кредитната консултантка от Home2U вика, че в UniCredit Bulbanк нямало да има проблем да ми дадат ипотека, понеже там не проверявали имоти под 300,000 Евро. Но съответно там са и най-гадните условия и лихви.

Аз мисля, да им кажа, че искам единствено в ОББ, ако не стане в тази банка, ще си искам парите, тъй като брокерите ми казаха, че нямало да има проблем да изтегля ипотечен кредит, а реално няма да мога.

Дадох и ЕИК на инвеститора на служителката от ОББ, която ме одобрява предварително, да каже, дали при АКТ15 биха отпуснали 70% от стойността на имота.

И все пак сградата са направени вече всички подземни и надземни етажи, готов е и тавана. Реално на огледите се виждат всички траби, изводи и жици и т.н. в апартаментите и дограмата е сложена. Един вид, остава само да замажат, да сложат асансьора и да сложат плочките в общите части.

Също така сградата, която се прави буквално е залепена да сграда, която има АКТ16 та предполагам това означава изградени електро, ВиК и канализация.
                              Тук капаро вероятно не може си взе.
                              Бегай от Тея , Тея изкупуват апартаменти на закъсали хорица и всекви такива и са изключително близки със власта така че адвокати или заплахи с институции нема да свършат работа. Бегай надалеч че те набутат в нещо не може се оправи , щом в началото са постъпили непочтено не очаквай нататък да е различно .
                              Щом банката ти е отказала намали изискванията и вземи нещо по малко и си намери по читави оферти от по нормални хора. Избирай от повече оферти не скачай като шаран на първите да ръсиш капаро.

Last edited by Майстора233; Вчера, 19:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

в такива случаи най-добре е ако му се дърпат да направи един подробен пост в социалните мрежи с таговете му както си трябва. Там да опише в детайли всичко точно и ясно - без да преувеличава или спестява. После да помоли приятели и близки, а защо не и нас да споделят този пост.
                                Хоум тою ще го потърсят на другия ден и ще му върнат капарото. Репутационни щети за едни 4000лв никой не е ок да приеме. Може и брокерите да го отнесат. Ако пък се скатаят ще им нанесе щети за много повече от тези 4000лв, а и ще разбере с какви хора е имал работа, което пък силно вероятно ще му спести повече загуби в случай, че обещаните срокове не се случат.
                                На всички брокери репутацията им е осрана.Така че няма накъде повече

Коментар

Working...
                                X