IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    Реалистично ли е да се търсят 20 евро на м2 в синерджи?
    Не , освен за последните етажи - там имаш уникално вю, а то се плаща. За другото, както вече видяхме от отчета, цената е 15 евромарки, баце - явно това е и от причините да се пълни толкова бавно, освен неможачеството на нашите
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Реалистично ли е да се търсят 20 евро на м2 в синерджи?
      Ще питаме на събранието
      според мен- не
      в момента няма от къде едно кафе да си купиш там
      Може би като стигне метрото - цената ще е постижима

Коментар

• Реалистично ли е да се търсят 20 евро на м2 в синерджи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          При тези ниски дивиденти трудно ще се задържат тези цени..

Мечтите са безплатни... От къде ще се появят добрите дивиденти и кога... Може ли по точно... Тук съм от листването на компанията и все допълвам при спад .. Най-малкото идва световна рецесия... Вие не гледате ли акциите в САЩ...
          Когато увеличим приходите, т.е. когато се понапълнят сградите (особено тази в Тех парка) и когато понамалим разходите, основно банковите кредити и съответно плащанията за лихви и главници по тези кредити. Второто ще произтече от първото и от продажбите на всички парцели, апартаменти и пр. инвестиционни активи на дружеството, които не генерират приходи.

П.П. С други думи казано: до 2-3 години не очаквам големи дивиденти, а по-скоро капиталова. След това идва ред на "добрите" дивиденти + капиталова.
          Last edited by Чичо Манчо; 08.06.2022, 13:38.
          Vanitas vanitatum...

Коментар

Най малкото идва световна рецесия..Вие не гледате ли акциите в САЩ..
            Добра акция на добра цена мисля. Жалко че нямам свободен кеш да го инвестирам. Мисля че момента за вход настъпи. Ако имах свободен кеш първо бих вкарал половината , видя ли че тренда се запазва - и другата половина отредена за акцията. Както и да е. Друга е причината да се включа. Относно очакваната от всички "криза " .
            Каква по-добра новина от това всички да чакат Кризата. Истниската криза идва точно когато никой не я очаква, когато всичко е рози и хората са спокойни. 2008 беше криза. Сега е очакване и е добър момент за вход по определени позиции с читав мажоритар разбира се . Мисля че и да има рецесия тя ще е по-скоро техническа.
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

"Блаженни са вярващите". И аз така съм чакал за някои позиции с надежден фундамент да паднат, а след това съм купувал на още по-високи цени. А това, че ликвидацията е далечна не значи нищо - ако се запълнят сградите и периодично се продава по нещо на печалба - ще има добър дивидент и добри цени. Още помня дивидента след продажбата на Камбаните Бизнес Център.

Мечтите са безплатни..От къде ще се появят добрите дивиденти и кога..Може ли по точно..Тук съм от листването на компанията и все допълвам при спад ..Най малкото идва световна рецесия..Вие не гледате ли акциите в САЩ..

Всеки гледа, но вижда това което иска да види

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Печалбата от продажбата на Бриколажа колко я изкарвате, нещо около 4.8млн ли трябва да е? В годишния отчет гледам Текуща част от нетекущите задължения 4,67млн - това трябва да са точно главничните плащания 2022 г и реално по новия закон печалбата за разпределение трябва да се намали с тях, нали? Т.е. излиза, че профита от продадения имот горе-долу покрива плащанията за главници. И вече трябва да се смята колко спадат приходите от излизането на Модис и от продажбата на варненския Бриколаж.
                Ето, пак си с точно включване - като изключим, че си адепт на чичикака и се имаш с яхтсмените от ийсткоуста, цена нямаш ма пък всеки си е кусурите Печалбата от Бриколаж е толкова - около 5 милиона. там с, без ДДС се омотвам малко, щото не съм счети, така че приемаме 5 милиона. Лихвите и главниците по кредитите тая година са около 4,5 милки. Колко ще са приходите - кой да ти каже, променлива величина е - Модис ги няма, както и Бриколажа във Варна, т.е. спад с около 2 милиона, но имаме нови наематели за 2/3 от Модис вече, а чакаме и новите в Синерджи, аз очаквам около 10 милиона (оптимистично-реалистично), т.е. към 20 стинки на акция.

Иначе казано, ако се напълни с оше 3 етажа Синерджи за полугодието, което са 8200 квадрата по 15 евраци на квадрат са към 1,5 милки от новите (ако има такива), което ще покрие разликата от Модис и Бриколажа без проблем (като добавим и Нетера и онези с шернатите), т.е. ще си имаме едни 2-2,5 милки от наеми на месечна база, без да има изхвърляния, а само реалистични очаквания. Ако пък се запълни с повече от 3 етажа Синерджи - ехеееей.

Обаче ако решат да плащат главницата по кредита от Пощите с парите от Бриколажа, тогава и тези суми ше трябва да се извадят от печалбата за дивидент за догодина и той да стане 0. Разбира се, може да платят от минали години, щото ще имат кинти, ама става омазано.

Оф, нахвърлях разни мисли - да обобщя: ако не се плати заема с парите от Бриколаж, а се запазят в касата, то можем да очакваме реалистично към 20 стинки дивидент, ако се плати заема - е, тогава става сложно - може и 0 да е, може и всичко в интервала до 20 стинки, кой да ти каже, все още има прекалено много неизвестни, но бъдешето е светло
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• "Блаженни са вярващите". И аз така съм чакал за някои позиции с надежден фундамент да паднат, а след това съм купувал на още по-високи цени. А това, че ликвидацията е далечна не значи нищо - ако се запълнят сградите и периодично се продава по нещо на печалба - ще има добър дивидент и добри цени. Още помня дивидента след продажбата на Камбаните Бизнес Център.

Мечтите са безплатни..От къде ще се появят добрите дивиденти и кога..Може ли по точно..Тук съм от листването на компанията и все допълвам при спад ..Най малкото идва световна рецесия..Вие не гледате ли акциите в САЩ..
                  Last edited by Kiro; 08.06.2022, 13:04.

Коментар

Правилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..
                    "Блаженни са вярващите". И аз така съм чакал за някои позиции с надежден фундамент да паднат, а след това съм купувал на още по-високи цени. А това, че ликвидацията е далечна не значи нищо - ако се запълнят сградите и периодично се продава по нещо на печалба - ще има добър дивидент и добри цени. Още помня дивидента след продажбата на Камбаните Бизнес Център.

Коментар

Правилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..
                      Не вярвам да видим повече цени по 2 или под 2 лв. Трябва да стане някакъв природен катаклизъм, или нещо от този род (форсмажор) събития, при които цената ще е без значение. А ликвидацията, според мен, изобщо не е "далечна". Тя е процес, който вече започна, а годината 2029 е просто "крайната спирка" по пътя на тази ликвидация. В следващите 7 години просто трябва да се избира най-подходящия момент за реализацията на всеки един от т.нар. "проекти" на фонда. Ако това, което пише Груев за парцела във Видин е вярно значи той ще е "следващият в редичката".
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

Всичко е възможно, но според мен трудно ще падне под 2,20. Тази година няма изтичащи договори така че или ще има хубави новини /продажби, нови наематели/, или никакви...
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Винаги ще се намери кой да продаде - първо, акцията все още не е вървежна и второ, огромната част от хората на БФБ са спекуланти - като видят 10% печалба и продават, в което няма нищо лошо
                          Печалбата от продажбата на Бриколажа колко я изкарвате, нещо около 4.8млн ли трябва да е? В годишния отчет гледам Текуща част от нетекущите задължения 4,67млн - това трябва да са точно главничните плащания 2022 г и реално по новия закон печалбата за разпределение трябва да се намали с тях, нали? Т.е. излиза, че профита от продадения имот горе-долу покрива плащанията за главници. И вече трябва да се смята колко спадат приходите от излизането на Модис и от продажбата на варненския Бриколаж.

Коментар

• P/B=0.73
                            Груев е прав, че не е налазено още от нови инвеститори. Броят на акционерите от началото на годината почти не е мръднал .
                            Last edited by melon; 08.06.2022, 12:35.

Коментар

• Правилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Надали вече ще има глупаци да продават на 2.20 - 2.30! Който купил - купил!
                                Винаги ще се намери кой да продаде - първо, акцията все още не е вървежна и второ, огромната част от хората на БФБ са спекуланти - като видят 10% печалба и продават, в което няма нищо лошо

Коментар

Working...
                                X