Първоначално изпратено от Joz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Last edited by Econlav; 30.09.2022, 13:46.
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеЕконе, не знам какво работиш (по-вероятно нищо), но пак "разтягаш лакуми", както и преди си го правил. Впечатленията ми не са от "ходя на разходка и виждам как хората влизат в офис сгради", а дъщерята и синът работят в големи интернационални компании във Виена и Мюнхен и вече ходят поне 3 дни седмично в офисите, с тенденция да стане ежедневно. Аз самия работя в болница и хоум офис никога не е имало, макар да имам трудоустоена колежка със злокачествено заболяване, на която й разрешиха от фервалтунга в Берлин, да не идва на работа в разгара на първата епидемия, преди ваксините. Официално я водеха "хоум офис", но нищо не правеше, защото не може да лекуваш дистанционно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеПриятелчета, тук е малко като при риболова. Допълвайте си тихо и кротко, без излишни нерви и тръшкане, без много шум и пъшкане.За съжаление при мен свободните парички привършиха. Дивидентът, макар и скромен бе реинвестиран, че и отгоре… След 2-3 години, ако няма ядрена война, ако все още сме живи и здрави, пак ще си говорим. Считам, че в средносрочен и дългосрочен план няма място за безпокойство!
Вкарах дивидента, че и доста отгоре за 750 нови акции на 2.16 лв. Според мен тук някъде трябва да е дъното на настоящият срив (меко казано). Времето ще покаже. Аз съм дългосрочен и много не се кося от такива разпродажби. Единствено ги използвам за допълване.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от глупак някъв Разгледай мнениеГлупаците и рибарите гледат американците, умните - фундамента
Като гледаш фундамента,защо 5 год тоя шит все седи на една и съща цена?
На строителните материали цените от 5г са едни и същи или какво?
Нед. имоти за 5г стоят на едно и също ниво или какво?
Фундамента е последното нещо което действа на тоя шит или на каквато и да е акция на БФБ.
Да не говорим ,че лично ти нямаш никаква идея от фундаменти
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Някой те прочете и ти предложи точно 3092 на 2,16. Много готиноНямаше да го видя, не кеся постоянно в платформата. Айде да се обозначи кой е
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеА аз чакам 3092 бройки на 2.14. Моля някой да звънне на яхтсмените да сипят пак
- 1 like
Коментар
-
Еконе, не знам какво работиш (по-вероятно нищо), но пак "разтягаш лакуми", както и преди си го правил. Впечатленията ми не са от "ходя на разходка и виждам как хората влизат в офис сгради", а дъщерята и синът работят в големи интернационални компании във Виена и Мюнхен и вече ходят поне 3 дни седмично в офисите, с тенденция да стане ежедневно. Аз самия работя в болница и хоум офис никога не е имало, макар да имам трудоустоена колежка със злокачествено заболяване, на която й разрешиха от фервалтунга в Берлин, да не идва на работа в разгара на първата епидемия, преди ваксините. Официално я водеха "хоум офис", но нищо не правеше, защото не може да лекуваш дистанционно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеГлупаците и рибарите гледат американците, умните - фундамента
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
Търтеите, които се научиха да "работят от къщи", скоро ще разберат, че трудовия пазар не се диктува от тях и ще изберат едната от двете възможности - да се върнат или да останат безработни (щом са останали в България значи не стават за чужбина, но и там се постепенно се връщат в офисите - преките ми впечатления са от Виена и Мюнхен). Ефективността на работата от къщи в поне 90% е осезаемо по-ниска. Колкото до инвестициите - Брефа (и земеделската земя) е 100 пъти по-читава инвестиция от онанизмите тип дрон, халтурко и тем подобни измишльотини.
Делойт, PwC и други, още преди пандемията искаха да съкратят офис площите които използват в чужбина.
Преки впечатления тип, ходя на разходка и виждам как хората влизат в офис сгради не са индикативни за пазара. Дори и сега само сградите клас А и Б в София могат да съберат над 250 хил., какъв процент от населението ще работи в офиси? В Ц клас може би имаш още толкова служители.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеЗависи колко ще се потопят американците,но 2.10-2.15 е месечната подкрепа в момента .Надолу вече е меча територия
Развръзката предстои близките 1-3 седмици.Първите жокери ще дойдат петък
Коментар
-
Приятелчета, тук е малко като при риболова. Допълвайте си тихо и кротко, без излишни нерви и тръшкане, без много шум и пъшкане.За съжаление при мен свободните парички привършиха. Дивидентът, макар и скромен бе реинвестиран, че и отгоре… След 2-3 години, ако няма ядрена война, ако все още сме живи и здрави, пак ще си говорим. Считам, че в средносрочен и дългосрочен план няма място за безпокойство.
Пожелавам на всички живот и здраве! И не позволявайте на алчността и страха да ви владеят!Last edited by Чичо Манчо; 27.09.2022, 14:33.Vanitas vanitatum...
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Ко уъркинг означава че хората предпочитат да работят от вкъщи и освобождават. Офиси и. Два пъти в месеца наемат това пространство...явно не живееш в София.... цените на имотите земята и сурвините ще бъдат охладени от лихвите...процес е...изисква технологично. Време!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПипънче, много си далеч от остината специално за брефчето. Тук основният проблем е, че МНИ са айляк и явно са неможачи/не искат/мързи ги/не им се занимава да търсят нови наематели.
Сметките са ясни, казвал съм ги 100 пъти - активите (без Синерджи), оправдават сегашната капитализация от 75-80 милиона и покриват дълговете. Даже сметките са консервативни, щото сам можеш да си сметнеш като колко ще струват 15 декара на самия вход на спирка на метрото, при това в район с офиси и на най-големия булевард в София, с връзки и в едната, и в другата посока на същия булевард. Само за инфо, самите бреф платиха по 600 евро на квадрат за едната суперфиция (т.е. земята под Синерджи не е наша), при това с условности и т.н. Т.е. само парцелът на Бриколаж в София е предостатъчен, за да изплати всички кредити и да остане.
Та остава да напълнят Синерджи и това си го говорим от незнам колко време. Но не се пълни. Що не се пълни - никой не казва, даже и уебинар няма. Затова и цената е такава, каквато е. А и защото няма мажо, който да подпре и с много смешни бройки акцията, тръгне ли да пада, си пада с по 10-15%, което е абсурдно за адсиц.
Въпреки всичко, още утре ще закупя едни 3092 бройки - точно толкова ми трябват, за да получа един доста интересен процент от брефчето. И ще спра, че следващият интересен процент вече ми идва туу мъч.
желая ти успех в дрона и дано всичко се окаже точно там
Трябва си време да се разработи и оживи района според мен. Все още както бях споменал няма едно кафе и сандвич откъде да си купиш там.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПипънче, много си далеч от остината специално за брефчето. Тук основният проблем е, че МНИ са айляк и явно са неможачи/не искат/мързи ги/не им се занимава да търсят нови наематели.
Сметките са ясни, казвал съм ги 100 пъти - активите (без Синерджи), оправдават сегашната капитализация от 75-80 милиона и покриват дълговете. Даже сметките са консервативни, щото сам можеш да си сметнеш като колко ще струват 15 декара на самия вход на спирка на метрото, при това в район с офиси и на най-големия булевард в София, с връзки и в едната, и в другата посока на същия булевард. Само за инфо, самите бреф платиха по 600 евро на квадрат за едната суперфиция (т.е. земята под Синерджи не е наша), при това с условности и т.н. Т.е. само парцелът на Бриколаж в София е предостатъчен, за да изплати всички кредити и да остане.
Та остава да напълнят Синерджи и това си го говорим от незнам колко време. Но не се пълни. Що не се пълни - никой не казва, даже и уебинар няма. Затова и цената е такава, каквато е. А и защото няма мажо, който да подпре и с много смешни бройки акцията, тръгне ли да пада, си пада с по 10-15%, което е абсурдно за адсиц.
Въпреки всичко, още утре ще закупя едни 3092 бройки - точно толкова ми трябват, за да получа един доста интересен процент от брефчето. И ще спра, че следващият интересен процент вече ми идва туу мъч.
желая ти успех в дрона и дано всичко се окаже точно там
- 1 like
Коментар
Коментар