IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
    Тони, все да те питам, както казваш 100бр - на каква бройка отговаря? Може и на лично.
    нямам твоите обеми, ако искаш да се мерим. Приеми ги за 100

Коментар

• Тони, все да те питам, както казваш 100бр - на каква бройка отговаря? Може и на лично.

Коментар

• Oтдавна се каня да питам по-сведущи по въпроса от мен. Този обект в техпарка е (1) нещо за развитие на "start up"- и или (2) нещо с по-ясен бизнес модел? Ако е (1) какво е мнението на опитните в подобни инвестиции, има ли изобщо добри примери в това, аз се съмнявам!

Имах 8 хиляди книги миналата година по това време, намалих ги с 4 хиляди през последния месец.
        Не е покана за продажба или купуване на книги от компанията, а само мнение.
        Last edited by Professor; 04.02.2018, 10:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

в това мнение думата вярвам я има три пъти виж, никой не отрича, че имат няколко страхотни имота, тук проблема е структурата на финансирането на тех парка. всичко опира до това дали пф ще защитят своите интереси и тези на миноритарите. защото да кажем едно удвояване на капитала за сграда, която няма да е готова скоро прави бреф много непривлекателен. едни wereldhave можеш да си ги вземеш на yield от 7%, точно колкото е тук преди увеличението на капитала.
          така е, прав си!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Чувал съм израза "Buy bad news!" и определено отчета за работата на БРЕФ и плановете им бяха лоша новина за мен!
            Вярно е че и през предния бум при НИ бяха купили терените в Младост с планове от които излязоха на загуба...
            Дано този път са си написали домашното. Вярно Тех парка е с чудесна локация и е вярно че тези момчета разбират от НИ и особено офиси.
            Вярвам и че последните 20% в Камбаните ги държат след уговорка с някой от настоящите наематели за бъдещо разширение, а не че чак толкова не могат да ги пуснат на някой.
            БРЕФ има три чудесни имота (Брико, Камбаните и СБП) които генерират чудесни наеми за около 6млн годишно. Вярвам че г-н Брешков няма да постави на риск чудесния фундамент и си е написал домашното с такава голяма инвестиция. Не вярвам да настъпят мотиката 2 пъти.
            Хайде дано някой сподели новини от ОСА - зает съм на 28ми но ще чакам новини с интерес.

имам 100бр и не смятам да продавам!
            в това мнение думата вярвам я има три пъти виж, никой не отрича, че имат няколко страхотни имота, тук проблема е структурата на финансирането на тех парка. всичко опира до това дали пф ще защитят своите интереси и тези на миноритарите. защото да кажем едно удвояване на капитала за сграда, която няма да е готова скоро прави бреф много непривлекателен. едни wereldhave можеш да си ги вземеш на yield от 7%, точно колкото е тук преди увеличението на капитала.
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Чувал съм израза "Buy bad news!" и определено отчета за работата на БРЕФ и плановете им бяха лоша новина за мен!
              Вярно е че и през предния бум при НИ бяха купили терените в Младост с планове от които излязоха на загуба...
              Дано този път са си написали домашното. Вярно Тех парка е с чудесна локация и е вярно че тези момчета разбират от НИ и особено офиси.
              Вярвам и че последните 20% в Камбаните ги държат след уговорка с някой от настоящите наематели за бъдещо разширение, а не че чак толкова не могат да ги пуснат на някой.
              БРЕФ има три чудесни имота (Брико, Камбаните и СБП) които генерират чудесни наеми за около 6млн годишно. Вярвам че г-н Брешков няма да постави на риск чудесния фундамент и си е написал домашното с такава голяма инвестиция. Не вярвам да настъпят мотиката 2 пъти.
              Хайде дано някой сподели новини от ОСА - зает съм на 28ми но ще чакам новини с интерес.

имам 100бр и не смятам да продавам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

С друг разбира се. Един друг въпрос не ви ли притеснява: колко кв. метра офиси се очакват допълнително през следващите години в София и с какви бизнеси ще бъдат напълнени тези офиси? По мои сметки (писах го и през 2017 г. очакванията са за над 550 000 кв. м.) Липсата на работна ръка и високата заетост към момента според мен водят към трайно "засищане" на пазара и липса на клиенти за всички офис сгради които се счита, че ще бъдат на пазара към 2020. Едно леко люшване на пазарната оценка на технологичните фирми и евентуалното им преструктуриране би довело до липса на търсене в средносрочен план и промяна в показателите на БРЕФ. Знам , че ще бъда отново оплют за негативизъм, но все пак...нали си обсъждаме във форума.
                Имам една акция и съм пълноправен инвеститор.
                А защо с друг и защо трябва да е "разбира се" извинявам се за въпроса Иначе тези неща които казваш и аз се притеснявам за тях. Ама дилемата е на кого да вярвам. На теб ли или на Брешков. Брешков очевидно смята, че ще има пазар, след като е предприел този ход. Ти пък смяташ че няма да има. Ако имаш повече опит с бизнес сградите и ситуацията с имотния пазар в софето от него да ти повярвам на теб?
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  Според мен са се договорили с ПФ -тата или някой нов ,такава сума от пазара иначе как се събира ....Въпроса е в параметрите .Защото може да се окаже ,че "старите " акционери са прецакани
                  А според мен ако бяха договорили вече условия, нямаше да искат различни варианти за увеличение а точно един, който са договорили. Прилича ми, че първо искат да получат разрешение и след това да преговарят с евентуални инвеститори. Какъв би им бил интереса да прецакват старите инвеститори между които са и те самите според теб? Вярно че с новият обект ще вземат повече такси обаче пък според мен при неизгодни условия поемат голям риск, защото те не са мажоритари и може да стане и така че да не вземат и никакви такси а да ги взема някой друг например.

Коментар

• Според мен са се договорили с ПФ -тата или някой нов ,такава сума от пазара иначе как се събира ....Въпроса е в параметрите .Защото може да се окаже ,че "старите " акционери са прецакани
                    Last edited by toto 2; 02.02.2018, 12:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Когато поставяше въпросите с кой ник пишеше?
                      С друг разбира се. Един друг въпрос не ви ли притеснява: колко кв. метра офиси се очакват допълнително през следващите години в София и с какви бизнеси ще бъдат напълнени тези офиси? По мои сметки (писах го и през 2017 г. очакванията са за над 550 000 кв. м.) Липсата на работна ръка и високата заетост към момента според мен водят към трайно "засищане" на пазара и липса на клиенти за всички офис сгради които се счита, че ще бъдат на пазара към 2020. Едно леко люшване на пазарната оценка на технологичните фирми и евентуалното им преструктуриране би довело до липса на търсене в средносрочен план и промяна в показателите на БРЕФ. Знам , че ще бъда отново оплют за негативизъм, но все пак...нали си обсъждаме във форума.
                      Имам една акция и съм пълноправен инвеститор.
                      Last edited by Minka; 02.02.2018, 05:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Извинявай, но малко си се заблудил пич! Като искаш разчет има ли наематели, колко са, какъв е наема, колко са дълги договорите и тн преди даже копка да е сложена за да се строи, то изводът е само един - нещо си се объркал да инвестираш в акции! за типове като тебе требва депозит на 01% СИГУРЕН и ясен до падежа.... всичко друго е мъгла и не заслужава твоите парички - смешно е и ти си смешен и лековерен!
                        Може и да си прав и да се окажа смешен и лековерен. Никой не е застрахован от грешки. Ако не бях лековерен отдавна да съм си продал акциите тук. Все пак продължавам да им имам някакво доверие. Изненадвали са ме доста приятно а и акциите които имам са почти избити от дивиденти вече. Само това трябва да значи че са оправдали доверието ми до тук Та продължавам да вярвам че управляващите няма да си позволят такъв автогол какъвто доста хора вярват че ще направят. Тази нова сграда обаче е голяма лъжица и смятам че дължат някакви обяснения на акционерите си.Не толкова подробен както си го представяш, но поне някакви общи рамки. От друга страна какво значение има аз какъв съм или в какво вярвам аз. Позволявам си да пиша за да призова мистериозните 50 липсващи процента да вземат да се поинтересуват от собствените си пари или там от парите които са взели за да управляват и да вземат да идат или да изпратят представител на ОСА. Едно от хубавите качества на БРЕФ-а за мен е че няма мажо и би следвало акционерите да не позволяват неизгодни сделки ама току виж това се оказало недостатък в един момент. Кой знае

Коментар

Извинявай, но малко си се заблудил пич! Като искаш разчет има ли наематели, колко са, какъв е наема, колко са дълги договорите и тн преди даже копка да е сложена за да се строи, то изводът е само един - нещо си се объркал да инвестираш в акции! за типове като тебе требва депозит на 01% СИГУРЕН и ясен до падежа.... всичко друго е мъгла и не заслужава твоите парички - смешно е и ти си смешен и лековерен!
                          Явно не знаеш с колко голям и успешен инвеститор си пишеш

Коментар

Гащник, преди да ръсиш акъл, седни си напиши домашното.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                              И защо ги пиша тези неща?
                              Пиша ги защото за мен е крайно време да се повиши инвестиционната култура. Каквито участниците, такава и борсата. ПФ какви са не ги знам ама има един 50% от акциите които не се явяват на ОСА и нямат мнение. Това са 20 милиона инвестирани пари за които на някой не му пука и няма мнение. Опитах се тук да ги намеря ама и тук ги няма. Събрахме 6-7% по спомен с което нищо не може да се направи.
                              IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

За вас, уважаеми ми Онаклиев, не знам. Аз моите акции на BREF когато трябваше ги купувах, когато трябваше продавах. Въпросите си за управлението им и таксите ги пиставях много пъти тук, в този форум (2014 и 2015 г.) , и нищо не последва. Така, че място за рев и оплакване няма, хората са последователни.
                                Когато поставяше въпросите с кой ник пишеше?

Коментар

Working...
                                X