IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • При мен дивидента е наличен.

    Коментар


    • Трейдърко, позволи ми да съм малко по-запознат с проекта за отклонение към Дъ Мол или Слатинското отклонение На бодряшките фрази на Юрдана не е хубаво да имаш много вяра - лично мнение. Та да ти го сумирам, защото, както ти казах, имам личен интерес - в момента се довършва основната част от трети диаметър, който оригинално е от Левски Г до Горна Баня, но реално в момента е от Черковна до Красна ливада:

      - довършването на края до Горна баня е в ход и ще го пуснат преди изборите догодина, там всичко е ясно
      - довършването до Левски Г е с одобрен проект, но няма финансиране - заложено е такова в програмния период от 2022 натам, но има две мини пречки - от една страна да се одобри самото еврофинансиране (едва ли ще е проблем, но знаем ли) и от друга, да се одобри местното съфинансиране. Това второто е особен проблем, защото докато до момента финансирането беше нещо от сорта на 75% безвъзнездно, 25% от обшината, сега вече (за София, защото е богат регион - това го казвам без ирония, а като факт за мащабите на ЕС) ще е 50/50, ерго, общината трябва да извади за това довършване толкова пари, колко за горе-долу цялото останало трасе до момента
      - отклонението до Дъ Мол (или ако щеш - до Синерджи тауър и Бриколаж, че сме в темата ) е на фаза изработване на проект, ерго, още няма дори проект къде точно ще са спирките, т.е. спирката на Синерджи, дето я чакаме да е едва ли не на входа на сградата, може да се окаже на Т-образното кръстовище на 4-ти километър, а не на кръговото, образно казано (малко вероятно, но още нищо не се знае). След това идва проблемът с финансирането - написах ти го по-горе за 50/50 от новия период, а тук и изграждането е хем по-сложно, хем по-дълго като трасе от довърпването до Левски Г и трето, но не на последно място, това отклонение ще стане само когато е завършено трасето до Левски Г.

      Та имайки рпедвид горното, най-ранното, ма най-най-раното откриване на метростанцията на Синерджи тауър ще е след 2026, и то ако имам осигурено финансиране и всичко е точно, а Брефчето говорят, че ще отварят кулата, която реално е без транспортна връзка и с кофти подходи, след година. Просто пояснявам, за да е ясно, не казвам нито че акцията е кофти, нито че ще се качва или пада Успех на държащите тук!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Разбира се както Грую каза това са само вероятности. Имаме примери за проекти, започнати и похарчени милиарди и те не са сигурно даже. Оценявам вероятностите 2024г. да има метро до там на 70%, да бъде завършен Северен Поток 2 - 90%, да бъде завършен АЕЦ Беляне - 20%

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

          Тонка, още нищо не е планирано за метрото - само вметвам, иначе е твърде вероятно да има метростанция пред двата обекта, но няма нито план все още, а още по-малко пък финансиране, което може да се окаже доста проблематично. Казвам това от позицията на живущ в "Гео Милев" и пътуващ с градския транспорт (щото нали там природата и т.н.), който много живо се интересува от този лъч на метрото
          Грую, да те зарадвам с думите на кмета на София:
          Столичният кмет посочи, че общината е гарантирала финансиране и за следващия участък от третия лъч на метрото – от Цариградско шосе през “Арена Армеец“ до район Слатина.

          "Работим усилено и упорито за финансирането на следващите етапи. Вече се провежда процедурата за избор на изпълнител за участъка от станция „Хаджи Димитър“ до квартал „Левски“ – 3 километра. Гарантирах с подписа си писмото до г-н Братоев за това, че гарантираме финансиране, за да може да обяви процедурата за избор на изпълнители за участъка от Военна академия, през Слатина, до бул. „Цариградско шосе“ при зала „Арена Армеец-София", заяви още Фандъкова.

          https://www.investor.bg/ikonomika-i-...licata-310920/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Доволен съм от това, което чух(с оглед на ситуацията). Пред два от обектите им са планирани метро станции - Синерджи и пред Брико София. Чудесни новини с оглед на планирани продажби след 2025г.
            Тонка, още нищо не е планирано за метрото - само вметвам, иначе е твърде вероятно да има метростанция пред двата обекта, но няма нито план все още, а още по-малко пък финансиране, което може да се окаже доста проблематично. Казвам това от позицията на живущ в "Гео Милев" и пътуващ с градския транспорт (щото нали там природата и т.н.), който много живо се интересува от този лъч на метрото
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Доволен съм от това, което чух(с оглед на ситуацията). Пред два от обектите им са планирани метро станции - Синерджи и пред Брико София. Чудесни новини с оглед на планирани продажби след 2025г.
              Last edited by tony1975; 27.11.2020, 18:44.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

                На прима виста (може и да допускам някой неточности). Дивидента е пуснат към Централния депозитар. Най-вероятно другата седмица ще е по сметките. Пусковия срок за новата офис сграда е Q3 догодина. ГПР за заема е 2,80% и 2,40% след усвояване. (Към залога , освен офис сградата, влизат и двата Бриколажа. Третото тримесечие е най-добро откъм приходи, като се очаква по-слабо Q4 (но по-силно от Q2). Само на един наемател е бил намален наема с 5% запериод от 6 месеца. Има интерес и за още няколко имота в Боровец ако не се лъжа. Отделно се водят и преговори за евентуални наемалите за новата офис сграда. С наближаването на пусковия срок, ще се инвестират и повече пари за маркетинг за намиране на наематели. Очакват да я отворят с 50% запълняемост. Това е за което се сещам.
                Много благодаря! Предполагам и не само аз.
                Пътека се прави камък по камък!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                  Може ли някой колегите, който е гледал уебинара, да направи кратко резюме? Благодаря предварително!
                  На прима виста (може и да допускам някой неточности). Дивидента е пуснат към Централния депозитар. Най-вероятно другата седмица ще е по сметките. Пусковия срок за новата офис сграда е Q3 догодина. ГПР за заема е 2,80% и 2,40% след усвояване. (Към залога , освен офис сградата, влизат и двата Бриколажа. Третото тримесечие е най-добро откъм приходи, като се очаква по-слабо Q4 (но по-силно от Q2). Само на един наемател е бил намален наема с 5% запериод от 6 месеца. Има интерес за няколко имота в Боровец ако не се лъжа. Отделно се водят и преговори за евентуални наемали за новата офис сграда. С наближаването на пусковия срок, ще се инвестират и повече пари за маркетинг за намиране на наематели. Очакват да я отворят с 50% запълняемост. Това е за което се сещам.

                  Коментар


                  • Може ли някой от колегите, който е гледал уебинара, да направи кратко резюме? Благодаря предварително!
                    Last edited by Чичо Манчо; 27.11.2020, 16:39.
                    Vanitas vanitatum...

                    Коментар


                    • Ясно.. аз също не се напъвам ще гледам запис, ако има.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнение
                        Създаден профил потвърден линк от мейла и не мога да вляза. "Този акаунт не е бил активиран. Моля, свържете се със системния администратор за достъп."
                        И аз се мъчих по същия начин да си направя акаунт за предния уебинар. Мъчих се, ядосвах се... Няколко пъти минавах през цялата процедура и накрая, като дойде ред за ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА МЕЙЛА - нъцки... Самото потвърждение, не идва веднага, не идва и след 5-10 минути, а незнайно кога и като се опитам да потвърдя ми казва, че времето ми е изтекло. Опитах няколко пъти и се отказах. Нямам време да седя "диван-чапраз" 1 час (или незнайно колко време) и да чакам мейла за потвърждение. Имам си достатъчно друга работа. Гледам ги на запис и това е...
                        Vanitas vanitatum...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнение
                          Създаден профил потвърден линк от мейла и не мога да вляза. "Този акаунт не е бил активиран. Моля, свържете се със системния администратор за достъп."
                          Аз нямам проблем с логването.

                          Коментар


                          • Създаден профил потвърден линк от мейла и не мога да вляза. "Този акаунт не е бил активиран. Моля, свържете се със системния администратор за достъп."

                            Коментар


                            • Е, ясно е, че е маркетинг. И според мен много добър маркетинг. Лично за себе си нямам съмнение, че тази сграда ще остане без наематели.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнение
                                https://www.dnevnik.bg/biznes/compan...ef=home_layer2

                                Имам акции на дружеството
                                Това е платен ПР

                                Ето какво пише най-горе Съдържание от BREF


                                Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

                                Коментар

                                Working...
                                X