Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Ами то и сега може да се зададе основателно въпроса, колко ще спечелиш , ако купиш днес..След като знаеш, че са излъгали миноритарите за намеренията си и започват да строят с хоризонт 3-4 години без ясна визия..Как да им вярваш след лъжите..Значи миноритарите да чакат, а те всяка година да си цоцат високите такси..Ама той пазара си показа оценката за тях..Имам акции и чакам да се коригират..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Това е много интересна тема. Все нея повдигам. Тези които гледат собствената си паничка, ще гледат раздадения дивидент а тези които гледат в чуждата, ще гледат колко са платили на ОД.
Значи аз ако имам бизнес, по принцип винаги смятам, колко пари ми е донесъл този бизнес и никога не съм смятал колко разходи и заплати съм имал.
Мнението ми няма общо с БРЕФ. Просто ми е интересно, защо всички гледат колко са платили а не колко са спечелили. Тук има нещо което искам да разбера защото ми се струва важно да знам този отговор.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Това е много интересна тема. Все нея повдигам. Тези които гледат собствената си паничка, ще гледат раздадения дивидент а тези които гледат в чуждата, ще гледат колко са платили на ОД.
Значи аз ако имам бизнес, по принцип винаги смятам, колко пари ми е донесъл този бизнес и никога не съм смятал колко разходи и заплати съм имал.
Мнението ми няма общо с БРЕФ. Просто ми е интересно, защо всички гледат колко са платили а не колко са спечелили. Тук има нещо което искам да разбера защото ми се струва важно да знам този отговор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеопитах се аз да си ги сметна от 2007 насам 57.7 мил. лв за дивидент и 23,0 мил. лв за възнаграждение на од
сметките са приблизителни и е възможно да съм объркал някъде
Мнението ми няма общо с БРЕФ. Просто ми е интересно, защо всички гледат колко са платили а не колко са спечелили. Тук има нещо което искам да разбера защото ми се струва важно да знам този отговор.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеопитах се аз да си ги сметна от 2007 насам 57.7 мил. лв за дивидент и 23,0 мил. лв за възнаграждение на од
сметките са приблизителни и е възможно да съм объркал някъде
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Попитай мениджмънта на Бреф какви са:
- разходите на БРЕФ по обслужващото дружество/акция от създаването на БРЕФ до момента; и
- какви са получените дивиденти/акция от създаването на БРЕФ до момента.
Така може малко да ти се изясни за какво говорим в този форум от 2013 г. насам. Брешков и сие със сигурност имат цифрите и биха ги споделили за да прекъснат критиките от последните години.
Имах, нямам.
сметките са приблизителни и е възможно да съм объркал някъде“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеКато си продал, що търсиш тук? Аз искам да купя от мишките, дето продават на малко над 1.80, за да ми е печалбата по-голяма! Ако успеят да построят сградата до края на 2020 ще ударят джакпота. Локацията е чудесна и без наематели няма да останат!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеАман от ревльовци! Като не ви харесва - продавайте! Ще ви изкупя акциите веднага! Това е една от най-подценените акции на БФБ.
- разходите на БРЕФ по обслужващото дружество/акция от създаването на БРЕФ до момента; и
- какви са получените дивиденти/акция от създаването на БРЕФ до момента.
Така може малко да ти се изясни за какво говорим в този форум от 2013 г. насам. Брешков и сие със сигурност имат цифрите и биха ги споделили за да прекъснат критиките от последните години.
Имах, нямам.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеАман от ревльовци! Като не ви харесва - продавайте! Ще ви изкупя акциите веднага! Това е една от най-подценените акции на БФБ.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Това също е добро като запис в проспекта:
"Допълнително възнаграждение за успех (разбира се на обслужващото дружество) – 15% от разликата между продажната цена и: покупната цена на продадения имот; таксите за брокера осъществил продажбата; директните разходи за периода на собственост; общите административни и финансови разходи за периода на собственост, разпределени на база процентното съотношение между балансовата стойност на останалите инвестиционни имоти, имоти за търгуване и имоти, държани за продажба към датата на продажба; себестойността на строителните работи; и директните разходи за лихви, свързани с ползвани заеми, ако е приложимо."
Пенсионните фондове и техните клиенти да му мислят.
Ако това беше АДСИЦ на друго място, големите му акционери щяха досега да го разкостят.
!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
от проспекта
така написано изглежда по-скоро пожелателно
"Допълнително възнаграждение за успех (разбира се на обслужващото дружество) – 15% от разликата между продажната цена и: покупната цена на продадения имот; таксите за брокера осъществил продажбата; директните разходи за периода на собственост; общите административни и финансови разходи за периода на собственост, разпределени на база процентното съотношение между балансовата стойност на останалите инвестиционни имоти, имоти за търгуване и имоти, държани за продажба към датата на продажба; себестойността на строителните работи; и директните разходи за лихви, свързани с ползвани заеми, ако е приложимо."
Пенсионните фондове и техните клиенти да му мислят.
Ако това беше АДСИЦ на друго място, големите му акционери щяха досега да го разкостят.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар