Първоначално изпратено от Бедният брoкер
Македонците са в абсолютен ужас от това накъде им отива държавата - икономически, политически и демографски. На 20 км от Скопие се веят албански знамена на улицата (и под "на улицата" имам предвид "на улицата" - от уличното осветление).
Защо според теб Македония, Молдова, Грузия, че и Сърбия си чупят краката за ЕС, въпреки, че го виждат в какво състояние е в момента? Щото ти трябва едно ходене до Ниш/Охрид за да видиш, че там нищо не е мръднало от 1988 и тия хора са в 35 годишен шок, че Югославия я няма.
Не съм бил в Молдова и Грузия, но имам съмнения, че са особено проспериращи нации.
Колкото до Турция - както доста българи, съм бил в Истанбул многократно. Обожавам града, трафика, динамичността, сблъсъка на култури. Турците са много приятен, скромен и трудолюбив народ, чиято смиреност буди голяма симпатия у мен. Няма съмнение, че през първата част от Ердогановото управление дръпнаха много. Няма и съмнение, че инфлацията и земетресението им разказаха играта, а се оказва, че за трагичния ефект и от двете е виновно основно управлението на Тайпи. Има цял град в засегнатия район, чиито сгради стоят, само защото са строени по строителните книжа и без морски пясък в основите. Корупцията и препускането за резултати на Ердоган уби 45 000 турци и остави 1 млн. бездомни. Това няма как да му се размине лесно.
А инфлацията е абсурдна. Има работещи турци със средни доходи, които буквално режат от разходите си за храна. Евалла му на Ердоган за магистралите, заводите, тунелите, летището в Истанбул и за другите инфраструктурни мегапроекти, ама асфалт наистина не се яде.
Коментар