IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравко, три клика в нета са, брат, ето ти го:

CNBC, Warren Buffett Archive. "Afternoon Session - 1996 Meeting Transcript and Video

Billionaire investor Warren Buffet famously stated that":

"You know, we think diversification is—as practiced generally—makes very little sense for anyone that knows what they’re doing...it is a protection against ignorance"

на 66 е бил тогава - предполагам, че бихме могли да го определим като пъпчив тийнейджър

Абеце, и ти, както и аз, вярваме в нещо. Аз считам, че вярвам подплатено в даденото, ти не считаш така, ерго си продаваш брефчетата и си един от тези, дето сринаха цената до двойка, за да отидеш другаде. Времето ще покаже дали твоите аграрни залитания (в които ти е силата), или моите офис изпълнения (в които не ми е точно силата, ако няма някоя засукана офис меринджейка ) са били по-верни.

Айде със здраве и много профит желая
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Така е, Здравко, така е (почвам отзад напреТ) - някои и по повече от 3 направиха, но ти с колко % от портфейла си влезе в тях? Щото то става малко като да хванеш коеф 75 (веднъж ударих такъв с едно евро - някой си да вкара първото и точен резултат накрая) с никакви пари, само за да се похвалиш, или да сложиш хилядарка на коеф 1,10. Кое е по-добре? Е, и рискът е различен де, образно казано

Та говорейки директно - аз съм тук с почти 100% от инвестицията си на БФБ и ме интересува само и единствено тази акция. Казвам, че до 2029 ще утрои, като минимум, та даже съм готов и на басове в тази насока. Не виждам друго такова дружество, което хем да не е рисково, хем да снася редовно, хем да е гаранторано по 3 (е, гаранция - Франция, де, ама то е така). Ти ще си разбиеш портфейла на 50 дружества по 2% - ква ти е файдата че едно ще даде по 10 - само да се похвалиш ли? На финала твоите 50 дружества ще са със сумарна доходност, която ще е по-ниска от моето брефче (примерно).

То затова и дедо ви Бъфет е рекъл, че диверсификацията е само са бунаците, играчорите не диверсифицират. Кажи сега ти защо смяташ, че цената върна от 2,50 на 2 - интересно ми е? Аз мога и една конспирация за една яхта да направя, щото реално сме ѝ единствената конкуренция в полето на адсиците на изпърдяната откъм потенциал и доволно надута вече атера, ама нейсе

Това е най-добрата акция на бфб откъм риск/доход, при това с гаранторан дивидент и без да зависиш от капризите на мажовците. Ех, ако можеше и МНИ да се засилят малко със запълняемостта...
      Охх Грую, направо се чудя от къде да почвам да те оборвам ! Бъфет не знам кога е казвал, че диверсификацията е за бунаци, може би в пъпчивите си младежки години ! В последните му години мнението му е точно обратното, ето виж му и портфейла !

https://www.gurufocus.com/guru/warre...lio?view=table

Та и аз като бунака Бъфет действам, но това е само по отношение на диверсификацията ! А иначе моя портфейл е почти изцяло дивидентен с изключение на няколко надявам се растежни компании, като по скоро това са фондове инвестиращи в стартъп и растежни компании. Това са ми Алтерко, Илевън, Импулс и Яйчарите/по Грую/ всичко останало е само дивидентни компании. Портфейла ми дори разбит в много компании въобще не е с равномерни тегла. По конкретно, защото виждам, че и ти визираш Алтерко там съм с около 5% тегло, които в момента ми излизат безплатни ! По същия начин съм и в Илевън ! Това което бях инвестирал първоначално в тях си го реализирах като печалба и инвестирах в чужбина ! Хубаво е да не пишеш на ангро и да не искаш да приемеш чуждото мнение и фактите ! А по отношение на БРЕФ за съжаление продължаваме да говорим за бъдеще време, дано ти се случат нещата !
      Last edited by Zdravko74; 25.11.2022, 16:54.

Коментар

Така е, Здравко, така е (почвам отзад напреТ) - някои и по повече от 3 направиха, но ти с колко % от портфейла си влезе в тях? Щото то става малко като да хванеш коеф 75 (веднъж ударих такъв с едно евро - някой си да вкара първото и точен резултат накрая) с никакви пари, само за да се похвалиш, или да сложиш хилядарка на коеф 1,10. Кое е по-добре? Е, и рискът е различен де, образно казано

Та говорейки директно - аз съм тук с почти 100% от инвестицията си на БФБ и ме интересува само и единствено тази акция. Казвам, че до 2029 ще утрои, като минимум, та даже съм готов и на басове в тази насока. Не виждам друго такова дружество, което хем да не е рисково, хем да снася редовно, хем да е гаранторано по 3 (е, гаранция - Франция, де, ама то е така). Ти ще си разбиеш портфейла на 50 дружества по 2% - ква ти е файдата че едно ще даде по 10 - само да се похвалиш ли? На финала твоите 50 дружества ще са със сумарна доходност, която ще е по-ниска от моето брефче (примерно).

То затова и дедо ви Бъфет е рекъл, че диверсификацията е само са бунаците, играчорите не диверсифицират. Кажи сега ти защо смяташ, че цената върна от 2,50 на 2 - интересно ми е? Аз мога и една конспирация за една яхта да направя, щото реално сме ѝ единствената конкуренция в полето на адсиците на изпърдяната откъм потенциал и доволно надута вече атера, ама нейсе

Това е най-добрата акция на бфб откъм риск/доход, при това с гаранторан дивидент и без да зависиш от капризите на мажовците. Ех, ако можеше и МНИ да се засилят малко със запълняемостта...
        Г-н Груев,
        Понеже въобще не поставям под съмнение интелигентността ти, информираността ти, опитът и знанията ти,
        И понеже въобще не се съмнявам, че се опитва да манипулираш по-младите колеги,
        Многократното ти твърдение, че някаква акция и то не на каква и да е световна борса, а на нашенското БФБ !, гарантирано ще порасне 3- кратно след Н на брой години
        Освен като шега,
        Не мога да го разбера по друг начин.
        Не зная кога дядо ти Бъфет е рекъл, че диверсификацията е само за бунаци,
        Но моят дядо ми казваше да не слагам всичките си яйца в една кошница, вслушал съм се в съвета му и до сега не съм сбъркал.

Иначе, знаеш, здраве и успехи желая ти!

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

При този ф.ф. не знам защо се търси виновник за спъхването на цената.Стана ясно, че ЦБ забелязаха инфлацията и... вятърът стана северен. Щом сме дългосрочни не е ли по-добре цената да е ниска и да можем да се възползваме максимално от сложната лихва - "осмото чудо на света"? Поглед към едрите акционери показва, че има фондове със спад на дяловете. Един от тях - с над 23 млн.лв от февруари до днес, а той има над 4 % във ФНИБ, макар че това са едва 1% от активите му. Не казвам, че е той.

Последният договор е от типа "кондензационно ядро", което може да катализира нови договори. Амин!
          ----
          Яхтата е с доста палуби и каролеца, от когото купи последно, не е продавал по-ниско. Точно обратно

Струва ми се, че АТЕРА е друга бира и не е конкурент. За всеки влак - пътник.
          Успех!
          Успех и на теб, знаеш, удоволствие е да прочета коментарите ти Ще гледаме и ще видим - реално мен сегашната цена не ме вълнува особено и да, бих предпочел да е сравнително ниска, макар че реално съм си купил колкото искам. важното е да се пълни, че сегашното ниво и на трите обекта е много под желаното
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

....защо смяташ, че цената върна от 2,50 на 2 - интересно ми е? Аз мога и една конспирация за една яхта да направя, щото реално сме ѝ единствената конкуренция в полето на адсиците на изпърдяната откъм потенциал и доволно надута вече атера, ама нейсе
            .
            При този ф.ф. не знам защо се търси виновник за спъхването на цената.Стана ясно, че ЦБ забелязаха инфлацията и... вятърът стана северен. Щом сме дългосрочни не е ли по-добре цената да е ниска и да можем да се възползваме максимално от сложната лихва - "осмото чудо на света"? Поглед към едрите акционери показва, че има фондове със спад на дяловете. Един от тях - с над 23 млн.лв от февруари до днес, а той има над 4 % във ФНИБ, макар че това са едва 1% от активите му. Не казвам, че е той.

Последният договор е от типа "кондензационно ядро", което може да катализира нови договори. Амин!
            ----
            Яхтата е с доста палуби и каролеца, от когото купи последно, не е продавал по-ниско. Точно обратно

Струва ми се, че АТЕРА е друга бира и не е конкурент. За всеки влак - пътник.
            Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Би било добре да е добра, но определено не е най-добрата. Не знам защо си мислите, че е най-добрата! За другия адсиц, който споменавате за сравнение, аз лично влязох при ковид кризата на цена 1,69лв не на най-ниското ниво тогава, като имаше и 10ст по-надолу. Проверих и тук е имало същите нива и спад до 1,55лв. Да приемем, че и на двете места не съм взел на дъното, на едното е очевидно, че е така . От тогава до сега там са дали 73ст нетен дивидент тук има 24ст. Едното е с 43% другото с 14% доходност, ако бях взел и тук на същата цена 1,69лв. Дали някой я помпа цената, не знам? Но едното дружество има 14 и нещо средногодишна дивидентна догодност другото е с 4 и нещо! Не знам защо имате конспиративни теории тук. Едното е със земеделска земя другото дружество е с офис площи. Тук имам от тази година.

Това си е Ваше решение какъв да Ви е портфейла. Знам, че събирате средства за децата си, това е супер. Не знам дали 2029 е момента, в който парите ще Ви трябват, но ако е така имете добър инвестиционен хоризонт пред Вас. Казвате това е позицията Ви на БФБ и не знам какви други инструменти притежавате. Ще си позволя да Ви дам един съвет, вземете си и някои малко по-рискови инструменти, ако искате мултиплициране на средствата Ви, имате хоризонт за това! ... Не, че Атера не е двойно за две години, ама няма да е десеторно!
              Ахахаха, новото адептче или старото никче в нов вараиант - още се чудя, но по-вероятно е наистина да си ново адептче. Като всички адептчета, си минал през яхтсмените и те са ти казали - Атера, Алтерко, чичовите, дроновете и т.н. Влязъл си в повечето малко преди ъпа, понаправил си някой леФ и вече се мислиш за гений - няма лошо, там дънинг-крюгер и т.н. са ясни.

Конкретно - с abc имам дори бас, че Брефчето ще даде повече от Атера за период от три години. Мога веднага да вържа такъв и с теб - дори и за слепец е видно, че максималният потенциал на сегашната Атера е до 4-4,50 лева, при настояща цена от 3 лева. Тук максиланият потенциал е около 7,50-8,00 лева, при настояща цена от 2 лева. Мда, определено бих си купил от Атера, особено щото минлата година, когато си ликвидираха 20% от портфейла, дадоха добра доходност - ахахаха. Ми догодина и ние ще дадем нелоша доходност, а след това и още - ама това е скрита ликвидация, а не нещо друго. Дори можеш да видиш колко им е чистият "наем" на Атера, който е в пъти под пазарния, и колко е тук. Атера се движи само от яхтата, тъпотата на бгстанеца (тули, бетон, депозит и земя, баце) и уникалният късмет да купят земя на ниски цени при основаването си. Говорили сме го милиард пъти - ако само бяха държали тази земя, само да ѝ точат рентата и да не продават нищо, сега акцията там щеше да е 5 лева и да има гарантирана доходност от 7-8%, ама те са "умни" и си продадоха най-добрата земя. сега продават и другото читаво и после ще дремете като кон на празни ясли ")

Ма всеки сам си преценЯ де, ако искаш бас, веднага ти го давам - до 3 години, т.е. края на 2025, аз ще имам по-голяма доходност тук, отколкото ти в Атера, при вложени една и съща сума на сегашните цени и с включени дивиденти. Това е доста добър бас за теб, защото дотогава големите продажби в брефа още няма да са се случили.

П.С. Атера също имах, продах я миналата година около дивидента и направих някой лев. Ако бях държал, щяха да са и повече, но не съм недоволен. успех!

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/tehnol...ak_da_testvat/

"Част от настоящата инвестиция ще се влее директно в България, защото желанието на Цанков е компанията да отвори офис в България и да наема хора и тук. Логично, българският офис ще се помещава в същата сграда (и дори същия етаж), в която и INSAIT в "София тех парк", макар придвижването на института все още да не се е случило."

Коментар

Това е най-добрата акция на бфб ...
                  Би било добре да е добра, но определено не е най-добрата. Не знам защо си мислите, че е най-добрата! За другия адсиц, който споменавате за сравнение, аз лично влязох при ковид кризата на цена 1,69лв не на най-ниското ниво тогава, като имаше и 10ст по-надолу. Проверих и тук е имало същите нива и спад до 1,55лв. Да приемем, че и на двете места не съм взел на дъното, на едното е очевидно, че е така . От тогава до сега там са дали 73ст нетен дивидент тук има 24ст. Едното е с 43% другото с 14% доходност, ако бях взел и тук на същата цена 1,69лв. Дали някой я помпа цената, не знам? Но едното дружество има 14 и нещо средногодишна дивидентна догодност другото е с 4 и нещо! Не знам защо имате конспиративни теории тук. Едното е със земеделска земя другото дружество е с офис площи. Тук имам от тази година.

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Та говорейки директно - аз съм тук с почти 100% от инвестицията си на БФБ и ме интересува само и единствено тази акция. Казвам, че до 2029 ще утрои...
                  Това си е Ваше решение какъв да Ви е портфейла. Знам, че събирате средства за децата си, това е супер. Не знам дали 2029 е момента, в който парите ще Ви трябват, но ако е така имете добър инвестиционен хоризонт пред Вас. Казвате това е позицията Ви на БФБ и не знам какви други инструменти притежавате. Ще си позволя да Ви дам един съвет, вземете си и някои малко по-рискови инструменти, ако искате мултиплициране на средствата Ви, имате хоризонт за това! ... Не, че Атера не е двойно за две години, ама няма да е десеторно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Благодаря Чичо Манчо ! Груец, аз съм на друго мнение защо цената върна и въобще не е защото няма мажо ! При цена 2.50 също нямаше мажо ! А това, че тук чакаш по три е хубаво, но други отдавна направиха по толкова !

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Добре дошъл на борда Здравко! По-добре късно, отколкото никога…
                      Благодаря Чичо Манчо ! Груец, аз съм на друго мнение защо цената върна и въобще не е защото няма мажо ! При цена 2.50 също нямаше мажо ! А това, че тук чакаш по три е хубаво, но други отдавна направиха по толкова !

Коментар

Нормално е да си разочарован, не случайно и цената на акцията се върна назад ! Аз тук влезнах наскоро със символичен брой купени на 2лв.
                        Добре дошъл на борда Здравко! По-добре късно, отколкото никога…
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

Нормално е да си разочарован, не случайно и цената на акцията се върна назад ! Аз тук влезнах наскоро със символичен брой купени на 2лв.
                          Не следиш акцията и не си наясно - цената върна, защото тук няма мажо, няма подпирачка и няма яхта - все неща, които са жизненоважни за БФБ> В следствие на това един прост лискач и няколко малки, уплашени зайци свалиха за отрицателно време цената до 2 лева от 2,50. В момента всички са в очакване - ще има ли още лискане, няма ли да има, затова лекичко закупуват от аск-а, за да не им лисне някой с кофата отново.

Този договор се очакваше от доста време - не е нещо особено, но е много знаков и оттук е въпрос на време. "Умните" пари, разбира се, са се набили при яхтсмените, тук сме простите, дето ще направят "само" по 3 до 2029. Ама то за толкова струва ли си да се занимаваш, хората си утрояват парите за месец макс. На демото

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Акционер съм в БРЕФ от над 10 години - очаквах много повече новини тук!

Коментар

Груеца се доближава до милиона !
                              Акционер съм в БРЕФ от над 10 години - очаквах много повече новини тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
                                На основание чл. 17, т. 1от Регламент (ЕС) 596/2014 г.Ви уведомявам, за
                                следното:
                                „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа договор за наем на офис
                                площи с Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологиикъм
                                Софийски Университет “Св. Климент Охридски”в офис сградата си Синерджи
                                Туър в София Тех Парк. Новият договор е за срок от5г, а общата отдадена площ е
                                около663кв.м. С новоотдадените помещения запълняемостта на сградатадостига
                                29.39%.
                                Груеца се доближава до милиона !

Коментар

Working...
                                X