IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
    Да бе, точно сега когато HP "разцъфтя" голяма далавера щеше да бъде. Не случайно Безуханова си тръгва от там.
    Не мисля, че има опасност HP да спрат да плащат или да преустановят дейност в България скоро. Да, получихме хубав дивидент, но съгласи се,че да се държат 30М спящи вече две години не е добър интерес. Мнението ми е, че ако нещо си дава добра възвръщаемост си е добра дългосрочна инвестиция и не е необходимо непременно да се търси ликвидация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      В устава няма предвиден кворум за редовност на всяко ОС.
      По закон и по устав само решенията за:
      1. изменя и допълва устава на дружеството;
      2. увеличава и намалява капитала;
      3. преобразува и прекратява дружеството;
      изискват 50 % и ако ги няма се насрочва ново събрание.

За мен всичко е ОК!
      Дано да е така!
      Просто свикнах ,че всяко първо ОСА ,което няма 50 % кворум го отлагат за втората дата.

Коментар

• В устава няма предвиден кворум за редовност на всяко ОС.
        По закон и по устав само решенията за:
        1. изменя и допълва устава на дружеството;
        2. увеличава и намалява капитала;
        3. преобразува и прекратява дружеството;
        изискват 50 % и ако ги няма се насрочва ново събрание.

За мен всичко е ОК!

Коментар

• Да проверих и посочените членове от протокола и си пише точно това - 50 %,затова очаквам някой по запознат с материята да разясни какво точно става.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
            Учуди ме и коментара в Мoney.bg ,че това било второто събрание и затова се е провело с толкова малко акционери.
            Аз го следя дружеството и датата 15.07 беше първата обявена дата за ОСА.
            Според закона всички ОСА трябва да се насрочат в първата половина на годината.
            В протокола от събранието /когато го четох/ се бяха обосновали хората защо е така и защо е законно. И защо го намираш за толкова значимо?
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Учуди ме и коментара в Мoney.bg ,че това било второто събрание и затова се е провело с толкова малко акционери.
              Аз го следя дружеството и датата 15.07 беше първата обявена дата за ОСА.
              Според закона всички ОСА трябва да се насрочат в първата половина на годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Явно е валидно съгласно с протокола от него, а и не виждам какво те притеснява? Можеше да отидеш, ако имаш някакви съмнения, а и при отлагане би се забавил дивидента ни. Това дружество има най-голямо доверие в моите очи, а да разпределиш печалби от предишни години на акционеритене ми се вижда никаква врътка!
                И да бях отишъл пак нямаше да съберем 50%
                Точно за дивидента - имам съмнения ,че ще стане като при Софком и ще трябва ново събрание,което може да е най-рано след месец и нещо.
                И при мен управляващите това дружество се ползват с по - голямо доверие спрямо всички други и затова имам акции тук повече от 3 години .
                Но според мен е нарушен търговския закон тук. Предните 2 години точно така не се събираха 50 % акционери на първото ОСА и се провеждаха втори,където няма такова изискване .
                Надявам се да не съм прав и всичко да е наред,но ми е доста странно.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                  Здравейте.Според вас валидно ли е проведеното ОСА на БРЕФ на 15.7 ?
                  На него са присъствали само 23,58% от акционерите и събранието е първо за тази година.
                  Според мене е трябвало да го отложат за резервната дата и тогава може да се проведе и с по малко от 50% от акционерите.
                  Дали има някаква игра на управляващите или аз съм в грешка?
                  Явно е валидно съгласно с протокола от него, а и не виждам какво те притеснява? Можеше да отидеш, ако имаш някакви съмнения, а и при отлагане би се забавил дивидента ни. Това дружество има най-голямо доверие в моите очи, а да разпределиш печалби от предишни години на акционеритене ми се вижда никаква врътка!

Коментар

• Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнение
                    Не трябваше да си продаваме "Камбаните", поне не веднага. Добра доходност си даваше.
                    Да бе, точно сега когато HP "разцъфтя" голяма далавера щеше да бъде. Не случайно Безуханова си тръгва от там.
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Здравейте.Според вас валидно ли е проведеното ОСА на БРЕФ на 15.7 ?
                      На него са присъствали само 23,58% от акционерите и събранието е първо за тази година.
                      Според мене е трябвало да го отложат за резервната дата и тогава може да се проведе и с по малко от 50% от акционерите.
                      Дали има някаква игра на управляващите или аз съм в грешка?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                        За ликвидация съм твърдо за Цената отива над 1 лв без проблеми! Но междувременно и дивидента си го бива Който иска да си продава на тези нива, но тук си е една доста подценена позиция!
                        Съвет за купуване ли ни даваш?

Коментар

Май си излязал временно нека да продават парцели, стига да има купувачи За строене на нови бизнес сгради няма смисъл поне в следващите 5 години, така че има да чакаме много време за печалба Ако могат да купят из София изгодно жилищни проекти си е ок, но само в София! Дивидента за мен си е реално над 6 ст т.е. това което влезе в сметката ми
                          Излязъл съм частично около 50% и временно . То купувачи за парцелите има, но на каква цена? Точно затова съм против каквито и да било продажби в момента!!! В момента в София има мнооого закъсали строителни предприемачи, които раздават жилищни и други сгради на груб строеж. Аз лично съм убеден, че след 5 г. тези цени ще се удвоят в най-лошия случай и в тази връзка намирам решението им да раздават стари печалби като дивидент в година, в която според мен трябва да се купува е нелепо.

Коментар

Дивидента реално е около 3 ст., а през следващите години според мен ще падне до около 2 ст. Познавайки мисленето на БГ инвеститорите мисля, че цената ще бъде в следващата година около и под 50 ст., ако разбира се няма през това време частична ликвидация /което би било малоумно/ или стартиране на нов проект.

П.П. Иначе като дългосрочна инвестиция ми е в топ 2 на БФБ. Дано да НЯМА ликвидация, да построят нещо на златните си земи на околовръстното и да изчакат подходящи времена, в които да разкарат ваканционните имоти.
                            Май си излязал временно нека да продават парцели, стига да има купувачи За строене на нови бизнес сгради няма смисъл поне в следващите 5 години, така че има да чакаме много време за печалба Ако могат да купят из София изгодно жилищни проекти си е ок, но само в София! Дивидента за мен си е реално над 6 ст т.е. това което влезе в сметката ми

Коментар

Дивидента реално е около 3 ст., а през следващите години според мен ще падне до около 2 ст. Познавайки мисленето на БГ инвеститорите мисля, че цената ще бъде в следващата година около и под 50 ст., ако разбира се няма през това време частична ликвидация /което би било малоумно/ или стартиране на нов проект.

П.П. Иначе като дългосрочна инвестиция ми е в топ 2 на БФБ. Дано да НЯМА ликвидация, да построят нещо на златните си земи на околовръстното и да изчакат подходящи времена, в които да разкарат ваканционните имоти.
                              а коя е топ 1???

Коментар

За ликвидация съм твърдо за Цената отива над 1 лв без проблеми! Но междувременно и дивидента си го бива Който иска да си продава на тези нива, но тук си е една доста подценена позиция!

Last edited by 15%; 03.07.2013, 18:46.

Коментар

Working...
                                X