IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
    А някога продавал ли си тази позиция?

О да, при посрещането на поръчки от Зл. лев зимата на 2014-15г. я свалих от ~34 000бр. на 12К. и след дивидента възстанових/беше си добра маневра/, но до ~25К , а и приоритет ми беше Хеса през лятото.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
      За това гледам да не ми се качва много средната
      оч-н див-т ~ 573 - BREF > 7570 x1,369646=

п.п. тук пропуснах яката промоция миналото лято , но то кое по напред тогава ...
      А някога продавал ли си тази позиция?

Коментар

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
        Това съм го писал на 07.04.2016г. - част от едно много дълго мнение е. Имаше и скептици относно бъдещото движение на цената... Преди това и след това не съм давал никога прогноза за никоя друга акция, понеже ако и да вярвам в определени процеси на пазара ни, не мога да съм сигурен за точния момент, в който ще се случат, а и всеки греши, аз не съм изключение. А и има акции, които харесвам, после не харесвам, а написаното остава и не бих искал някой да се подведе. Никоя акция не я купувам с идеята да я държа вечно. Купувам там, където вярвам в нечий бизнес, макар често да преструктурирам портфейла си. Понякога някъде движението ми се струва изчерпано в краткосрочен план и излизам, ако и компанията да си е все така добра. Но за тази акция просто не се сдържах тогава, струваше ми се толкова очевидно, че ще видим цена 2 лв, а написах цяла година срок ей така, за всеки случай.

Минали движения на цената не са гаранция за бъдещи такива. Търговията с акции носи риск. Притежавам акции на Фонд за недвижими имоти (BREF). Препоръки нямам никакви.

Поздрави на акционерите!
        Peter Lynch once said: “The best stocks to buy may be the ones you already own.”

И още:

A good company does not turn bad just because its shares have fallen. A good company does not turn into a bad company because of a quarter or two of poor results.

More fortunes are made by sitting on good companies for years at a time than by jumping in and out of their shares. Even greater fortunes can be made by buying shares in those companies at depressed prices.

Та цената от 0,45 лв. преди обратния сплит си беше ОК.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
          ...Откак имам акции на Фонд за недвижими имоти АДСИЦ (БРЕФ) пазарът не ми е показал, че греша в очакванията си за акцията (започнах да пълня някъде около края на миналото лято или началото на есента беше). Но това не пречи тепърва да ми покаже, че греша. Имам своите очаквания за цената, но няма смисъл да занимавам никого с тях, а и 100% няма за нищо. Да, аз очаквам най-много до една година да видим цена от 2 лв. но е възможно да греша и очакванията ми да се окажат емоционално-субективистични, а не обективно-реалистични, затова и не препоръчвам нищо...
          Това съм го писал на 07.04.2016г. - част от едно много дълго мнение е. Имаше и скептици относно бъдещото движение на цената... Преди това и след това не съм давал никога прогноза за никоя друга акция, понеже ако и да вярвам в определени процеси на пазара ни, не мога да съм сигурен за точния момент, в който ще се случат, а и всеки греши, аз не съм изключение. А и има акции, които харесвам, после не харесвам, а написаното остава и не бих искал някой да се подведе. Никоя акция не я купувам с идеята да я държа вечно. Купувам там, където вярвам в нечий бизнес, макар често да преструктурирам портфейла си. Понякога някъде движението ми се струва изчерпано в краткосрочен план и излизам, ако и компанията да си е все така добра. Но за тази акция просто не се сдържах тогава, струваше ми се толкова очевидно, че ще видим цена 2 лв, а написах цяла година срок ей така, за всеки случай.

Минали движения на цената не са гаранция за бъдещи такива. Търговията с акции носи риск. Притежавам акции на Фонд за недвижими имоти (BREF). Препоръки нямам никакви.

Поздрави на акционерите!
          Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Булсоне, пиши още, че много хора имат да си допълват.Дано смъкнеш цената поне с 20-30 стотинки

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
              Тук добрите новини вече са в цената отдавна +50% за една година - доста добре, като се има предвид, че пазара като цяло е на нивата от преди година
              Но всичко това е виртуално само, докато някой не реши да стане реално за него, щото реално няма как да бъде за всички Колкото повече пожелят печалбата на хартия да стане реално, толкова повече % ще падат така, че не се надъхвайте много, да не пожелаят хората да се кеш-аутнат както се казва Щото +50% за една година си е добро основание за кеш-аутване
              Тук те подкрепям напълно и бих желал цената пак да се върне на 1,36 лв. Ама дали така ще стане, особено като като виждам каква е борба за доходност при тези нива на лихвите и настоящата NTA при тази акция.

Коментар

• Тук добрите новини вече са в цената отдавна +50% за една година - доста добре, като се има предвид, че пазара като цяло е на нивата от преди година
                Но всичко това е виртуално само, докато някой не реши да стане реално за него, щото реално няма как да бъде за всички Колкото повече пожелят печалбата на хартия да стане реално, толкова повече % ще падат така, че не се надъхвайте много, да не пожелаят хората да се кеш-аутнат както се казва Щото +50% за една година си е добро основание за кеш-аутване
                Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Чета си тази връзка и информацията свързана с нея, и си мисля кога ли ще мастъпи пълно насищане на пазара, идва ли вече конкуренцията в областта на НИ, по специално офисите, и откъде ли след време ще почне първо да спихва балона?

В София започна строителството на комплекса Garitage Park

Началото беше дадено в сряда от Атанас Гаров и Давид Давидов – управляващи партньори в "Гаритидж инвестмънт мениджмънт", Тихомир Казаков, директор за България на Stephen George International, Стефан Тотев и Владимир Житенски, управители на "Джи Пи груп", и кмета на район "Витоша" Теодор Петков (от ляво на дясно)

Строителството на един от най-мащабните многофункционални комплекси, които ще се издигнат в столицата в следващите няколко години - Garitage Park, започна в сряда. Проектът ще бъде разположен на терен от 167 дка срещу "Бизнес парк София" (за сравнение - площта на бизнес парка е около 90 дка). Изграждането му ще протече в три фази. Инвестицията в първия етап възлиза на 60 млн. евро, а вложените средства в целия проект ще достигнат 180 млн. евро. Инвеститор в комплекса е "Гаритидж инвестмънт мениджмънт" на бившия изпълнителен директор на Colliers в България Атанас Гаров и Давид Давидов, а в проекта участват казахстански инвеститори. Компанията развива в района и жилищния комплекс от еднофамилни къщи Sofia Park Villas. Изпълнител на Garitage Park ще бъде строителната "Джи Пи груп", а проектът е разработен от британските архитекти Stephen George International, които имат клон в България.

Всичко в едно

Мащабният комплекс ще предложи на пазара различни видове площи. Във финалния си вид ще включва 95 хил. кв.м офиси, 60 хил. кв.м жилища, основно училище, спортен център с басейн, детски и спортни площадки, ресторанти, търговски площи и 4500 паркоместа, предимно разположени в подземен гараж. Общата разгъната застроена площ, включително и подземните нива, ще бъде над 380 хил. кв.м, като в първа фаза ще е близо 130 хил. кв.м. Идеята е, както подсказва и името - Garitage Park, да има максимално много зелени площи. Освен традиционното озеленяване в междусградните пространства проектът включва и голям обществен парк, с който зеленината в комплекса заема над 90 хил. кв.м. "За да постигнем това, използвахме възможността да издигнем в североизточния край на проекта по-високи сгради", коментира Атанас Гаров. "Отново с подобна цел предвидихме и огромните подземни части за паркинг, които са и едно от най-сериозните предизвикателства за строителството", посочва Гаров. Проектът е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, започнал сертификация по метода BREEAM Communities за екологична, икономическа и социална устойчивост.

Първият етап

Първата фаза на проекта ще включва две офисни сгради и цялото ниско жилищно строителство на комплекса - около 130 жилищни единици. "Опитахме се максимално да предвидим какво би се търсило на нашия пазар в следващите две до пет години и какво липсва към момента", коментира управляващият партньор Давид Давидов. Офисният елемент в проекта е ориентиран към компании, които биха се възползвали от големи етажни площи. "Затова и заложихме максимални квадратури поне за рамките на нашия пазар (2400 – 2700 кв.м на етаж). Целта ни е да привлечем определен тип наематели, които според нас са и основният стимул за растеж на офисните проекти в днешни дни", поясни Давидов. Жилищният елемент е ориентиран предимно към семейства, които биха желали да живеят в затворени комплекси. Инвеститорите посочиха, че за около 20% от офисите и 15% от жилищата вече има изявени намерения за отдаване под наем или закупуване, като предстои подписването на окончателни договори. Планира се строителството на първата фаза да продължи 27 месеца. Началото на следващия етап също е определено, но ще бъде съобразено със запълняемостта и осъществяването на сградите от фаза 1.

Коментар

• Ей голяма еуфория туканка...
                    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                      2 лв. голяма психологическа бариера
                      А като почнат да излизат отчетите 2017 ще стане желязна подкрепа, дето и крейзи мечи маркет надали ще пробие...

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                        2 лв. голяма психологическа бариера
                        Все ще се престраши някой и ще купи на 2 лв.

Коментар

• http://www.investor.bg/bylgariia/451...sofiia-226206/

Коментар

• 2 лв. голяма психологическа бариера

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              За това гледам да не ми се качва много средната

п.п. тук пропуснах яката промоция миналото лято , но то кое по напред тогава ...
                              Малка е тази доходност според мен, може и още. Могат да се понапънат от БРЕФ.

Коментар

• За това гледам да не ми се качва много средната

Last edited by inta53; 11.10.2016, 19:48.

Коментар

Working...
                                X