Първоначално изпратено от Minka
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Last edited by ceneto; 22.06.2018, 13:02.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Това е много интересна тема. Все нея повдигам. Тези които гледат собствената си паничка, ще гледат раздадения дивидент а тези които гледат в чуждата, ще гледат колко са платили на ОД.
Значи аз ако имам бизнес, по принцип винаги смятам, колко пари ми е донесъл този бизнес и никога не съм смятал колко разходи и заплати съм имал.
Мнението ми няма общо с БРЕФ. Просто ми е интересно, защо всички гледат колко са платили а не колко са спечелили. Тук има нещо което искам да разбера защото ми се струва важно да знам този отговор.
определено не ми се играе играта на "доброто и лошото ченге", и преди съм казвал защо критикувам тук, сега пак ще изложа основните съждения на позицията си:
- Гледането в собствената ми паничка по прицип винаги включва и аспекта колко още можеше да се напълни;
- Имам пълното право да търся възможно най-вискота възвращаемост на инвестициите си, като си търся "своето". Това, че през годините мениджмънта на определени компании не прави всичко необходимо е повече от ясно. Аз съм инвеститор, а не благотворителна организация. Какво и как мениджмънта прави, определено ме интересува, особено ако то по някакъв начин нарушава интересите ми или има практики, които не ми допадат. Да си играем на аз добрия, с винаги позитивното отношение, и ти видиш ли хейтъра, няма как да стане. Имам си позиция и я отстоявам, като това е не само тук, а по всички позиции и общи събрания, на които ходя. Ако се върнеш назад в годините, ще видиш че първите критики са от 2012 г. Досега нищо.
- Защо са важни тези разходи: защото за инвеститорите това са реализирани загуби, прпуснати ползи от дивиденти. Няма по-ясен начин да се изразя.
- Лошо е, че няма къси на БФБ (поне в легализираната им форма).
- Отоговорът на последният ти въпрос е описан по-горе, но ще бъда още по-точен и ясен: защото това колко са плащали, пряко влияе върху това колко са спечелили за тези инвестирали в тази позиция.
И нали се сещаш за онова правило "никога не губи пари"?! Това каква ми е възвращаемостта по всяка дадена позиция определено влияе на целия портфейл и годишната доходност. Един мениджмънт, на който съм гласувал доверие когато съм инвестирал, би следвало да положи възможно най-големи усилия за да защити интерсите ми. Би трябвало...но не винаги. Ккато и преди казвах, ако си беше нормален пазар, и тук щеше да има хедж фондове, които да упражняват натиск и да играят на късо. Не знам колко такива позиции си виждал, но аз сега наблюдавам една която бе смъканата с 88% надолу заради практиките на мениджмънта да плаща на някой друг
С най-мили чувства и непрекъснато очакване БРЕФ да предостави най-доброто на инвеститорите си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАми то и сега може да се зададе основателно въпроса, колко ще спечелиш , ако купиш днес..След като знаеш, че са излъгали миноритарите за намеренията си и започват да строят с хоризонт 3-4 години без ясна визия..Как да им вярваш след лъжите..Значи миноритарите да чакат, а те всяка година да си цоцат високите такси..Ама той пазара си показа оценката за тях..Имам акции и чакам да се коригират..
Коментар
-
Ами то и сега може да се зададе основателно въпроса, колко ще спечелиш , ако купиш днес..След като знаеш, че са излъгали миноритарите за намеренията си и започват да строят с хоризонт 3-4 години без ясна визия..Как да им вярваш след лъжите..Значи миноритарите да чакат, а те всяка година да си цоцат високите такси..Ама той пазара си показа оценката за тях..Имам акции и чакам да се коригират..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Това е много интересна тема. Все нея повдигам. Тези които гледат собствената си паничка, ще гледат раздадения дивидент а тези които гледат в чуждата, ще гледат колко са платили на ОД.
Значи аз ако имам бизнес, по принцип винаги смятам, колко пари ми е донесъл този бизнес и никога не съм смятал колко разходи и заплати съм имал.
Мнението ми няма общо с БРЕФ. Просто ми е интересно, защо всички гледат колко са платили а не колко са спечелили. Тук има нещо което искам да разбера защото ми се струва важно да знам този отговор.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Мнението ми няма общо с БРЕФ. Просто ми е интересно, защо всички гледат колко са платили а не колко са спечелили. Тук има нещо което искам да разбера защото ми се струва важно да знам този отговор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеопитах се аз да си ги сметна от 2007 насам 57.7 мил. лв за дивидент и 23,0 мил. лв за възнаграждение на од
сметките са приблизителни и е възможно да съм объркал някъде
Мнението ми няма общо с БРЕФ. Просто ми е интересно, защо всички гледат колко са платили а не колко са спечелили. Тук има нещо което искам да разбера защото ми се струва важно да знам този отговор.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеопитах се аз да си ги сметна от 2007 насам 57.7 мил. лв за дивидент и 23,0 мил. лв за възнаграждение на од
сметките са приблизителни и е възможно да съм объркал някъде
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Попитай мениджмънта на Бреф какви са:
- разходите на БРЕФ по обслужващото дружество/акция от създаването на БРЕФ до момента; и
- какви са получените дивиденти/акция от създаването на БРЕФ до момента.
Така може малко да ти се изясни за какво говорим в този форум от 2013 г. насам. Брешков и сие със сигурност имат цифрите и биха ги споделили за да прекъснат критиките от последните години.
Имах, нямам.
сметките са приблизителни и е възможно да съм объркал някъде“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеКато си продал, що търсиш тук? Аз искам да купя от мишките, дето продават на малко над 1.80, за да ми е печалбата по-голяма! Ако успеят да построят сградата до края на 2020 ще ударят джакпота. Локацията е чудесна и без наематели няма да останат!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеАман от ревльовци! Като не ви харесва - продавайте! Ще ви изкупя акциите веднага! Това е една от най-подценените акции на БФБ.
- разходите на БРЕФ по обслужващото дружество/акция от създаването на БРЕФ до момента; и
- какви са получените дивиденти/акция от създаването на БРЕФ до момента.
Така може малко да ти се изясни за какво говорим в този форум от 2013 г. насам. Брешков и сие със сигурност имат цифрите и биха ги споделили за да прекъснат критиките от последните години.
Имах, нямам.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеАман от ревльовци! Като не ви харесва - продавайте! Ще ви изкупя акциите веднага! Това е една от най-подценените акции на БФБ.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар