Не е спам да се пише на правилен български език. Не се излагайте, моля и то по празниците.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Накъде ни водят съвременните световни лидери?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАко падне Ердуган в Турция идва военен режим и нищо хубаво не ги чака.
они чакат да прочетат само нещо вече свършено, ти ги занимаваш със мислене и предвиждане, това е визша математика.
Нищо чудно и преврат да стане, марионетката соросоид пак ще седи там наоколо,
важното за САЩ е Турция да е подчинена, разделена и без имперски амбиции.
Целта е една, методите за постигане са различни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАко падне Ердуган в Турция идва военен режим и нищо хубаво не ги чака.
Никакъв военен режим не идва. Идва това, което беше и преди ЕрдОган.Last edited by Arana; 15.04.2023, 19:53.
Коментар
-
И какво като намаляват по население селата?В момента хората в тях живеят в пъти по-добре, отколкото по времето на комунизма. А и който иска си се занимава със земеделие и печели добре. И български плодове и зеленчуци има на всеки пазар.Аз лично пазарувам основно от български производители.Кой ти пречи да купуваш български плодове и зеленчуци?Или българско месо?
И в каква война ще влезе Турция?С коя държава ще воюва и защо?
А в Турция соросоиди няма как да виреят. Как си го представяш в турски училища да има джендър пропаганда?
А колко са по-добре от нас македонците говори факта,че над 100 хиляди македонци са с български паспорти.Не знам българин да е взел македонско гражданство. Заплатите им са по-ниски,БВП на човек от населението също.
Полша в момента е една от най-развитите икономически държави в Източна Европа и мина по стандарт Гърция и Португалия. Скоро ще мине Италия и Испания. А и има незначително намаление на населението си.Last edited by Vergil1975; 15.04.2023, 17:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Напират за влизане, подтикнати от алчните и заставени политици и немалък брой заблудени същества,
търсещи (пак, привидния) лукс, благоденствието и "демокрацията им".
Иначе македонци и албанци нямат проблеми, политиците ги насъскват помежду им.
ИМАТ селско стопанство, истински села и истинска храна, на половин цена спрямо нас,
а проспериращата БГ внася 90% от храната, селата умират ....
и ти не си вникнал нищо от написаното ми.
За какво ти е светска Турция, ако соросоида я вкара във война и докара неолибералните простотии ?
Ама не, трудно е да отстъпиш крачка назад и да Видиш голямата картина, а не сламката във окото.
Полша пое по този благоденстващ път преди 30г. със Валенса и Солидарност (като повод),
целта беше както през ВСВ да е троянски кон за Европа.
колко милиона поляци тогава платиха цената, колко милиона сега са по света, нали е Светска вре ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкерПрост народ, слаба държава.
Във Македония е зле, ама хората живеят добре и са щастливи.
Тука е по-зле, нищо че сме във ЕС, НАТО и т.н.
..
Македонците са в абсолютен ужас от това накъде им отива държавата - икономически, политически и демографски. На 20 км от Скопие се веят албански знамена на улицата (и под "на улицата" имам предвид "на улицата" - от уличното осветление).
Защо според теб Македония, Молдова, Грузия, че и Сърбия си чупят краката за ЕС, въпреки, че го виждат в какво състояние е в момента? Щото ти трябва едно ходене до Ниш/Охрид за да видиш, че там нищо не е мръднало от 1988 и тия хора са в 35 годишен шок, че Югославия я няма.
Не съм бил в Молдова и Грузия, но имам съмнения, че са особено проспериращи нации.
Колкото до Турция - както доста българи, съм бил в Истанбул многократно. Обожавам града, трафика, динамичността, сблъсъка на култури. Турците са много приятен, скромен и трудолюбив народ, чиято смиреност буди голяма симпатия у мен. Няма съмнение, че през първата част от Ердогановото управление дръпнаха много. Няма и съмнение, че инфлацията и земетресението им разказаха играта, а се оказва, че за трагичния ефект и от двете е виновно основно управлението на Тайпи. Има цял град в засегнатия район, чиито сгради стоят, само защото са строени по строителните книжа и без морски пясък в основите. Корупцията и препускането за резултати на Ердоган уби 45 000 турци и остави 1 млн. бездомни. Това няма как да му се размине лесно.
А инфлацията е абсурдна. Има работещи турци със средни доходи, които буквално режат от разходите си за храна. Евалла му на Ердоган за магистралите, заводите, тунелите, летището в Истанбул и за другите инфраструктурни мегапроекти, ама асфалт наистина не се яде.Last edited by Tepix; 15.04.2023, 17:12.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Arana, тези неща ги има защото се намира кой да ги финансира. Този ислям има кой да си харчи парите за него. Запада се изроди, и той ги прави тези работи. САЩ са болни, те направиха това че сега ислямистите получиха една огромна финансова инжекция. Може би правилното решение е събитие което ще принуди всички да се изолират и затворят в държавите си като при пандемията от коронавирус. Така ще мине време и тази финансова инжекция ще изветрее. Иначе ако някой си мисли че тези банки правят нещо с тези пари, което е смислено се лъже жестоко, в общи линии са им напълно излишни и ненужни. Естественно че ислямизацията ще финансират. То се оказа че Креди сюиз просто са събирали и пари и са ги държали, но са изплащали от тях банкерски заплати.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Добра или лоша, светска или ислямска, Турция заслужава уважение, т.к. показва ХАРАКТЕР. Е, с какво НАШИТЕ заслужават подобно уважение? С това, че ни предават (НАС, СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ !) на пър и под път? Много по-страшен от възхода на Турция, е разпадът на България, Миродесчо. Защото, не е толкова страшно, че съседът ти продължава да живее, ако сам, изчезваш. Кой ще продължи НАШИЯ род?
Колкото до населението на България през 1887г е било 3 милиона и 150 хиляди. Сега е над два пъти повече. Така че българите няма да изчезнат.
И мен не ме притеснява възхода на Турция-винаги е добре да имаш богати съседи,а ислямизацията й.Last edited by Vergil1975; 15.04.2023, 15:17.
Коментар
-
Светът НЕ Е справедливо място.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Ами колко да е голям? Дръпна ги с двеста години назад. Бях там, говорих с хората. Умните и будните са недоволни. И ще го махнат. Никой не трябва да се задържа повече от два мандата на власт, защото се деформира и мислене и поведение.
Вместо хубави момичета по плажовете сега гледам пингвини. Как издържат горките жени в тия дунапрени през жегите питаш ли се? Мерси.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Имам един колега от университета български турчин,който живее в Истанбул. Преди 5 години ходих на екскурзия в Истанбул и му отидох на гости. И той каза,че в квартала им се заселили някакви диваци ислямисти и казали на жена му,че малкото им момиче няма право да се разхожда по къси панталони. Друг път пък си пекал свински пържоли на барбекюто и отишли двама брадати и директно го заплашили, че ако яде свинско ще има проблеми.
А това преди 20 години беше напълно нормално. Ердоган превръща Турция в ислямска държава. Ама мурзилките му се кефят,щото не е против Русия.
- 1 like
Коментар
-
Не съм съдник на "Ердо" но, той си гледа държавния Интерес. И е Голям Държавник, за разлика от нашите шишумиги.
Вместо хубави момичета по плажовете сега гледам пингвини. Как издържат горките жени в тия дунапрени през жегите питаш ли се? Мерси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеГолеми глупости ти е родила главата, Айнщайн.
Ердо се осра с прекален ислямизъм и корупция. Земетресенията му доразказаха играта и лъсна, че е разрешавал да се строят кофти сгради, а фондът за земетресения е използван за строене на магистрали.
Мила родна картинка.
Просто на турците им писна и ще го махнат. Това, че ще дойде пак Кемал е добра новина за Европа, но въобще не значи, че ЕС се е залетял да ги приема.
- 1 like
Коментар
Коментар