IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hah
    Първоначално изпратено от prodigal
    Нищо не разбрах за кредита.. Да не би да искаш да кажеш, че Бриколаж не снасят всеки месец ?! Губи ми се логиката, защо да не покрива, така трябва да е структуриран.

Сори, мързи ме да отварям файловете, но не мисля че е така както казваш и ако може да доуточниш.
    Оф, моя грешка, гледал съм двата заема общо. Да, за Бриколаж е точно, 2.1 млн. на година наем и горе-долу толкова главница плюс лихва.
    Но все пак и другия заем трябва отнякъде да се изплаща.
    ПС За Тони - продадените земи са предимно с арендни договори, това поне мисля че съм го видял както трябва.
    Благодаря, а втория заем за Камбаните ли е, нали и от там цоцаме наем?

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
      Нищо не разбрах за кредита.. Да не би да искаш да кажеш, че Бриколаж не снасят всеки месец ?! Губи ми се логиката, защо да не покрива, така трябва да е структуриран.

Сори, мързи ме да отварям файловете, но не мисля че е така както казваш и ако може да доуточниш.
      Оф, моя грешка, гледал съм двата заема общо. Да, за Бриколаж е точно, 2.1 млн. на година наем и горе-долу толкова главница плюс лихва.
      Но все пак и другия заем трябва отнякъде да се изплаща.
      ПС За Тони - продадените земи са предимно с арендни договори, това поне мисля че съм го видял както трябва.
      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Земята е актива, който могат да продават на печалба в момента. А все пак е необходимо фонда да генерира кеш отнякъде - например кредита за Бриколаж е структуриран с погасителни вноски, а не булет на десетата година както би било логично. Няма как наема оттам да покрива лихви плюс главница, икономически е невъзможно. Жалко че така е бил уговорен заема, но това е положението.
        Предполагам, че когато успеят да продадат някой по-голям актив, ще спрат да се занимават със сделки за земя за по 2-3 милиона на година. Друг е въпроса, целесъобразно ли е да се държат само 30,000 декара, или е по-добре да ги продадат възможно най-бързо.

Коментар

Земята е актива, който могат да продават на печалба в момента. А все пак е необходимо фонда да генерира кеш отнякъде - например кредита за Бриколаж е структуриран с погасителни вноски, а не булет на десетата година както би било логично. Няма как наема оттам да покрива лихви плюс главница, икономически е невъзможно. Жалко че така е бил уговорен заема, но това е положението.
          Предполагам, че когато успеят да продадат някой по-голям актив, ще спрат да се занимават със сделки за земя за по 2-3 милиона на година. Друг е въпроса, целесъобразно ли е да се държат само 30,000 декара, или е по-добре да ги продадат възможно най-бързо.
          Може да разгледаме действията и от друг ъгъл. Държавата планира да продаде част от земите си, а друга част да отдаде за обработване(ако не бъркам), което май ще натисне цената - така че момента на продажба може да се окаже доста удачен.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
            Първоначално изпратено от малката сестра
            фонда продаде доста земи през 2009г и с парите започна да отпуска кредити
            Ти пък за колко “доста” пари по-точно

Може и като процент от активите да го дадеш, ако сумата не е за обсъждане номинално..
            Искам само да добавя, че определям решението за продажба на земи които не са могли да бъдат отдадени под аренда за положително за акционерите. Мисля че това е по-добрия вариант, нали всички четем и за едни други фондове които си мерят кой колко повече земя ще купи, но се оказва че 30% от нея няма договори за обработване!

Коментар

• Земята е актива, който могат да продават на печалба в момента. А все пак е необходимо фонда да генерира кеш отнякъде - например кредита за Бриколаж е структуриран с погасителни вноски, а не булет на десетата година както би било логично. Няма как наема оттам да покрива лихви плюс главница, икономически е невъзможно. Жалко че така е бил уговорен заема, но това е положението.
              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра
                фонда продаде доста земи през 2009г и с парите започна да отпуска кредити
                Ти пък за колко “доста” пари по-точно

Може и като процент от активите да го дадеш, ако сумата не е за обсъждане номинално..

Коментар

• фонда продаде доста земи през 2009г и с парите започна да отпуска кредити

Коментар

ако искате да получите кредит с висока лихва можете да се обърнете към този фонд - бивш за земеделска земя...............
                    Баш за земеделска земя май никога не е бил, като му гледам инвестициите към момента и при справка с проспекта, и по-точно точка 4.4.2 от “РЕЗЮМЕ НА ПРОСПЕКТА.”
                    http://download.bse-sofia.bg/prospek...ia/summary.pdf

А иначе доста АДСИЦ дават лизинг на сравнително висока лихва, но и цените на имотите позволяват, предполагам

Всеки си знае.

Така, за протокола си пиша.

Коментар

ако искате да получите кредит с висока лихва можете да се обърнете към този фонд - бивш за земеделска земя...............
                      това за кредита не ти го разбирам, но аз си чакам дивидентче тука около 10%, а след година-две и голяма капиталова печалба.

Коментар

• ако искате да получите кредит с висока лихва можете да се обърнете към този фонд - бивш за земеделска земя...............

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975
                          Първоначално изпратено от kaloqn
                          Къде мога да видя срока, за който е учредено дружеството?Може би в проспекта , когато се е листвало? Има ли го някой?
                          Мисля че в секция "статистика" на КФН можеш да видиш - до 2017 май че беше
                          “Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, учреден-04.10.2004 г. (11.12.2004 г. СГС) със срок-15 години, значи съм бил близо до 2019 е

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloqn
                            Къде мога да видя срока, за който е учредено дружеството?Може би в проспекта , когато се е листвало? Има ли го някой?
                            Мисля че в секция "статистика" на КФН можеш да видиш - до 2017 май че беше

Коментар

• Къде мога да видя срока, за който е учредено дружеството?Може би в проспекта , когато се е листвало? Има ли го някой?

Коментар

• Свиква се ОС и се взема решение за удължаване на срока.
                                Това е.

Коментар

Working...
                                X