Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнениеТова, което си помислих аз - ако се продадат Бриколажите ще има 55-60 мил. кеш и активи за 60 мил. двойно над капитализацията в момента. След 2 г. активи за 180 мил. тройно над капитализацията в момента. Пари за главници ще има ако част от сградата е наета на старта, а на уебинара се каза нещо много важно ... А когато започнат да се продават активи ще се погаси кредита. Дали парцелите ще се продат 2021 или след това - какво толкова значение има. Считам компанията за много подценена и ще продължавам да купувам още няколко години.
П.П. имам акции тук, но трябва да се изговорят всичките неща, а не само розовите. Кофти е да си заряваме главите в пясъците. Не ми се иска някои от нас акционерите да останат изненадани след 2-3 години и да се случи същото като преди година - огромен за такъв тип акция спад на акцията. Нека взимаме информирани решения и да няма огромни изненади в плановете ни.Last edited by 15%; 16.02.2019, 13:20.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Това, което си помислих аз - ако се продадат Бриколажите ще има 55-60 мил. кеш и активи за 60 мил. двойно над капитализацията в момента. След 2 г. активи за 180 мил. тройно над капитализацията в момента. Пари за главници ще има ако част от сградата е наета на старта, а на уебинара се каза нещо много важно ... А когато започнат да се продават активи ще се погаси кредита. Дали парцелите ще се продат 2021 или след това - какво толкова значение има. Считам компанията за много подценена и ще продължавам да купувам още няколко години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Защо да не продадат работещи активи с гарантиран наем и носещи приходи и дивидент, и да вложат парите в добри пожелания и сладки приказки за розово бъдеще. Някой от вас би ли си продал апартамент носещ му доходност, за да си купи такъв на зелено?Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Тонка, аз по-скоро останах с убеждението, че е по-възможно да се продадат, отколкото да се строят. Някак си въпроса с главниците по кредитите остава на страна, а той е мнооого важен. Смятаме дивиденти през годините, но за разходи доколкото аз знам се признават и смятат само лихвите по тях. С главниците обаче какво правим? По мои сметки ще трябва да се продават активи за тях или да се прави ново увеличение. В тави връзка продажбата на лладост, морето и т.н. става много важна, пак според мен. Може би Брешков има това на ум като загатва, че е възможно да се продадат бриколажите. Един вид ако не стигнат парите и ако има добра цена, може да ги продадем. Така поне аз равтълкувах думите му.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
5 дни за една статия?!?! Трябва доста да сте заети ...
Няколко дни по-късно, като обмисля семинара и освен огромния риск от новата сграда, сякаш започва да ме притеснява това мънкане и шикалкавене за това какво ще праввят с двата магазина Мосю Бриколаж след изтичане на договорите 2021...Да не стане като с Камбаните - тъкмо потривахме ръце и се радвахме, че изтърпяхме строежа и се канехме да прибираме вече мазни дивиденти и хоп - пак затягаме коланите заради Тех парка, та 2021 като е готов Тех парка, да не се окаже че предстои ново увеличение за нови проекти на местата на магазините и така само да ни подръпват леко морковчето с години...Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
+1
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
5 дни за една статия?!?! Трябва доста да сте заети ...
Няколко дни по-късно, като обмисля семинара и освен огромния риск от новата сграда, сякаш започва да ме притеснява това мънкане и шикалкавене за това какво ще праввят с двата магазина Мосю Бриколаж след изтичане на договорите 2021...Да не стане като с Камбаните - тъкмо потривахме ръце и се радвахме, че изтърпяхме строежа и се канехме да прибираме вече мазни дивиденти и хоп - пак затягаме коланите заради Тех парка, та 2021 като е готов Тех парка, да не се окаже че предстои ново увеличение за нови проекти на местата на магазините и така само да ни подръпват леко морковчето с години...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Ето отговорът, статията е готова, само редакторите предстои да я активират
въпрос:
Как счетоводно се отразява направеният т. нар. обратен сплит при изисляване на Разпределението на печалбата по чл. 10 от ЗДСИЦ на приходите от т.нар. "заспали" имоти, придобити преди този обратен сплит?
отговор от Тодор Брешков:
Не оказва влияние, и не се взима предвид. Просто текстовете определящи калкулацията на дивидента, не третират какво се прави при обратен сплит.
Няколко дни по-късно, като обмисля семинара и освен огромния риск от новата сграда, сякаш започва да ме притеснява това мънкане и шикалкавене за това какво ще праввят с двата магазина Мосю Бриколаж след изтичане на договорите 2021...Да не стане като с Камбаните - тъкмо потривахме ръце и се радвахме, че изтърпяхме строежа и се канехме да прибираме вече мазни дивиденти и хоп - пак затягаме коланите заради Тех парка, та 2021 като е готов Тех парка, да не се окаже че предстои ново увеличение за нови проекти на местата на магазините и така само да ни подръпват леко морковчето с години...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от eesto Разгледай мнениеНа Уебинара бе зададен въпрос за разпределянето на печалбата на АДСИЦ, чл.10 от закона, дано не греша. а по-важно - беше попитано как се влияе изчисляването на сумата за разпределяне от приходи от продажба на имоти, придобити от ФНИБ преди обратния сплит. Обещаха Мариан да изнесе информация по въпроса в Инвестор. Това, което аз намирам като статии тук:
въпрос:
Как счетоводно се отразява направеният т. нар. обратен сплит при изисляване на Разпределението на печалбата по чл. 10 от ЗДСИЦ на приходите от т.нар. "заспали" имоти, придобити преди този обратен сплит?
отговор от Тодор Брешков:
Не оказва влияние, и не се взима предвид. Просто текстовете определящи калкулацията на дивидента, не третират какво се прави при обратен сплит.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от eesto Разгледай мнениеНа Уебинара бе зададен въпрос за разпределянето на печалбата на АДСИЦ, чл.10 от закона, дано не греша. а по-важно - беше попитано как се влияе изчисляването на сумата за разпределяне от приходи от продажба на имоти, придобити от ФНИБ преди обратния сплит. Обещаха Мариан да изнесе информация по въпроса в Инвестор. Това, което аз намирам като статии тук:
Дано не ги решават по начина на БФБ,- "Рано или късно съдбата на тези парични средства в баланса на БФБ-София ще бъде решена."
Коментар
-
Първоначално изпратено от eesto Разгледай мнениеНа Уебинара бе зададен въпрос за разпределянето на печалбата на АДСИЦ, чл.10 от закона, дано не греша. а по-важно - беше попитано как се влияе изчисляването на сумата за разпределяне от приходи от продажба на имоти, придобити от ФНИБ преди обратния сплит. Обещаха Мариан да изнесе информация по въпроса в Инвестор. Това, което аз намирам като статии тук:Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
На Уебинара бе зададен въпрос за разпределянето на печалбата на АДСИЦ, чл.10 от закона, дано не греша. а по-важно - беше попитано как се влияе изчисляването на сумата за разпределяне от приходи от продажба на имоти, придобити от ФНИБ преди обратния сплит. Обещаха Мариан да изнесе информация по въпроса в Инвестор. Това, което аз намирам като статии тук:
Коментар
Коментар