Първоначално изпратено от hah
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prodigalНищо не разбрах за кредита.. Да не би да искаш да кажеш, че Бриколаж не снасят всеки месец ?! Губи ми се логиката, защо да не покрива, така трябва да е структуриран.
Сори, мързи ме да отварям файловете, но не мисля че е така както казваш и ако може да доуточниш.
Но все пак и другия заем трябва отнякъде да се изплаща.
ПС За Тони - продадените земи са предимно с арендни договори, това поне мисля че съм го видял както трябва.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hahЗемята е актива, който могат да продават на печалба в момента. А все пак е необходимо фонда да генерира кеш отнякъде - например кредита за Бриколаж е структуриран с погасителни вноски, а не булет на десетата година както би било логично. Няма как наема оттам да покрива лихви плюс главница, икономически е невъзможно. Жалко че така е бил уговорен заема, но това е положението.
Предполагам, че когато успеят да продадат някой по-голям актив, ще спрат да се занимават със сделки за земя за по 2-3 милиона на година. Друг е въпроса, целесъобразно ли е да се държат само 30,000 декара, или е по-добре да ги продадат възможно най-бързо.
Сори, мързи ме да отварям файловете, но не мисля че е така както казваш и ако може да доуточниш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hahЗемята е актива, който могат да продават на печалба в момента. А все пак е необходимо фонда да генерира кеш отнякъде - например кредита за Бриколаж е структуриран с погасителни вноски, а не булет на десетата година както би било логично. Няма как наема оттам да покрива лихви плюс главница, икономически е невъзможно. Жалко че така е бил уговорен заема, но това е положението.
Предполагам, че когато успеят да продадат някой по-голям актив, ще спрат да се занимават със сделки за земя за по 2-3 милиона на година. Друг е въпроса, целесъобразно ли е да се държат само 30,000 декара, или е по-добре да ги продадат възможно най-бързо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от малката сестрафонда продаде доста земи през 2009г и с парите започна да отпуска кредити
Може и като процент от активите да го дадеш, ако сумата не е за обсъждане номинално..
Коментар
-
Земята е актива, който могат да продават на печалба в момента. А все пак е необходимо фонда да генерира кеш отнякъде - например кредита за Бриколаж е структуриран с погасителни вноски, а не булет на десетата година както би било логично. Няма как наема оттам да покрива лихви плюс главница, икономически е невъзможно. Жалко че така е бил уговорен заема, но това е положението.
Предполагам, че когато успеят да продадат някой по-голям актив, ще спрат да се занимават със сделки за земя за по 2-3 милиона на година. Друг е въпроса, целесъобразно ли е да се държат само 30,000 декара, или е по-добре да ги продадат възможно най-бързо.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от малката сестраако искате да получите кредит с висока лихва можете да се обърнете към този фонд - бивш за земеделска земя...............
http://download.bse-sofia.bg/prospek...ia/summary.pdf
А иначе доста АДСИЦ дават лизинг на сравнително висока лихва, но и цените на имотите позволяват, предполагам
Всеки си знае.
Така, за протокола си пиша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975Първоначално изпратено от kaloqnКъде мога да видя срока, за който е учредено дружеството?Може би в проспекта , когато се е листвало? Има ли го някой?
Коментар
Коментар