Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
освен това на редица межунаордни компании, с присъствие в София, им е заложено да търсят по-енергоефективни и "зелени" офиси, включително такива с фотоволтаични системи...позеленяването (стремежът към въглеродна нетуралност) е темата на бъдещето
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеhttps://www.capital.bg/biznes/tehnol..._ot_durjavata/
Ще е нужно и време, преди INSAIT да достигне пълноценен капацитет. Институтът ще отвори врати през есента - в момента е пред завършване офис сградата на частния фонд BREF ("Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ) в "София тех парк", като целта е до края на годината да бъдат привлечени няколко професори на глобално ниво, които да започнат научна работа. След това идва ред и на подбора на докторанти. Според Вечев след време в INSAIT ще работят около 300 души, от които 30 елитни професори и над 200 докторанти, младши изследователи и постдокторанти.
- 4 Харесвания
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/tehnol..._ot_durjavata/
Ще е нужно и време, преди INSAIT да достигне пълноценен капацитет. Институтът ще отвори врати през есента - в момента е пред завършване офис сградата на частния фонд BREF ("Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ) в "София тех парк", като целта е до края на годината да бъдат привлечени няколко професори на глобално ниво, които да започнат научна работа. След това идва ред и на подбора на докторанти. Според Вечев след време в INSAIT ще работят около 300 души, от които 30 елитни професори и над 200 докторанти, младши изследователи и постдокторанти.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Що поясниш ли как точно може да стане това ?
(да предположим, че поискаме като акционери да го изтеглим и от ръководството ни послушат)
Аз лично бих предпочел да получа кеш сега, при ниските лихви по дълга. Но как предлагаш това да стане, при положение че (1.) сме АДСИЦ и (2.) приеха оня малоумния закон дето разходите по кредитите намаляват дивидента ?!?Last edited by Econlav; 13.04.2022, 17:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
Циркаджии набити в адсици, акъла им не стига за повече
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
Поредния глупак взел да дава мнение!
Циркаджии набити в адсици, акъла им не стига за повече
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеОще доста време ще е бита карта за мен таз хартия.
Само си жабурите кеша тука стагнирайки
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
Ок, само ще бъдат завършени около 10 подобни на по-добри локации, една от които срещу нея в следващите няколко месеца. Друга на Цариградско и няколко около Парадайс и центъра.
В допълнение, не знам защо искате допълнително да си погасявате кредита при положение, че return on equity ще падне. Т.е. искате сега да погасявате повече кредит и да плащате на банката при положение, че този кеш може да излезне към вас и да си го реинвестирате както си поискате... Рийтовете по другите държави взимат възможно повече дълг за да увеличат Return on equity, "инвеститорската" общност на брефа искат да погасяват главници и да се набутат да носят рисковете на сградата и да си намалят възвръщаемостта.
(да предположим, че поискаме като акционери да го изтеглим и от ръководството ни послушат)
Аз лично бих предпочел да получа кеш сега, при ниските лихви по дълга. Но как предлагаш това да стане, при положение че (1.) сме АДСИЦ и (2.) приеха оня малоумния закон дето разходите по кредитите намаляват дивидента ?!?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
В случая поддържане на голям дълг с цел по-голям Return on equity е неуместно, защото дружеството се цели да се ликвидира до 2029 г., като фактическите действия по ликвидация вече започнаха. Освободените пари от продажба на активи няма да се реинвестират, защото това противоречи на целта ни - да не се удължава срока на съществуване на АДСИЦ-а. Очевидно при такава стратегия постъпленията от продажби е добре да се насочват към погасяване на задължения, за да не се трупат разходи за лихви, след като няма да се купува нищо друго. Аз конкретно съм тук именно заради очакваната ликвидация, а не толкова заради текущия дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
Ок, само ще бъдат завършени около 10 подобни на по-добри локации, една от които срещу нея в следващите няколко месеца. Друга на Цариградско и няколко около Парадайс и центъра.
В допълнение, не знам защо искате допълнително да си погасявате кредита при положение, че return on equity ще падне. Т.е. искате сега да погасявате повече кредит и да плащате на банката при положение, че този кеш може да излезне към вас и да си го реинвестирате както си поискате... Рийтовете по другите държави взимат възможно повече дълг за да увеличат Return on equity, "инвеститорската" общност на брефа искат да погасяват главници и да се набутат да носят рисковете на сградата и да си намалят възвръщаемостта.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнениеАктиви за 200 + милиона, а след няколко години и без кредити. Само след два месеца кеш 14-15 мил., при продажба на другия парцел в младост може и 20 мил. кеш да стане.
Даже с дисконт 30 % на активите е 4 лв. на акция.
Нова сграда като Sinergy едва ли ще бъде започната изобщо в следващите 6-7 г.
Като по учебник на Бенджамин Греъм
Коментар
Коментар