Първоначално изпратено от foggbg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Konsultant
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениеИмаше кворум всички точки са приети. Решението е с утрешна дата заради сетълмента с последните сделки
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеАко не си ме разбрал, 2 лева след обратния сплит, разбира се така или иначе в собствения капитал се налагаше някаква обезценка заради натрупаните разлики между балансови и пазарна стойност към момента. (най-общо казано). Не знам защо трябваше да избират толкова сложния начин, вместо да кажат какви са разликите и да се преглътне една година със загуба. Разбира се това се случи там, А тук както много добре си прочел - и както вече казах - цената от 2 лв (след счетоводния инженеринг, обратни сплитове и т.н.) за мен ще бъде пълна мистерия!!! Не може 3 хакции от по 50 стинки да правят 2 лв (по пазарна цена) !!!!
Изобщо - да не се надяват на успех ако се натискат на повече от неизвестния все още какво съдържа по баланс - номинал ! (Разбира се, Казвам го, както си го мисля аз, за разлика от други държачи. Казвам също че имам от тази хартия.)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеKonsultant,
Тук не си прав да обвиняваш дружеството, обявено си е това още преди повече от месец в материалите за ОСА
Поздрави!
Не съм чел материалите, към онзи момент нямах акции, вярвам че е изпълнен закона.
Но ако говорим за определен тип управление, нищо не пречеше да се акцентира на този момент, публикува отново и т.н. Виж, че и журналистите не публикуваха инфо за спирането на търговията.
Успешна седмица,
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеМалко е вероятно да има кворум днес.
Поне последните години не се е получавало от първи път при вкарани точки за промяна на устава.
1984 - благодаря !
И аз имам 1 екселски файл на този фонд,
Ако случайно знаеш къде да видя портфейла на този фонд - KJK Fund II SICAV-SIF Balkan ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеШегуваш се
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic-176969/
не се търгуваха от 26.6.до 28.7., на 8.9.са намалили номинала от 2 на 1лв.,а на 22.12.решението е вписано в ТР
намаляването на номинала и прехвърлянето на капитал в резерв е счетоводна операция и не би трябвало да има спиране на търговия(нали сме дългосрочни, нас не ни пречи)
Около 7млн.приходи очаквам със закупуването на имотче за десетина млн.Кредитната линия от пощенска е за 11млн.,а преките нужди за строителство и дивидент са за под 7млн.Възможно е да потърсят още 8 млн.от пазара и така в съотношение 33%привлечен и 66% собствен да купят нещо като БПС.
vale,фондът на СЕБ има 3 643 087бр.към 31.12.
относно цената да не забравяме,че деленето на 3 се компенсира от умножение по 3(на дивидента)
Ако евентуални нови договори загатнат за бъдещи дивиденти около 14-18ст.
dex,NAV per share (нова) е 3.32лв.
На оса-то са казали че когато обявят старт на увеличението ще имат на мушка конкретен обект с наематели и парамери. Там е разковничето колко ще им трябват, има проекти и за 10 и 20 и 30 - зависи какво добро ще отсеят на пазара.
п.п. Утре ако няма отлагане, моля някой да разкаже...Last edited by tony1975; 21.02.2016, 19:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеПрограмистите измислиха виртуалния код и т.нар. облачни технологии, но за 2 лв даже не е и в облака, а направо абсурд. Малко да се огледат настрани балонерите и ще забележат една атера от 2 лв (адциц на същата цена) с активи налични (а не в строеж) и отдадени под наем. 2 лв ще е пълна мистерия за тая папира от 50 стинки в момента
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПри ФПП гласуваха юни, а вписването на обратния сплит е било декември - това значи ли че няма да можем да извършваме сделки 5месеца и ние?
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-adsic-176969/
не се търгуваха от 26.6.до 28.7., на 8.9.са намалили номинала от 2 на 1лв.,а на 22.12.решението е вписано в ТР
намаляването на номинала и прехвърлянето на капитал в резерв е счетоводна операция и не би трябвало да има спиране на търговия(нали сме дългосрочни, нас не ни пречи)
Около 7млн.приходи очаквам със закупуването на имотче за десетина млн.Кредитната линия от пощенска е за 11млн.,а преките нужди за строителство и дивидент са за под 7млн.Възможно е да потърсят още 8 млн.от пазара и така в съотношение 33%привлечен и 66% собствен да купят нещо като БПС.
vale,фондът на СЕБ има 3 643 087бр.към 31.12.
относно цената да не забравяме,че деленето на 3 се компенсира от умножение по 3(на дивидента)
Ако евентуални нови договори загатнат за бъдещи дивиденти около 14-18ст.
dex,NAV per share (нова) е 3.32лв.Last edited by 1984; 21.02.2016, 13:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеЗависи колко е голямо увеличението, нали знаеш, че няма всички да искат да записват, така че се намира някакъв баланс търсене и предлагане, а при текущата ситуация на БФБ тиза баланс ще е надолу.
Но не мисля че това е случая, според мен цената на увеличението ще е около или над пазарната - примерно към 2 лева. Както стана и при ФПП. При НСА от над 2.5 лв. на нова акция не виждам как ще бъде на 1 лев..така че моите 2 стинки са за 2 лева емисионнаНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПри ФПП гласуваха юни, а вписването на обратния сплит е било декември - това значи ли че няма да можем да извършваме сделки 5месеца и ние?
не си беше сменил бройката и в палтформата бях със старата бройка след сплита и
съответно пробвах, какво ще стане ако ги продам“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТука си прав... Но пропускаш момента с цената на правата... Ако те са 50ст...Смисъл, ако не си стар акционер пак ще ти излезе 1,50лв. на акция... Не се шашкай толкоз...
Но не мисля че това е случая, според мен цената на увеличението ще е около или над пазарната - примерно към 2 лева. Както стана и при ФПП. При НСА от над 2.5 лв. на нова акция не виждам как ще бъде на 1 лев..така че моите 2 стинки са за 2 лева емисионна
Коментар
-
Коментар
Коментар