IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде ни водят съвременните световни лидери?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Добър 3 и 1/2, Айнщайн. Първият свят винаги ще оправя третия свят.

    Другото са блянове.

    Коментар


    • Никакви заговори срещу валути нямат значение, валутите ще се локализират в съответните си държави. За международната търтовия има компютърни мрежи и тях Пентагона ги допусна да станат цивилна технология. Сега те нещо се усетиха и вкараха някакви рестрикции, изискване на се използват пари но мрежата за търговия която натиснаха да превежда пари при всяка сделка нещо и падна търговията. Иначе продаде някой, парите остават в мрежата, купи с тях нещо от някой друг който продава в мрежата, търговията е в някаква валута която само се явява мерна единица и нищо повече.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Последните 10 дена видяхме следното:

        1. Си и Путин се срещнаха за три дни - ще се поддържат военно и икономически

        2. Саудитска Арабия се съгласи да се присъедини към Шанхайската организация за сътрудничество като партньор в диалога

        3. Китай и Бразилия сключиха сделка за отказ от долара за търговия
        3.1 Валутният съюз между Аржентина и Бразилия, засега се замразява, първата има нужда от доларов заем, а и има избори през октомври.
        Засега нарочно е преклонила глава през хамериканците, не за друго, ами да приспи тяхната бдителост (пасивност) до изборите.
        Тарикати.

        4. Китай и Франция завършиха първата търговия с LNG, уредена в юани.

        5 Страните от АСЕАН обмислят премахването на щатския долар, еврото, йената и британския паунд от финансовите транзакции.

        6.Научихме, че резервната валута на БРИКС може потенциално да бъде обезпечена със злато и други суровини, като например редкоземни елементи.

        7. Saudi Aramco обеща, че енергийната сигурност на Китай ще бъде най-големият им приоритет за следващите 50 години.

        Всичко това се случи в рамките на десет дни.

        В същото време светът започва да разбира, че блокът БРИКС скоро ще се разшири значително.

        Време е и краварите да отвърнат на заплахите, предизвиквайки някой катаклизъм, война, пандемия, фалит, криза и т.н.
        Или са толкова объркани и разделени, че се чудят как точно да спрат гората да се разлиства.


        И да не забравите утре задължително да гласувате за себе си, иначе гласа ви отива във крадливотo и не толкова умно статукво.
        Last edited by Бедният брoкер; 01.04.2023, 23:39.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

          Ква тая "матушка" дет я искаш?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

            Прати ми нещо за матушката де, Айде стига рева на чужд гроб.
            Ква тая "матушка" дет я искаш?
            Иначе страдайте си от джендерастията, еле па от транс.
            Като стане късно да не молите МЪЖЕТЕ да ви спасяват .....
            Last edited by bota156; 01.04.2023, 20:20.
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              The assault on our kids can’t continue, and the police enabling anarchy and violence can’t continue either.
              https://twitter.com/i/status/1642024373484912642

              Виж какви работи се случват
              Прати ми нещо за матушката де, Айде стига рева на чужд гроб.

              Коментар


              • The assault on our kids can’t continue, and the police enabling anarchy and violence can’t continue either.
                https://twitter.com/i/status/1642024373484912642

                Виж какви работи се случват. И този не и арестуван и разпитан. НИЩО пред ДЕСЕТКИ ченгета
                Last edited by bota156; 01.04.2023, 19:52.
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Ботич, малко е субективен анализът, но благодаря
                  Last edited by Arana; 01.04.2023, 14:40.

                  Коментар


                  • Понеже НОВИТЕ ЛИДЕРИ са СИ и путин ....

                    Три пъти ура за петъка! И за Баба Марта, тая година се държа прилично. А аз пристъпвам към уборката.
                    Сещам се един виц за някакъв, дето холът му бил толкова голям, че аквариумът с хипопотами в едното кьоше въобще не се набивал на очи. На нас егото ни е толкова голямо, че Китай въобще не ни прави впечатление. Високомерно подминахме новосъздадения съюз с Русия. Два гиганта, единият икономически, другият военен, напарвиха сглобка и с едно недоловимо "щрак" светът зави в нова посока за добро, или за лошо. И на запад почна една - ни ти да си жив, ни аз да съм умрел.
                    Макрон и Урсула спешно заминаха в Китай да целуват каквото трябва, на когото трябва. Руснаците се шегуват, че Мими пътувал с личния си гинеколог. Ако се вгледаш, имат известно основание. След тях замина президентът на Испания, тоя ми е много мътна фигура. Както казват по нашенско, не та познавам, ама не ми аресваш.
                    Блинкен вика, Китай няма какво толкова да даде на Русия. Прав е, неколко малки групи бойци от по два милиона са си нищо между приятели.
                    Кокаински трепетно чакаше позвъняване от Си, оня си пита жълтата патка и нашият отсече - явно още не е узрял. Значи зеленият е узрял, а жълтият не е. Като в детството - когато е зелена, синята слива е червена. Китайците не са забравили как укрите ги завлякоха с три милиарда долара за завода Мотор сийч. Те си гонят стратегията "Един пояс, един път", набутали са в нея милиарди и болните амбиции на едно второкласно актьорче хич не ги бъркат. Ама на пътя им имало някаква война? Закривай и варда!
                    И от изказване пред Европарламента го лишиха, пореден удар след Оскарите. Май му остава едно настъпление живот, никой няма да го остави да харчи откраднатите пари, ще си ги приберат. На това коньовичарските тарикати му викат "подръж го малко" система, с нея лъжеха ученичките едно време.
                    Прословутите немски танкове "Леопард" вече са на Източния фронт. Някакви руски бизнесмени дават награда 120 000 долара за разрушен танк, та бойците ги чакат, като тринайста заплата. Мисля, че за такива пари и бандеровци ще ги доставят на посочен адрес, барабар с боекомплекта и немския инструктор в багажника.
                    Некой удари няколко пъти американска база в Сирия и краварите писнаха, нас па защо, това е незаконно! Незаконен удар по незаконно окупирана територия, случайно съвпадаща с нефтените находища. Дедо вика, ние не търсиме конфликт с Иран, ама ще защитаваме народа си със сила. Къв народ ще защитава на майната си, не казва. В Америка го обвиняват, че е страхливец и му напомнят за кашмера в Афганистан. Руснаците се гаврят - хайли лайкли вие сте се ударили сами. Мен ако питат - Петров и Боширов са.
                    И тамън позатихна тая работа,ЧАД национализира активите на Ексон мобил. И янките се свиват, Африка е китайска зона на влияние, а зад гърба на китайците вече стоят руснаците. Специален термин си имали китайците за тоя начин на действие - смърт от хиляда малки порязвания.
                    И действа тоя метод, няма шега! Попаднах на обсъждане на американския бюджет в сената, ние сме си муци кокоро! Финасовата им министърка като гледам, е съученичка на Дедо, други живи от тоя випуск нема. Некакъв сенатор задава въпроси, тая се прави на нема никой в къщи. Отговорите и́ бяха : "не Ви чух добре", "май горе - долу такава е сумата", "бихте ли повторил въпроса". А сумата е 4.5 трилиона долара, която при правилна употреба ще направи външния им дълг от 33 трилиона на 50 трилиона долара до 2030 година. Вече американците нема да ги стигаме, те ще ни стигнат нас.
                    В Швейцария цъфтят. Откак се спомина Банка Креди Суис, научих подробности за нея. За 10 години тия специалисти имат печалба 3.5 милиарда долара, а са изплатили заплати и бонуси на стойност 30 милиарда долара. Мениджмънтът на банката е англосаксонски, все възпитаници на Оксфорд, Харвад, Йейл. От три месеца министър на финансите на Швейцария е Карин Клер - Сутер, човек на изкуството и преводач. С тая своя експертна квалификация шматката наляла 270 млрд. долара, една трета от БВП на страната, за да замаже дупката. Е не стана, банката гръмна. Помните ли Швейцария на Балканите? На ви сега Балканите у Швейцария! И ние си имахме министърка преводач, и ние си имахме КТБ, и ние си имаме възпитаници на Оксфорд и Харвард, и ний сме дали нещо на света, например чушкопека.
                    В Израел около 700 000 души протестират. Тамошните умни и убави настояват за съдебна реформа, останалите не щат. Това е стар номер на краварите, като си туриш твой прокурор, после само му сочиш с пръст и викаш "дръж". В Бандерайна първо смениха прокурора, че почна да души около семейния бизнес на Дедо. И у нас полуумните/полуубави я дъвчат тая съдебна реформа, като биволици. Обаче на Гешев му дреме на каскета, а на Ицо Цифката му се свърши търпилото, навит ме у на това прокурорстване, като градинарски маркуч.
                    Мексико подали документи за постъпване в БРИКС+ /тоя плюс са го турили да дразнят елгебетето, сигурен съм/. На американците отдавна испанският им е втори език в училищата, щото цяла Латинска Америка говори на испански, за изненада на Джордж Буш старши, който мислеше, че говорят на латински. Така че може да се разчита на плавен преход, ако латиносите решат да си поискат Тексас и Флорида.
                    Във Франция "бият нашите", по едно време гледам някакви пожарникари бъхтят някакви ченгета. Барикади, огньове, разбити магазини, както си му е демократичният ред. И пеят "Марсилезата" и "Катюша". Щеше да идва Чарлз Трети, обаче кривна към Германия, що да го бият залудо, вчера стана крал, още не е изпикал уискито от коронацията, дето се вика. То и в Германия стачки, ама кротичко, още нема фюрер да ги организира. Те докато се осеферясат, Путин ще дойде да ги пита за едни танкове, дето ги пратиха срещу войничетата му. Сталин ще им се стори пастичка с бозичка.
                    Нещо се пропуква в либералната идеология. Международната асоциация на лекоатлетическите федерации забрани участието на трансджендър мъже на женски състезания, а некаква транс жена се оплака, че при обиск на летището митничарката я праснала по таратанците. Като у оня виц - чичо си доведе жена от Тайланд, ама миналата година тя умре от рак на простатата. Някак трудно свиквам с новите правила, а като гледам как върви, нема и да ми се наложи.
                    Ей го и в "Ергенът" има само два пола. Що? Не е да немаме кадри, гледам Министерството на културата финансирало някакво драг куин шоу, а там едни транс каки по два метра високи. Тия ако погнат ергена, вторият сезон ще се казва "Момата".
                    Некакъв извратеняк застреля три деца и трима учители в САЩ. Бил жена, ама се чувствал мъж, сега ще го уточняват със Създателя. Щото ченгетата му прочетоха правата посмъртно, след два предупредителни изстрела в главата. И гей обществото даже не шукна, мълчаха си като ... влагалища.
                    На пресконференция по случая Дедо уместно отбеляза, че много обича шоколадов сладолед. После взе да бърка Китай с Канада, дето викат у Видин, дига, дрига - се тая. Дрига на влашки е катафалка, дига нема да обяснявам. Съвсем е дръпнал шалтера дядката, само едната злоба го държи откъм зелената част на тревата.
                    Голям зор дават у нас да се въведе сексуално обучение в училищата. Едно време беше, каквото научиш голямата ваканция, това ти е. Сега много полове, много нещо, не остава време за общообразователни предмети. Но пък висшето стана почти задължително, там ще запълнят пропуските, важното е да възпитаме толерантност.
                    Що не въведете и едни курсове за сапьори? Час по час някой звъни за бомба и айде свободен ден. Един, който твърди че е министър на вътрешните работи рече, че тия работи ги прави Путин, склонен съм да му повярвам. Откак не вдига телефона на Макрон му се освободи бая време, що па да не ни преебе образованието. Дреме ни на нас, ще си доучим в Харвард, я какви кадри бълва!
                    Любопитно нещо чух тия дни, в елитните западни вузове истинските факултети - физика, химия, биология, са заети от китайски и индийски студенти. Белите се бутат в право, финанси, политология и други измишльотини. Как ще рухне нашият свят, как ще рухне ...
                    Водачът на Шотландската националистическа партия се казва Хамза Юсаф, пакистанец. Водачът на Шотландската лейбъристка партия се казва Анас Сарвар, пакистанец. Премиерът на обединеното кралство се казва Риши Сунак, индус. Аз по - смешно не мога да го измисля, ще го оставя така.
                    Напоследък почнах да се вглеждам в очите на всичките тия политици. Едно време, когато медицината беше надпартийна, имаше един канадски физиолог, Ханс Селие. Тоя учен твърдеше, че очите са мозък, изнесен в периферията. Та вглеждам се аз и все едно се вглеждам в обективите на смартфона. Има сметачна машинка, има фотоапарат, може да разчита и запомня текстове, може да превежда, има дори някакъв студен разум, но човек няма. Сложна работа е човешкият мозък, ако беше проста, щяхме да сме толкова глупави, че нямаше да го разберем. Май пак Ханс Селие го е казал.
                    Що ги дрънкам тия? Щото в неделя ще избирам. Требва да съм умрел и да са ме закопали, за да не ида да гласувам. Това е единственият ден, в който мога да им разваля рахатлъка на вечните политици. Ще гласувам за някой, който не е бил във властта и не е правил заявки за война. Майната и́ на такава демокрация, дето трябва да умират хора за нея! И ще пратят мен и приятелите ми, няма да идат нито Киро Простото, нито Боко Тиквата, нито Сюлейман Паси, дето викаше "майната му на православието", нито Христо Цифката. Майната ви на вас господа, госпожи и всякакви други комбинации! В неделя ще ви мачкам, а Бог и моят народ ще помагат!
                    Нещо много се разбеснях, нищо не е загубено, просто някакви тарикати си искат кокала, ще ги прекараме с пиниз. Светът ще се промени към по - добро, ще има хляб, водка и любов за всички. Сега по машините, а привечер- наздраве!
                    Владимир Тупавичаров
                    Last edited by bota156; 01.04.2023, 11:43.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      По въпроса с окосмението: Нали се сещаш че, физически, да се предадат космите от камък...Ей затова го няма, мисля: ПРЕКАЛЕНО ФИНО е, поотделно, косъм от косъм да издялаш, без да счупиш нещо.
                      Ами при Давид има едно фино окосмение над чурката, така че има как да стане. Въпроса е че не е продължиш нататък - гърди, крака, ръце и т.н. Ренесансова естетика, която днес имаме, само че по грешните причини и то наяве, а не в изкуството.


                      ​​​​​​

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

                        Напротив, не си виждал италиански майстори пресъздаващи дантели, мрежи, прозрачни дрехи - могат, но не е било прието.
                        За такива неща, да си представя, не се справям. Пък и не са проблем.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          По въпроса с окосмението: Нали се сещаш че, физически, да се предадат космите от камък...Ей затова го няма, мисля: ПРЕКАЛЕНО ФИНО е, поотделно, косъм от косъм да издялаш, без да счупиш нещо.
                          Напротив, не си виждал италиански майстори пресъздаващи дантели, мрежи, прозрачни дрехи - могат, но не е било прието.
                          Descarga ahora la foto Neoclásico Escultura De Las Mujeres Roma Italia. Encontre más imágenes de alta resolución en la colección de iStock, que tiene un banco de fotos de Estatua disponible para descargar fácilmente.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                            Ами, хм, "3-4 см" при страх, нерви, физическо натоварване или студена вода са си напълно пропорционални. И нормални. Кръвта отива на другите места, където е нужна. Ако при тебе пропорциите са други - браво, жена ти одобрява.
                            Не е гавра, не е и унижение - Микеланджело има голямо внимание към детайла и доколкото съм чел, И размера на Давидовата пишка е съобразен с момента преди битка с много по-голям и силен съперник.
                            Както някой спомена по-долу - липсата на каквото и да е окосмение при статуите е също нарочно, с цел естетика. Друг е въпросът, че поради непоставяне под въпрос на мъжествеността по всички други показатели въобще е имало такъв критерии - днес много от т. нар "мъже" си обезкосмяват дори задника, така че ако искаш статуя на мъжественост и мъжкарство, не знам какво трябва да се направи.
                            Всичко си е съобразено с Давид и още 5 века да минат, светът ще се диви на този шедьовър. Стига да не го забранят, разбира се. ​​​​​
                            По въпроса с окосмението: Нали се сещаш че, физически, да се предадат космите от камък...Ей затова го няма, мисля: ПРЕКАЛЕНО ФИНО е, поотделно, косъм от косъм да издялаш, без да счупиш нещо.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Бе знам ли. Ама си е извращение: над 2 м статуя, а "най-ценното му"- някакви си 3-4 см.
                              Ами, хм, "3-4 см" при страх, нерви, физическо натоварване или студена вода са си напълно пропорционални. И нормални. Кръвта отива на другите места, където е нужна. Ако при тебе пропорциите са други - браво, жена ти одобрява.
                              Не е гавра, не е и унижение - Микеланджело има голямо внимание към детайла и доколкото съм чел, И размера на Давидовата пишка е съобразен с момента преди битка с много по-голям и силен съперник.
                              Както някой спомена по-долу - липсата на каквото и да е окосмение при статуите е също нарочно, с цел естетика. Друг е въпросът, че поради непоставяне под въпрос на мъжествеността по всички други показатели въобще е имало такъв критерии - днес много от т. нар "мъже" си обезкосмяват дори задника, така че ако искаш статуя на мъжественост и мъжкарство, не знам какво трябва да се направи.
                              Всичко си е съобразено с Давид и още 5 века да минат, светът ще се диви на този шедьовър. Стига да не го забранят, разбира се. ​​​​​

                              Коментар


                              • Айнщайн, спри да се излагаш и приятно изкарване в Гърция.

                                Коментар

                                Working...
                                X