IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Абе в средата-края на 2018 г. като разправях в този форум да излизате от офиси (продадох всичко в БРЕФ) и от молове, и да влизате в логистични складове и дейта цетрове ми се смяхте в този форум, смейте се и сега.

    Коментар


    • И не се заблуждавайте, че примерно аз пиша, за да купя тук евтино. Има толкова много евтини акции, тази дори не е евтина, като сложим, че тук започва 20 г. тренд надолу за тоя бизнес, извинявайте, никой не гледа отвъд 20 г. какво ще е след това.

      Коментар


      • Тук няма апокалипсис или злорадстване. Просто опит за разсъждения отвъд овчите разбирания, които са бичът на нашата борса.
        Проглеждане отвъд овчите разбирания го разбирайте.
        Тук имаме нещо, което е започнало от преди 4-5 г. и сега се случва. Вижте резултатите на Zoom от вчера. Това вероятно ще продължи, защото все повече фирми виждат, че са изостанали с технологиите за работа от вкъщи на служителите си, не само като тулове за колаборация, но и за секюрити и т.н., дори Zoom и MS Teams се развиват ежеседмично и се променят в такава честота - това е бъдещето, и това е което овците трябва да могат да прогледнат, знам, че им е трудно.
        От друга страна имаме един бум на офисите в София, който върви от 2000 г. - тогава започна Бизнес Парка да се строи - цели 20 г. растеж. Вие какво очаквате, че тоя разстеж ще продължи? И все в София. По скоро, ако има нещо като растеж, ще е в други градове, където няма нито един модерен офис, а то може би и няма нужда да има, НО НЕ И В СОФИЯ. Следващите 20 г. тренда ще е друг. Всички знаем, защо тоя Ковид се политизира - за да ни вкарат в ново русло, а това ново русло е хората вкъщи, онлай, имат си прични да го искат така (питайте Бил Гейтс, не съм запознат както точно целят), но специално за работата от вкъщи има смисъл и не е лошо (за маските и ваксините е друга работа - те не са за добро)

        Коментар


        • Не те обвинявам в нищо. Просто напомням, че прогнозите за апокалипсиса от рода на "яко ще се мре" обикновено не се сбъдват. И когато казвам "евтино" имам предвид, че се правят опити да се убеждава словесно публиката, че текущата цена е висока. Колко да е висока, като на 1.77 (примерно) имаш 12 ст. дивидент, разбирай 6.8%. Друго си е да се залага на "технологични" компании ала сирмата, с (не)работещи у дома, които обещават дивиденти, а за 5г. са дали 1 ст., пуснали са проспекти с обещания, емисионна цена от 1.20 и т.н. Ако успеете да смъкнете цената на 1.60 с приказки - много добре, ще си поразширя и без друго не малкото участие тук
          Last edited by vzhekoff; 01.09.2020, 11:57.
          Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

          Коментар


          • Винаги съм се учудвал на хората, които обвиняват другите, че искали "да си купят евтинко" - ми не бе, искаме да си купим скъпо и да го продадем евтино, щото сме алтруисти и си цъкаме кобукса като кантър страйк или каквото там играят сега младите Акциите на бфб, които са читави (разбирай с някакви перспективи пред тях и отчитащи дивидент) не са чак толкова много - адсиците, корадо, спиди, мумифицирания трейдинг (с много условности) и старопланинските (май не пропуснах нищо?), другото е шлака за трейдинг и трениране на нервите. Т.е. нещата при тези акции опират основно до цена и вяра в мажоритарите. Лично, ама много личното ми мнение тук, без да ангажирам никого, е, че мениджмънта се поизложи с ОС и съответно дивидентоплащането, а конюнктурата на пазара и особено тази сграда в нищото с реална възможност за експлоатация (с или без корона) чак когато пуснат метро до нея, позволява слизане на цената и докъм 1,60 преди дивидента и дори 1,50 след него.

            Това са моите таргети - ако станат, ще се включа, ако не станат - живи и здрави и успех на държащите. Все пак сега чакаме изсипването по разни позиции от ПФ-то, дето взе дяловете на Никиту, отделно ребалансирането на суфлекса и т,н,, така че възможности да се наместят парите в следващия месец - бол. Толкоз, бъдете здрави и успешни в инвестициите
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Тука сектата стана голяма ,явно доста искат да купят ефтинко

              Коментар


              • https://m.investor.bg/po-sveta/453/a...rabota-311143/

                Някои продължават да смятат че служителите стават по - не продуктивни от вкъщи . Ами не, оказва се че за по-голямата част от секторите е точно обратното . От вкъщи човек може да работи по всяко време, дори и нощем ако тогава се чувства по-продуктивен .
                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
                  Сега, ясно е, че някой иска да купи евтинко и почва да разправя басни за края на офиса
                  Не ни трябва край на офиса, а 20-30% спад на търсенето за постоянно за да се счупят моделите дето предвиждат по 3-4-5% ръст на година. Бих се обзаложил, че от тех компаниите поне 20-30% ще намалят/махнат офиса за постоянно. За другите не знам.

                  Коментар


                  • Сега, ясно е, че някой иска да купи евтинко и почва да разправя басни за края на офиса, но това няма как да се случи. Малко са компаниите, които ще минат на "надомна работа" ефективно. Като почнат да се сриват срокове, да се местят "вдясно" планове и т.н., лека-полека ще се осъзнае що е то работно място.Между другото, не съм чул никоя от големите софтуерни компании у нас да си е освободила офиса, защото хората не ходят вече 6 месеца в него. Да не говорим, че офисът не е само място за труд, а за бизнес срещи и за други дейности.
                    Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

                    Коментар


                    • Качествена дискусия върви по тази тема. Нещата наистина не са от вчера, отдавна текат тези процеси, виртуалното офис оборудване придоби много по-сериозни подобрения последните 2-3 г. и направи работата отвкъщи напълно възможна и качестване, дори по-добра от в офис (МС 365, Зуум и т.н.).
                      https://www.wsj.com/articles/google-...ic-11595854201
                      Прочетете статията внимателно. Казват - почти всичките си 200,000 служители ще работят от хоум офис поне до Юли догодина. Което колко прави година и три месеца изцяло хоум офис за изцяло всички служители на Гугле (Алфабет). Нима някой ще каже, че качеството им на работа спада или се е влошило? Та гугъл имат най-добрата ИТ платформа пример за иновации и монопол. Щом те могат да работят година и три месеца, а на всички е ясно, че това ще продължи вечно както е при Туитър и беше обявено, че те няма да се върнат никога в офис както досега, значи и за останалите ще може. А тези, които не могат откъщи да са продуктивни - и без това тече сериозна чистка в ИТ компаниите заради роботизацията и автоматизацията. Всички знаят какво е умен бот, който вдига телефони, отговатя на е-меили, прави десетки действия на база скрипт и т.н., просто ще работят нещо друго.
                      Това всичкото е много хубаво, лошото е ако си теглил кредит да сториш офиси за изброените горе бизнес модели.

                      Коментар


                      • +1 за осло, това ме спира да купя 10Т акции тук и сега ми висят едни пари, дето хич не ми се държат по сметка, ама на, не ми се набиват и тук. В Атера сега е балон - ако слезе на 1,60 ще се замисля, тук ме е страх, Спиди си имам, Планината ми е спорна в момента, а мумифицирани акции - невър агейн, алтерковци и подобни дивотии не ги разбирам, останалото е шлака, та май и тези ще заминат навън, за съжаление

                        П.С. Докато пиша и някойс валил под 1,70 - очаквано от мен ниво, за което съм писал. На 1,60 може и да се включа обаче - всичко е въпрос на цена
                        Last edited by Грую Груев; 31.08.2020, 12:27.
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • oslo може и над 90% да желаят, но не всеки е ефективен от вкъщи и изобщо не е удачна опция, малко мениджъри на компании ще позволят масово на служителите си, компаниите ще загубят, дадеш ли на някои хора повече свобода я превръщат в свободия.
                          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                          Коментар


                          • Специално питах един приятел, който работи в една компания, която преди беше с брандирана сграда на 4-ти километър, сега е в онзи новия голям офисно - жилищен парк над Младост 4 (забравих името и на фирмата и на парка). Май имат 1 300 служителя в България. Около 1000 ги кажи.
                            Имало е анкета. 90% от служителите са пожелали да работят Хоум офис. Другите 10% просто нямали условия, тясно вкъщи деца и т.н.

                            От впечатленията ми, един приятел работи сума ти дни от морето. Една приятелка от морето от каравана цяло лято. Един случаен познат от морето също. Друг приятел си работи също цяло лято от морето заедно с децата и жената. Плаща по 65 лв. за апартамент през букинг ком, на месец му излиза към 2000 лв., бълха го ухапала с неговата заплата. Цяло лято изкара по -морето.

                            На плаж Смокиня дори има звукоизолирана конферентна зала за видеоразговори.

                            Аз съм Хоум офис от над 7 години и имам усилватели за гсм сигнал, зарядни за лаптоп в колата, флашка с интернет освен на телефона и редовно работя от всяка точка на България и Европа. Веднъж свърших много работа точно пред катедралата в Севиля.

                            Могат да ме върнат в офиса само с пистолет на главата.
                            Явно 90% мислят същото.

                            Като усетиха хубавото, гейм овър с лошото. Все пак говорим за онлайн дейности, а те могат да се вършат навсякъде.

                            За мен изводът е изтичат старите договори и после се почва голямата мъка.

                            Признавам, че преди мислех друго, но вече премислих.

                            Още един акцент. Няколко пъти ходя до един офис по работа и вътре е призрачно. По 2-3 души дават дежурство и се редуват, а преди бяха плътно 15 души. Доста скучно е вече да работиш в офис. По интересно е в пустинята Сахара.

                            С две думи, кажат ли ми да се върна в офиса, напускам. Нося си оставката в джоба! Вече над 7 години. Коронавируса само ускори нещата. Те си отиваха натам.

                            Има още нещо лошо при имотите. Банките са луди и финансират всякакви проекти. Съответно свръхпредлагането е гарантирано.

                            Междудругото дистанционната работа ще оживи малко провинцията и крайните квартали. Тези задръствания в София дано слегнат малко.

                            Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

                            Коментар


                            • Pinterest освобождава 45 000 м2 офиси в Сан Франциско и дори плаща 90 млн за да прекрати договора. Това от онзи ден. Та малки или големи шефове не изгарят от желание да плащат наеми. И други са го направили и ще го направят. И не, не ни трябват всички да са хоум офис. 30% от офисите да се освободят и виж какво става. А 30% ми се вижда реалистично.

                              За мен донякъде добра новина е, че доста от офис сградите може да станат на жилищни с малко преустройство. При моловете не е така. Ще се радвам БРЕФ да започне да мисли алтернативна посока за новата сграда просто за всеки случаи.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                                Малките шефчета трябва да си оправдаят съществуването, при работа хоум офис са тотално излишни.
                                По-скоро, връщането в офисите зависи от баш шефовете. И по-точно, от комисионните, които ще получат от собствениците на сградата.
                                Всичко това, след като се намери хапче, дето да го мори този вирус. Преди това няма начин. Как си представяте някой да се качи в метрото до бизнес парка, ако е претъпкано? Или, всички да се качат на колите си?
                                Дългосрочно си мисля, че такива струпвания на сгради, каквито виждаме сега в Младост 4, няма да са много успешни. То и без вируса беше станало неприятно да се пътува дотам.

                                Коментар

                                Working...
                                X