IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съвсем накратко.

​​​​​​Изглежда четат инвестор, мисля, отговориха на всички въпроси на грую. Брилолаж, няма индексация, защото са махнали изискването за капиталови разходи. Очаквани приходи кю 4, 2,7, 2,8 мил, обаче със очаквани нови договори, което разбира се е несигурно. Има запитвания за различни активи, за продажба, но нищо конкретно, Младост почти е имало сделка края на мин год за 380 Евро, но на 7,5 дка. Явно около 4 мил Евро е търсената цена. Искат да са предпазливи, за това няма дивидент, вече покриват изискванията на пощенска. Казват, че средата е добра. Като цяло всичко е супер, ама някак в бъдещето, не сега. Иначе правят положително впечатление, че са честни. Ако се сетя за друго ще пиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

В България публичните компании са истински публични, само когато търсят пари от пазара. Тогава ни заливат с информация за светлото бъдеще на компанията, правят се уебинари, срещи с инвеститори, участия по студиа и т.н. Навсякъде в цивилизования свят след ОСА, излиза информация. Най-малкото в сайта на публичната компания. Видно е какво се случва тук, а и в 95% от случаите в компаниите на БФБ. А като си помисля че има и длъжност "директор за връзка с инвеститорите"... Че даже и някакви награди си раздават...
      Веднага след ОСА е публикуван протокол! Защо е това мрънкане сега!?
      Или за спорта да си псуваме по всичко българско просто?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Някой би ли споделил две изречения от ОСА?
        В България публичните компании са истински публични, само когато търсят пари от пазара. Тогава ни заливат с информация за светлото бъдеще на компанията, правят се уебинари, срещи с инвеститори, участия по студиа и т.н. Навсякъде в цивилизования свят след ОСА, излиза информация. Най-малкото в сайта на публичната компания. Видно е какво се случва тук, а и в 95% от случаите в компаниите на БФБ. А като си помисля че има и длъжност "директор за връзка с инвеститорите"... Че даже и някакви награди си раздават...

Коментар

• Някой би ли споделил две изречения от ОСА?
          Last edited by tony1975; 25.06.2024, 15:48.

Коментар

• Вчера от любопитство посетих събранието на Бианор и влязох в Синерджи - чудесна сграда, но празна:

Иначе строежа на метрото си върви:

Коментар

• Понеже излАзям в заслужена почивка (за тези, дето ми ги следят - Италия - разходка малко из езерата и Гардаленд+Венеция за децата, Балтика - Литва, Латвия, Естония и Финландия, преди Путлер да ги "завладее", Малякистан и нашето море, евентуално северна Испания за гурме изживявания, ако жената не ме издразни, плюс малко спа - препоръчвам новия хотел в Павел баня, бях миналата седмица), та да си задам въпросите, които се надявам да стигнат от някои колеги до мениджмънта, като ще съм балгодарен, ако ми драснете на лично или тук какви са били отговорите:

1. Колко договора и за какви площи изтичат до края на 2025?
              2. Защо не е актуализирана цената на наема на Бриколажа (видно от отчетите за 2022 и 2023)?
              3. Има ли изискване от Пощенска банка, с оглед неизпълнението ни по условията на кредитите (недостатъчно запълняемост, ерго по-ниски от заложените по договор 120% покриваемост на вноските само от наемите в съответната сграда), да поддържаме 6-12 месеца вноски наличност по сметки, поради което не плщат дивидент?
              4. Защо нямаше дивидент за 2023 - ок, ясно е лафчето, че законът не ги задължава - факт, но какво правят с 5 милиона кеш по сметки?
              5. Защо нашите договори са на нива 14-15 евро (с ДДС) за Синерджи и въпреки това не си запълваме площите, докато Шелли груп плащат 20 евро (без ДДС) за непостроена сграда? Откъде идва разликата?
              6. Има ли запитвания (опити от наша страна) за продажбата на Камбаните и/или сградата в Бизнес центъра?
              7. Защо не обявават и откога влизат договорите със съответните наематели на обектите? Някои се нанасят 6 месеца по-късно и се получва гадаене от страна на акционерите?
              8. Какви са очакванията им за приходи от наеми за Кю4'2024?
              9. Ще има ли отново уеб срещи - традиция, която много бързо беше прекъсната и създава отрицателна репутация на дружеството?

лека, доходна, безаварийна и мнго хубаво лято ви желая
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• За съжаление не на нашия терен
                Проектът за селище между градчето и "Арапя" е на етап екооценка и ще се случва на етапи

Коментар

• Бианор скоро наеха в синерджи..
                  Сега стават 500 човека

https://www.investor.bg/a/538-pazari...ser-technology

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Аз пък вчера се върнах от Куртово Конаре.
                    Препоръчавам го на колегите и на гр ую,много интересна туристическа дестинация.
                    Да не си получил оттам дивидент, две тояги на голо?
                    В Бреф поне дават някакъв паричен дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                      Аз съм на екскурзия в Ихтиман, ако срещна гр ую, ще го питам дали има някаква нова инфо.
                      Аз пък вчера се върнах от Куртово Конаре.
                      Препоръчавам го на колегите и на гр ую,много интересна туристическа дестинация.

Коментар

• Аз съм на екскурзия в Ихтиман, ако срещна гр ую, ще го питам дали има някаква нова инфо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение
                          Burnett Plaza was purchased in a foreclosure auction for $12.3million just three years after it was sold for
                          more than $137.5million
                          . The 40-story building was bought by Pinnacle Bank Texas during the auction at the Tarrant County courthouse on Tuesday.
                          Ако имаш акции тук и смяташ, че така ще стане и у нас, отдавна да си продал, а не да пишеш глупости извадени от контекст! Явно целта те е да подбиеш цената и да купиш.

Коментар

• Burnett Plaza was purchased in a foreclosure auction for $12.3million just three years after it was sold for
                            more than $137.5million
                            . The 40-story building was bought by Pinnacle Bank Texas during the auction at the Tarrant County courthouse on Tuesday.

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
                              Тези, които са инвестирали тук, знаят че почне ли мечия пазар, ще се сгромолясат "направилите по 1000%", защото са на глинени (измислени в алчни съзнания) крака, а акции със здрав фундамент (ФНИБ, Атера), почти не се повлияват.
                              Помня го този период, със >100К акции в Атерата, щях да получа инфаркт, но не съжалявам, че не продадох!
                              Last edited by penman; 21.05.2024, 14:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
                                Тези, които са инвестирали тук, знаят че почне ли мечия пазар, ще се сгромолясат "направилите по 1000%", защото са на глинени (измислени в алчни съзнания) крака, а акции със здрав фундамент (ФНИБ, Атера), почти не се повлияват.
                                A не се повлияват? Я виж 2009,атера пада 60%+ ,а бреф даже над 70%...

А иначе,онези с хелия,че ще им обърнат хастара без да се усетят даже,е повече е ясно .Но ще имат поне шанса да изтеглят профит,макар и много малка част да го направят,а тук ? Още тояги.
                                Last edited by Мечкан_Бикоядов; 16.05.2024, 09:58.

Коментар

Working...
                                X