IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Имаме протокол от събранието. Има ли нещо интересно от зададени въпроси, около новата сграда в техпарка. Някой присъствал би ли споделил.

    Коментар


    • пазарът абсорбира акциите на разочаровани дивидентажии и стресирани от предварителния бюджет на новия проект.
      Дежавю януари, февруари 2015, когато стана ясно за дивидента и съмненията около новите камбани.
      Декември 2014 имаше цени от 58-59ст, а февруари - над 20% спад до 45ст

      иначе има и малка новинка около 2% фф:
      3 януари 2017 е 52.28%
      23 февр.2018 е 49.41%
      през този период са продадени над 560 000бр.от SEB и около 80 000 от индексния

      Коментар


      • Не знам дали е новина или просто пазара връща понеже мечетата бяха преекспонирали страха си.. Направих някой лев от движението, че иначе скука на БФБ

        Коментар


        • buy bad news
          xaxa

          Коментар


          • Някаква новина ли има тук или яснота за развитието на новите проекти?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
              Честно казано не съм очаквал, че така ще реагират играчите на пазара. Компанията през 2017 г. увеличава приходи и печалба, но заради решението за увеличение на капитала цената на акциите от 2.20 лв падна на 1.86 лв. До къде може да падне, аз лично съм вече на минус от тази инвестиция, ама не мисля сега да продавам, когато пада не знайно до кога. Евентуално ако пробие дъното от 1.80 лв, може да рискувам с още малко пари.
              И при мен средната е около 2лв. и този спад на цената не е приятен. Факт е че той е предизвикан от по-слабата информираност по новия проект, и съмнения в неговото положително развитие. Странното е че точно това трябва да прави един АДСИЦ, и аз лично също не смятам да продавам.

              Коментар


              • Честно казано не съм очаквал, че така ще реагират играчите на пазара. Компанията през 2017 г. увеличава приходи и печалба, но заради решението за увеличение на капитала цената на акциите от 2.20 лв падна на 1.86 лв. До къде може да падне, аз лично съм вече на минус от тази инвестиция, ама не мисля сега да продавам, когато пада не знайно до кога. Евентуално ако пробие дъното от 1.80 лв, може да рискувам с още малко пари.

                Коментар


                • Colliers: Инвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ приближават своя връх

                  Доходността от тях в София намалява леко през миналата година, но остава най-високата в региона

                  София е лидер в доходността

                  Доходността от бизнес имотите в София е намаляла през миналата година, но все още е най-висока в сравнение с другите столици от региона. Спадът у нас е с приблизително 1% във всички сегменти, но ръст в доходността не е отчетен никъде в региона. Най-малка доходност носят бизнес имотите в Прага - 4,85% (София 8,25%), показват данните на Colliers.
                  Предизвикателства и рискове

                  Потенциалните рискове, пред които е изправен инвестиционният пазар през тази година, са ръст на инфлацията, недостиг на пазара на труда, високи лихвени проценти, съответно повишени разходи при финансиране на инвестиции в региона. Изненадващо увеличение на лихвените проценти от Европейската централна банка също би повлияло на пазара в Европа. Онлайн търговията, данъците, популистката политика, както и прекомерното строителство са сред факторите, които ще окажат влияние на инвестиционния пазар в региона през следващите две години, прогнозират от Colliers.


                  Коментар


                  • Единственото хубаво нещо което се случва тук напоследък е тоталното мечо тържество връз ония "от кол и въже". Всичко е в яркочерни краски.
                    Ала поне на мен все още ми липсва момента на паника и капитулация та да се приложи вечно валидния принцип на онзи старец.
                    Но си мисля че в рамките на седмица ще станем свидетели.


                    ПС Освен ако пак няма кворум, тогава седмицата ще стане бая по длъжка.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                      Това не го знаех Благодаря. Имат ограничения някакъв процент от дружество явно. Това обаче не вярвам да им пречи да се държат като мажоритар. Да сменят директори или да вкарват предложения за смяна на обслужващото дружество например.
                      Моля ! Могат разбира се, но обикновено фондовете играят винаги с мажо или с управляващото дружество, и рядко срещу тях. Говоря по принцип.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                        Защото имат ограничения.
                        Това не го знаех Благодаря. Имат ограничения някакъв процент от дружество явно. Това обаче не вярвам да им пречи да се държат като мажоритар. Да сменят директори или да вкарват предложения за смяна на обслужващото дружество например.
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                          Защо да няма как да стане?
                          Защото имат ограничения.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

                            Единствената цел е моето желание това нещо да не се случва друг път! Дружеството имаше профил на инвеститорите си, сравнително прогнозируемо бъдеще и дивидентна политика. Решават да скочат в дълбокото, предполагам за да се решиш на такъв ход си водил поне принципни разговори за набирането на капитала и нивата на които това да стане (пазарните бяха 2.20/2.30). Определено смятах че няма да се направи всичко това за сметка на досегашните си акционери и увеличението ще стане някъде околко текущите нива (макар че ясно че е за сметка на досегашните когато BV е 3.70!!!). За да се продава така от 2.20/30 до 1.80 очевидно увеличението е някъде долу. Нещо което аз поне не знам, но пазара това показва ... и няма как да ми харесва.
                            За съжаление има голям шанс да си прав...не знам и колко има смисъл да пишеш на КФН. Аз преди време бях пускал за търговия с вътрешна информация и да не ти разправям какъв отговор ми бяха върнали..пълен смях..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

                              А не мислиш ли, че тези, които разпродват последните седмици може да не са вътрещари. Може посто да не вярват в този нов проект, който ще е огоромен за тази компания. Просто не искат да участват в нещо, което според тях няма смисъл на сегашния етап нра развитие на бизнес площите в БГ.
                              Точно колкото са продадените през последните седмици, точно толкова са и купените. Кои са били вътрещарите или умните пари, тепърва предстои да се разбере )
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                                Пенсионен или договорен фонд няма как да стане мажо !
                                Защо да няма как да стане?
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X