IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Много от колегите твърдят, че след изплащането на този мазен дивидент фонда трудно ще финансира следващи проекти. Както знаем фондчето има още доста земя около София в близост до Камбаните, имат проект и терен на морето и др. Ами сумите които остават от продадената земя и тези 27млн. след като изплатят дивидент защо ги забравяте? Нима с 30млн. не могат да захванат нещо перспективно върху цитираните по-горе терени?

Е трябва СК, заради лоста........

Коментар

• Изпълнителният директор на фонда Тодор Брешков обясни пред "Дневник", че част от парите вероятно ще се изплатят като дивидент на акционерите, а с другите ще се финансират нови проекти, ако ръководството на дружеството прецени. Брешков каза, че засега не може да каже колко ще бъде печалбата на "ФНИ България" от сделката, тъй като тя трябва да се изчисли след финализирането й.
      Влязох в тази позиция през лятото на 2009 г. след изплащането на големия дивидент и до момента съм повече от доволен, но ще ми интерсно какво ще се реши на ОСА през следващата година за бъдещата посока на развитие на фонда, защото все пак идеите на ръководството трябва да се гласуват и от акционерите. Дали ще се върви в посока на продажба на останалите имоти (виждам, този процес почти е приключил при други два конкурентни АДСИЦа - И Ар Джи 1 и 2) или ще се търсят варианти за нови проекти?
      А относно движението на цената според мен е ясно, че догодина ще имаме повторение на вече видяното през лято 2009 г. - известен спад тъй като дивидента в голямата си част се дължи на продажбата на основен актив.
      |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
      |___________||__|___|)
      (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• През 2008г. дадоха по - 2008 0.47992 0.456 лева, но работят и пак има за акционерите

Коментар

• Много от колегите твърдят, че след изплащането на този мазен дивидент фонда трудно ще финансира следващи проекти. Както знаем фондчето има още доста земя около София в близост до Камбаните, имат проект и терен на морето и др. Ами сумите които остават от продадената земя и тези 27млн. след като изплатят дивидент защо ги забравяте? Нима с 30млн. не могат да захванат нещо перспективно върху цитираните по-горе терени?

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/124887/339.html

Коментар

• Коя ли ще е акция на седмицата?

Коментар

• Да кажем, че не одобрявам сделката и този начин на правене на бизнес с еднократни ефекти... Да бяха направили едно увеличение на капитала (убеден съм че щеше да бъде успешно) и да си покрият дълговете, но да запазят сградата. По друг начин биха стояли нещата относно преценката ми, ако самите HP са купувачи, но за това няма информация...

Имах акции тук и когато започна да се говори за евентуалната продажбата на тази сграда при предния възход на цената продадох всичко...
                Това е личното ми мнение и всеки си носи кръста.
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                  И какво му е хубавото на новината... Ще си продадат златната кокошка. Ами после какво ще правят? Да кажем дават дивидент от 20 стотинки, но той ще бъде еднократен. За мен лично това показва непрофесионализъм. Имат дългове да, но защо трябва да продават именно тази сграда с дългосрочен и неслучаен наемател. Да си покрият дълговете има още мноооого начини... След тази сделка, ако се осъществи повече няма да погледна към този АДСИЦ.

Ти за какво си гледал досега този адсиц? Не му е първата продажба на сграда, при това на изключителна цена.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    И какво му е хубавото на новината... Ще си продадат златната кокошка. Ами после какво ще правят? Да кажем дават дивидент от 20 стотинки, но той ще бъде еднократен. За мен лично това показва непрофесионализъм. Имат дългове да, но защо трябва да продават именно тази сграда с дългосрочен и неслучаен наемател. Да си покрият дълговете има още мноооого начини... След тази сделка, ако се осъществи повече няма да погледна към този АДСИЦ.

В отчетите от години пише че искат да го продадат...

Коментар

• И какво му е хубавото на новината... Ще си продадат златната кокошка. Ами после какво ще правят? Да кажем дават дивидент от 20 стотинки, но той ще бъде еднократен. За мен лично това показва непрофесионализъм. Имат дългове да, но защо трябва да продават именно тази сграда с дългосрочен и неслучаен наемател. Да си покрият дълговете има още мноооого начини... След тази сделка, ако се осъществи повече няма да погледна към този АДСИЦ.

Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Честито на съакционерите! Доста хубава новина, като цената на имота е малко над моите очаквания. Доста сериозен дивидент се очертава. Тук според мен се пропуска момента с ДДС-то. Обявената цена е без ДДС, а сумите които са вложили според отчета са с вкл ДДС предполагам.
                        Да се надяваме да приключат сделката без проблем и всичко ще бъде добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Не но имам акции в табаците и като излезне хубава новина за дивидент или продажба в мечи пазар аукциона е най високото докато всички се ослушват...
                          Повечето пъти ...
                          Тук е хубава акция и може да надвиши очакванията ми...во сега всеки леФ е ценен.
                          При мечи период, акцията е хубава, докато я нямаш ...
                          Повечето пъти ...
                          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                            Е значи си го гледал вече въпросния филм. Браво.
                            Не но имам акции в табаците и като излезне хубава новина за дивидент или продажба в мечи пазар аукциона е най високото докато всички се ослушват...
                            Повечето пъти ...
                            Тук е хубава акция и може да надвиши очакванията ми...во сега всеки леФ е ценен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Продадох на аукциона...Аз съм спекулант и като видя таргета си продавам...
                              Е значи си го гледал вече въпросния филм. Браво.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                                Говориш за бъдеща, все още нереализрана окончателно сделка за продажба, от която очаквате еднократен дивидент и след това не е ясно какво става.
                                Тоя филм не сте ли го гледали вече след аукциона - разликата в цената от отваряне и след аукцион се намалява с 30 до 60%
                                Успех !
                                Продадох на аукциона...Аз съм спекулант и като видя таргета си продавам...

Коментар

Working...
                                X