IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Пиша от тел и се извинявам.
    1. Колко беше тази загуба защото 2016 ще имаме по големи приходи от ремонтирания и рзширен магазин и още 250К наем от последните два месеца от КГЦ
    2. Мисля че кредита 1та година бе гратис т.е няма как да има по големи лихвени плащания заради него през 2016.

Лично аз очаквам хубавото тук да почнем да виждаме 2017 и да го усетим в джоба 2018
    1.) Загубата е около -200 хил.лв.....
    Иначе спада е печалбата е около -15 % за полугодието... струва ми се трудно да се компенсира през втората половина, имайки предвид че точно тогава ще "ударят" повишените лихвени плащания от новия кредит.

2.) Гратисния период се отнася само за главницата... Лихвите си се плащат, а точно те влияят на печалбата....

Коментар

• Като не пишеш конкретно -ходи в бгмама ,разбираш ли
      Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнение
      Повече офис билдинги трябва !
      Във всяка градинка между панелките по един офис билдинг.Нищо че и сега повечето офисчета са полу-празни ,демографията е зле..,
      На мат'ряла му требва офисчета , бай Ганя ше става айти списиалист !
      Чекаме ся и софйиския небостъргач ..
      Чекаме ся и афганскте Айти бежанци да дойдат да работят в офисчятата ..
      В краен случай ако не дойдат може да се преустроят в медресета
      Абе повече билдинги требват, да въртим парите да перем (не говоря конкретно) !
      А и фасилити ше требва и фасилити ..!

Коментар

• Повече офис билдинги трябва !
        Във всяка градинка между панелките по един офис билдинг.Нищо че и сега повечето офисчета са полу-празни ,демографията е зле..,
        На мат'ряла му требва офисчета , бай Ганя ше става айти списиалист !
        Чекаме ся и софйиския небостъргач ..
        Чекаме ся и афганскте Айти бежанци да дойдат да работят в офисчятата ..
        В краен случай ако не дойдат може да се преустроят в медресета
        Абе повече билдинги требват, да въртим парите да перем (не говоря конкретно) !
        А и фасилити ше требва и фасилити ..!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Ами не знам.... не съм чул да има индикации за продажби на недвижими имоти, а и продажбите от тази година показват, че по-скоро се продава на загуба когато се наложи....

Иначе, по отношение очакванията ми дивидента да спадне доста през следващата година, същите са в резултат на:
          1.) Загубата от продажбата в "Младост" ще намали значително печалбата подлежаща за разпределяне;
          2.) Увеличените лихвени разходи свързани с взетия нов кредит (докато евентуално нови приходи от новата сграда ще има само за 1 или 2 месеца... при това ако всичко върви според плана и новите наематели се нанесат през ноември);

Бъркам ли някъде ?
          Като добавка към писаното от tony1975:

По т 1.) - Да, намали печалбата, това вече е отразено в отчета за второто тримесечие, но не с много на база резултатите от 2015 г. Вече, ако продадат допълнително от Младост или нещо друго на загуба е различно, но това не знаем дали ше се случи.

По 2.) - Главницата по кредита започва да се погасява от следващата година, а самите лихвени разходи не са особенно големи, все пак не вярвам да усвоят и целия заем, след продажбите увеличиха кеша и ще е в полза за довършителните работи по новата сграда. Също мисля, че тази година погасяват, ако не са вече погасили и един стар кредит, така че лихвените плащания фрапантно няма да скочат.

За 2016 г. очаквам около 5% дивидентна доходност спрямо текущата цена.
          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Ами не знам.... не съм чул да има индикации за продажби на недвижими имоти, а и продажбите от тази година показват, че по-скоро се продава на загуба когато се наложи....

Иначе, по отношение очакванията ми дивидента да спадне доста през следващата година, същите са в резултат на:
            1.) Загубата от продажбата в "Младост" ще намали значително печалбата подлежаща за разпределяне;
            2.) Увеличените лихвени разходи свързани с взетия нов кредит (докато евентуално нови приходи от новата сграда ще има само за 1 или 2 месеца... при това ако всичко върви според плана и новите наематели се нанесат през ноември);

Бъркам ли някъде ?
            Пиша от тел и се извинявам.
            1. Колко беше тази загуба защото 2016 ще имаме по големи приходи от ремонтирания и рзширен магазин и още 250К наем от последните два месеца от КГЦ
            2. Мисля че кредита 1та година бе гратис т.е няма как да има по големи лихвени плащания заради него през 2016.

Лично аз очаквам хубавото тук да почнем да виждаме 2017 и да го усетим в джоба 2018

Коментар

Бъркам ли някъде ?
              Така мисля и аз, от 2017 и на там, ако няма големи продажби на загуба очаквам тлъст дивидент заради новата сграда.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                Рано е още, може да има някоя продажба, която да го промени значително. Предполагам, че няма да се различава много от този за 2015 г.

Бъркам ли някъде ?

Коментар

• Личното ми мнение е, че работата поизтрещя туканка...

Коментар

Правя едни бакалски сметки и ми се струва, че по-скоро ще е по-малък от тазгодишния....

Или бъркам....
                    Рано е още, може да има някоя продажба, която да го промени значително. Предполагам, че няма да се различава много от този за 2015 г.
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
                      Напротив, някой може да е вложил бъдещия дивидент, за да вземе догодина още по-голям
                      Сигурен ли си, че догодина ще е по-голям....

Правя едни бакалски сметки и ми се струва, че по-скоро ще е по-малък от тазгодишния....

Или бъркам....

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                        Т.е. цената мина 2 - та лева (като се калкулира начисления преди няколко дена дивидент) .
                        Честито !
                        Бе така е, ма друго си е да си минем 2-та без отчитане на дивито.
                        По адекватна ще да е честитката.
                        Не мисля че много време ще мине дотогава..

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
                          Ама няма да вземе дивидент тоя пич, който ги е купил..
                          Напротив, някой може да е вложил бъдещия дивидент, за да вземе догодина още по-голям

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
                            Така значи вече сме в пред-дивидентна цена дето се вика, готови сме за новия дивиденд, може и сега да го платят на база бъдещи печалби Няма само Енрон да го прави я
                            Т.е. цената мина 2 - та лева (като се калкулира начисления преди няколко дена дивидент) .
                            Честито !

Коментар

• Така значи вече сме в пред-дивидентна цена дето се вика, готови сме за новия дивиденд, може и сега да го платят на база бъдещи печалби Няма само Енрон да го прави я

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
                                Ама няма да вземе дивидент тоя пич, който ги е купил..
                                Е догодина евентуално, а по догодина сосно

Коментар

Working...
                                X