Първоначално изпратено от tanko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Last edited by onakilev; 28.02.2018, 22:37.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
-
"Емисионната не е обявена, това ли да разбирм от поста по-долу? И ако горното е вярно, вие ги упълномощихте да действат, както намерят за добре? Така ли да го разбирам?"
В дневния ред на събранието нямаше точка за приемане емисионна стойност на новата емисия акции. Да добавя: прогнозна цена на проекта 30-35 мил. евро, срок за завършване на проекта 2020-2021г.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
т.е. празни приказкиMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
имаше снимки на новата сграда, на бъдещите наематели нямаше, но казаха че имало интерес
за емисионната, казаха че ще я определят тепърва, след консултации с ИП
% на таксите за управление вероятно ще бъде намален, това било коментирано и с ПФdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеИмаме протокол от събранието. Има ли нещо интересно от зададени въпроси, около новата сграда в техпарка. Някой присъствал би ли споделил.
за емисионната, казаха че ще я определят тепърва, след консултации с ИП
% на таксите за управление вероятно ще бъде намален, това било коментирано и с ПФ“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеИмаме протокол от събранието. Има ли нещо интересно от зададени въпроси, около новата сграда в техпарка. Някой присъствал би ли споделил.
Коментар
-
пазарът абсорбира акциите на разочаровани дивидентажии и стресирани от предварителния бюджет на новия проект.
Дежавю януари, февруари 2015, когато стана ясно за дивидента и съмненията около новите камбани.
Декември 2014 имаше цени от 58-59ст, а февруари - над 20% спад до 45ст
иначе има и малка новинка около 2% фф:
3 януари 2017 е 52.28%
23 февр.2018 е 49.41%
през този период са продадени над 560 000бр.от SEB и около 80 000 от индексния
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеЧестно казано не съм очаквал, че така ще реагират играчите на пазара. Компанията през 2017 г. увеличава приходи и печалба, но заради решението за увеличение на капитала цената на акциите от 2.20 лв падна на 1.86 лв. До къде може да падне, аз лично съм вече на минус от тази инвестиция, ама не мисля сега да продавам, когато пада не знайно до кога. Евентуално ако пробие дъното от 1.80 лв, може да рискувам с още малко пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Честно казано не съм очаквал, че така ще реагират играчите на пазара. Компанията през 2017 г. увеличава приходи и печалба, но заради решението за увеличение на капитала цената на акциите от 2.20 лв падна на 1.86 лв. До къде може да падне, аз лично съм вече на минус от тази инвестиция, ама не мисля сега да продавам, когато пада не знайно до кога. Евентуално ако пробие дъното от 1.80 лв, може да рискувам с още малко пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Colliers: Инвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ приближават своя връх
Доходността от тях в София намалява леко през миналата година, но остава най-високата в региона
София е лидер в доходността
Доходността от бизнес имотите в София е намаляла през миналата година, но все още е най-висока в сравнение с другите столици от региона. Спадът у нас е с приблизително 1% във всички сегменти, но ръст в доходността не е отчетен никъде в региона. Най-малка доходност носят бизнес имотите в Прага - 4,85% (София 8,25%), показват данните на Colliers.
Предизвикателства и рискове
Потенциалните рискове, пред които е изправен инвестиционният пазар през тази година, са ръст на инфлацията, недостиг на пазара на труда, високи лихвени проценти, съответно повишени разходи при финансиране на инвестиции в региона. Изненадващо увеличение на лихвените проценти от Европейската централна банка също би повлияло на пазара в Европа. Онлайн търговията, данъците, популистката политика, както и прекомерното строителство са сред факторите, които ще окажат влияние на инвестиционния пазар в региона през следващите две години, прогнозират от Colliers.
- 1 like
Коментар
Коментар