Първоначално изпратено от Alee
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеВ устава няма предвиден кворум за редовност на всяко ОС.
По закон и по устав само решенията за:
1. изменя и допълва устава на дружеството;
2. увеличава и намалява капитала;
3. преобразува и прекратява дружеството;
изискват 50 % и ако ги няма се насрочва ново събрание.
За мен всичко е ОК!
Просто свикнах ,че всяко първо ОСА ,което няма 50 % кворум го отлагат за втората дата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеУчуди ме и коментара в Мoney.bg ,че това било второто събрание и затова се е провело с толкова малко акционери.
Аз го следя дружеството и датата 15.07 беше първата обявена дата за ОСА.
Според закона всички ОСА трябва да се насрочат в първата половина на годината.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЯвно е валидно съгласно с протокола от него, а и не виждам какво те притеснява? Можеше да отидеш, ако имаш някакви съмнения, а и при отлагане би се забавил дивидента ни. Това дружество има най-голямо доверие в моите очи, а да разпределиш печалби от предишни години на акционеритене ми се вижда никаква врътка!
Точно за дивидента - имам съмнения ,че ще стане като при Софком и ще трябва ново събрание,което може да е най-рано след месец и нещо.
И при мен управляващите това дружество се ползват с по - голямо доверие спрямо всички други и затова имам акции тук повече от 3 години .
Но според мен е нарушен търговския закон тук. Предните 2 години точно така не се събираха 50 % акционери на първото ОСА и се провеждаха втори,където няма такова изискване .
Надявам се да не съм прав и всичко да е наред,но ми е доста странно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеЗдравейте.Според вас валидно ли е проведеното ОСА на БРЕФ на 15.7 ?
На него са присъствали само 23,58% от акционерите и събранието е първо за тази година.
Според мене е трябвало да го отложат за резервната дата и тогава може да се проведе и с по малко от 50% от акционерите.
Дали има някаква игра на управляващите или аз съм в грешка?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнениеНе трябваше да си продаваме "Камбаните", поне не веднага. Добра доходност си даваше.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Здравейте.Според вас валидно ли е проведеното ОСА на БРЕФ на 15.7 ?
На него са присъствали само 23,58% от акционерите и събранието е първо за тази година.
Според мене е трябвало да го отложат за резервната дата и тогава може да се проведе и с по малко от 50% от акционерите.
Дали има някаква игра на управляващите или аз съм в грешка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеЗа ликвидация съм твърдо заЦената отива над 1 лв без проблеми! Но междувременно и дивидента си го бива
Който иска да си продава на тези нива, но тук си е една доста подценена позиция!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеМай си излязал временнонека да продават парцели, стига да има купувачи
За строене на нови бизнес сгради няма смисъл поне в следващите 5 години, така че има да чакаме много време за печалба
Ако могат да купят из София изгодно жилищни проекти си е ок, но само в София! Дивидента за мен си е реално над 6 ст
т.е. това което влезе в сметката ми
. То купувачи за парцелите има, но на каква цена? Точно затова съм против каквито и да било продажби в момента!!! В момента в София има мнооого закъсали строителни предприемачи, които раздават жилищни и други сгради на груб строеж. Аз лично съм убеден, че след 5 г. тези цени ще се удвоят в най-лошия случай и в тази връзка намирам решението им да раздават стари печалби като дивидент в година, в която според мен трябва да се купува е нелепо.
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДивидента реално е около 3 ст., а през следващите години според мен ще падне до около 2 ст. Познавайки мисленето на БГ инвеститорите мисля, че цената ще бъде в следващата година около и под 50 ст., ако разбира се няма през това време частична ликвидация /което би било малоумно/ или стартиране на нов проект.
П.П. Иначе като дългосрочна инвестиция ми е в топ 2 на БФБ. Дано да НЯМА ликвидация, да построят нещо на златните си земи на околовръстното и да изчакат подходящи времена, в които да разкарат ваканционните имоти.нека да продават парцели, стига да има купувачи
За строене на нови бизнес сгради няма смисъл поне в следващите 5 години, така че има да чакаме много време за печалба
Ако могат да купят из София изгодно жилищни проекти си е ок, но само в София! Дивидента за мен си е реално над 6 ст
т.е. това което влезе в сметката ми
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДивидента реално е около 3 ст., а през следващите години според мен ще падне до около 2 ст. Познавайки мисленето на БГ инвеститорите мисля, че цената ще бъде в следващата година около и под 50 ст., ако разбира се няма през това време частична ликвидация /което би било малоумно/ или стартиране на нов проект.
П.П. Иначе като дългосрочна инвестиция ми е в топ 2 на БФБ. Дано да НЯМА ликвидация, да построят нещо на златните си земи на околовръстното и да изчакат подходящи времена, в които да разкарат ваканционните имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеЗа ликвидация съм твърдо заЦената отива над 1 лв без проблеми! Но междувременно и дивидента си го бива
Който иска да си продава на тези нива, но тук си е една доста подценена позиция!
П.П. Иначе като дългосрочна инвестиция ми е в топ 2 на БФБ. Дано да НЯМА ликвидация, да построят нещо на златните си земи на околовръстното и да изчакат подходящи времена, в които да разкарат ваканционните имоти.Last edited by 15%; 03.07.2013, 18:46.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар