Първоначално изпратено от Alee
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИ азОстава да ти пожелая наистина да станеш мажо и да я направиш
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеАз пък искам ликвидация...Остава да ти пожелая наистина да станеш мажо и да я направиш
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
[QUOTE=Alonso;1059574995]
Съвсем пък отделен е въпроса, че реално тези възнаграждения си фигурират в устава и не са нещо ново за да е правилно точно сега да правим панаир за тях
Повечето съакционери са изнервени от факта че всичко друго скача, само не и Брефа, но не можем да си кривим душата че МНИ нямат вина, че уникредит и естонците от години продават и натискат цената тук. През тези години си вземахме добри проценти като дивидент, а това че спекулантите са влизали с надеждата да правят стотици проценти капиталова както в хима, а това не се е случило си е лично техен проблем.
Няма значение дали си спекулант или дългосрочен - политиката на оперативното управление следва да защитава интересите на акционерите. Тук най - големият актив е пари на депозит. МНИ не е мажоритар за да цоцка на воля и се надявам някой да му вземе биберончето или да свършат нещо смислено. Аз имам търпение
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеЗа другите не знам , но казвам защо за мен не е добре - при положение , че купува МНИ това затвърждава статуквото. На тях не им трябват 75% стигат им и около 20% ( не вярвам на ОСА да се съберат 100%), защото за усилията , които полагат по управление на фонда 1.2 млн. са си перфектен доход - 15 - 20 % от капитала получават колкото останалите 80%. За малките най - доброто , което може да стане тук е превземане или поне стабилен нов акционер и рязка смяна в политиката по управление на дружеството.
Не е препоръка имам
Първия тип са тези които търгуват за да прибират разни комисионни. Някои фондове и т.н.
Втория тип са комарджиите като нас. Купуват или продават с някаква надежда нещо да се случи или с други думи да се падне черно или червено на рулетката
Третият тип трейдъри, които са най-малко и съответно такъв тип са според мен над 90% от успешните, купуват с някаква ясна цел и план, така че печалбата им да е гарантирана. Пример за такъв е Бъфет.
Та е важно от кой тип е купувача по тази позиция.
По принцип не е важен толкова процента който притежаваш от дадена компания, колкото колко голям е процента на тази компания в собственият ти портфейл.
Юридически, е достатъчно да имаш само 1 акция за да можеш да заведеш сега едно дело за последната им сделка в бизнеспарка и да я блокираш за 2-3 години. С една акция можеш да не ги принудиш и една химикалка да си купят без да те питатВъпроса е че никой с една акция няма да тръгне да се занимава с това, но чисто хипотетично е възможно някой с инвестиция от 100-200 000 лева да е достатъчно мотивиран да си търси правата ако счита че е ощетен. Има доста такива случаи, но при този вариант обикновено се стига до "споразумение" както стана например със Северкопа.
Съвсем пък отделен е въпроса, че реално тези възнаграждения си фигурират в устава и не са нещо ново за да е правилно точно сега да правим панаир за тях
Повечето съакционери са изнервени от факта че всичко друго скача, само не и Брефа, но не можем да си кривим душата че МНИ нямат вина, че уникредит и естонците от години продават и натискат цената тук. През тези години си вземахме добри проценти като дивидент, а това че спекулантите са влизали с надеждата да правят стотици проценти капиталова както в хима, а това не се е случило си е лично техен проблем. Аз не се притеснявам, даже се надявам на по-ниски цени за да си купувам още и ощеАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеРазсъждавам
Всички казвате че не е добре ако купуват МНИ. Защо да не е добре ?
По принцип се възприема като положителен сигнал когато вътрешен човек купува.
Дори и да са те, едва ли ще вложат просто така едни милиони?
Дори и да изкупят всички акции на естонците и уникредит, това няма да им е достатъчно да вземат решения на ОСА за които се искат 75%. Пак ще са зависими от миноритарите. Тоест каквото и да си е наумил купувача, без миноритарите не може да го направи. Който не е запознат с процедурите, може да ползва за справка развитието на ЕЛАРГ. Мисля че трябва да се запознаете малко по подробно с юридическата страна в едно АД.
5% собственост дават някои допълнителни права, но по принцип е достатъчна и 1 акция за да може човек да има юридически претенции в случай че счита че е ощетен от ръководството.
Не е препоръка имам
Коментар
-
Разсъждавам
Всички казвате че не е добре ако купуват МНИ. Защо да не е добре ?
По принцип се възприема като положителен сигнал когато вътрешен човек купува.
Дори и да са те, едва ли ще вложат просто така едни милиони?
Дори и да изкупят всички акции на естонците и уникредит, това няма да им е достатъчно да вземат решения на ОСА за които се искат 75%. Пак ще са зависими от миноритарите. Тоест каквото и да си е наумил купувача, без миноритарите не може да го направи. Който не е запознат с процедурите, може да ползва за справка развитието на ЕЛАРГ. Мисля че трябва да се запознаете малко по подробно с юридическата страна в едно АД.
5% собственост дават някои допълнителни права, но по принцип е достатъчна и 1 акция за да може човек да има юридически претенции в случай че счита че е ощетен от ръководството.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеИзвинявайте за въпроса ,ама може ли някой да ме осветли ,като знаете посредника откъде знаете кой купува/продава .Това ,че купува "Карол" не значи че купува за собствена сметка или за свързани с нея и. т.н Примерно и аз купих днес чрез Карол и какво от това .Ако аз съм голям и искам да навляза без да скочи цената ,бих играл с няколко посредника .За мен това граничи с инсайдерствоПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Извинявайте за въпроса ,ама може ли някой да ме осветли ,като знаете посредника откъде знаете кой купува/продава .Това ,че купува "Карол" не значи че купува за собствена сметка или за свързани с нея и. т.н Примерно и аз купих днес чрез Карол и какво от това .Ако аз съм голям и искам да навляза без да скочи цената ,бих играл с няколко посредника .За мен това граничи с инсайдерство
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениезначи има още поне 1млн за продажбаLast edited by 15%; 06.02.2014, 21:44.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеБлагодаря Пончо, от къде я докопа тази информация? Ако може да дадеш линк. На пръв прочит и без да съм смятал излиза, че продава и друг голям......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеDANUBE INVEST OY информира ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
БЪЛГАРИЯ АДСИЦ, че е намалило дяловото си участие в капитала на фонда под
5% до 2.8%.
А това е от днес.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар