IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде ни водят съвременните световни лидери?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    И какъв го дирят франсетата в Нигер?
    Тъп въпрос, или просто се правиш на луд. Зареждат си АЕЦ-те с гориво и домовете с газ, от затворените кранове на Русия.

Коментар

• Экс-премьер Малайзии получил 12 лет тюрьмы
      И бил глобен петкратно на сумата, която е присвоил, за разлика от Велчеви.
      https://tengrinews.kz/asia/eks-preme...yurmyi-476151/

Коментар

• И какъв го дирят франсетата в Нигер?

Коментар

• Прекрасният нов либерал-тираничен свят

Автор: Мартин Петрушев за "Гласове"

Първоначалното значение на думата либерализъм е свобода. Това е големият обществен дар, поставен в ръцете на едноличната човешка отговорност. Но този дар излезе твърде тежък за отделния човек и историята показа, че този човек търси олтар, върху който да положи своя дар и да се преклони. Така либералната свобода откри капитализма и влезе в него като в храм. Свободните пазари, свободното пътуване и изразяване, движението на хора, стоки и капитали станаха негова молитва. Който може, съумява. Който работи, преуспява.

Въпреки идеалистичните му нотки, този блян се осъществи, но човекът не намери в него свободата, за която беше жадувал. Капитализмът устреми този човек към търсене на външни проявления на своята свобода и с това го направи винтче в своята социална мегамашина.

Днес либералната свобода става все по-тясна, а зад това стои инерционното падение на една поставена на изкуствено дишане система, която отчаяно се отбранява чрез тиранични разпоредби и постепенното премахване на личното човешко пространство. На нейно място се надига черната сянка на технокрацията, която си присвоява кафкианските структури на либерал-бюрократичния ред и внедрява безликите си механизми в човешкото ежедневие. Мненията, а скоро и мислите, стават лесно проследими и управляеми чрез компютърни алгоритми.

Нобелистът проф. Ричард Тейлър, създател на „теорията на подбутването“, доказа как преобладаващата част от икономическите решения на човека се взимат на базата на манипулируеми ирационални импулси, на които може да се повлияе чрез видими и невидими фактори. Капитализмът подарява на хората мечтата за неограничения избор от възможности, а според Тейлър „колкото повече възможности давате на хората, толкова повече помощ при вземането на решения трябва да предоставите.“ Именно тази натрапчива помощ е оправданието, чрез което се превзема най-автономното човешко пространство – човешката мисъл.

Ако една система може да овладее съзнанието ти и да внушава подсъзнателни импулси чрез целенасочени рекламни кампании и фина политическа пропаганда, тогава в даден момент свободният ти избор ще бъде предварително изчислен. Така внезапно се оказваме в либерален строй, чиято свобода на практика е тиранична. Всичко, което излиза извън руслото на тази тиранична свобода, вещае несигурност, защото човекът вече е положил своя либерален дар на олтара на капитализма. Но той е предал тежестта на свободата си доброволно, затова му е толкова трудно да види, че сам е постлал пътя към собственото си заробване.

Чрез думите на Великия инквизитор бихме могли да кажем, че човек прие комфорта на земния хляб и върна дара на небесния. Консумацията разглези обществото с обещанието за несекващи материални блага и то се насочи към своята несвобода, която днес безликата дигитална бюрокрация употребява за набиране на власт. Така опиянените маси бяха забаламосани с нови обещания за сигурност. Прекият резултат е, че западната система продаде свободата си, за да получи източна система на надзор по китайски. Образно казано, човекът от либералната система позволи да му се сложат решетки, за да се чувства по-сигурен в собствената си клетка.

Така свободата на либералната система се пречупи. Като кръст. Езическото слънце на многополовия блян се развя над Райхстага и се задипли пред фасадата на Белия Дом. Дъгата се спусна над колективния Запад като последното обещание на човешката свобода, но нейните цветове дадоха пространство за самостоятелност само там, където свободата заработи за отмяната на човека. Зад маската на трансджендъризма и човешките права, трансхуманизмът започна да използва биотехнологиите, за да разпарчетоса хуманистичния морал, преди да се е зародила мащабна обществена контрареакция.

Затова и разглеждам операциите за смяна на пола като опит за по-плавен преход към трансхуманистичното бъдеще. Да не забравяме, че една от най-ярките исторически фигури, правили експериментални операции за смяна на пола на деца, е небезизвестният доктор Менгеле. Днес той непременно би се застъпил за правата на децата да избират половата си принадлежност.

Но нека да изоставим днешния ден и да погледнем напред. Възможно е скоро либералната свобода да се свежда до това сам да вземеш решение да се подложиш на биогенетичен експеримент. Спокойно може да допуснем, че по-младите от нас ще станат свидетели на това как ти покачват социалния рейтинг за нулев въглероден отпечатък, ако доброволно се подложиш на операция за слагане на изкуствен стомах, през който храната да се слага и вади през една и съща пролука. Това вече се прави с крави. Тези героини спасяват атмосферата от незеленосъобразните си газове, макар и да не им покачват социалния рейтинг. А може би степента на точкуване е единствената разлика между крава и човек. А може би всичко това е една шега. Все пак нищо не е сигурно в прекрасния либерал-тираничен свят.

Коментар

• За съжаление някои от световните лидери се опитват да върнат времената на диктатури и репресии....А уж светът вървеше към по-добро...
            Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

А Путин скоро ще се пресели в друг свят.
              Моето очакване е че един ден той просто ще изчезне и никой няма да знае къде и как. Ще го търсят из бункера, под дългата маса, сред дечицата, но няма да го намерят. Интернетът ще е пълен с хипотези и догадки.

Коментар

• https://www.facebook.com/reel/943201...40aB7S9Ucbxw6v

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                  Ами, Риши Сунак, не ми изглежда такъв ястреб-психопат, като ония вещици Тръс и Фондерлайен.
                  Човекът е завършил Станфорд и Оксфорт.
                  Син е на лекари, обран ми се струва, ама той и Путин изглеждаше обран.
                  "Убран". "Обран" е съвсем друго.

Коментар

Русия я чака разпад,а най-вероятно и гражданска война. А Путин скоро ще се пресели в друг свят.Щом арестуваха Гиркин значи властта е много колеблива.Ама той е харесван от много руснаци .Аз също го харесвам-честен и достоен патриот. Естествено не одобрявам на 100 процента вижданията му,но дори и така,има моето уважение .За разлика от страхливеца Путин.
                    Веднъж го казвах и ще повторя: На война, място за плямпала няма. Гиркин е Плямпало и, с тези си увлечения, представлява сериозна опасност за руските войски. НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕНО е да го закопчеят. А, кой смел и кой страхлив, е едно да дрънкаш, скрит зад анонимност и, съвсем друго, когато си пред очите на цял свят, отговаряш за 150 милиона души. Съответно, не си заслужава дори коментара твърдението на един анонимник, от който, нищо не зависи

Коментар

За Байдън съм съгласен. За корупцията съм съгласен.
                      За Си и неговата класа, съм съгласен. Човекът, навсякъде, е расъл постепенно, в сериозна конкуренция с останалите. Путин, за премиер, го изтегли Елцин. Колко е "драпал", аз не съм гледал и не знам, нямам инфо от първа ръка и предпочитам да не глаголи празни приказки. За "сам си създаде мит", обаче, имаш да вземаш. То е нещо, дето расте отпреди него и дори и без него, ако не си забелязал. И не се дължи толкова на мистификации и манипулации, ами на огромна и значително по-ефикасна организация и въоръжение, каквото се оказа, че дори щатите го нямат. И какво виждат хора от твоя кръг като "стратегическо поражение" на такава машина, е по--скоро на територията на психиатрията, а не на професионалните военни. Което съм видял и научил за 11+години, при цялото несъвършенство на болната от олигархичен рак руска държава, ме кара само да вис е чудя на акъла.
                      ...или на пълното невежество на тези, чиито глупости повтаряте.
                      Русия я чака разпад,а най-вероятно и гражданска война. А Путин скоро ще се пресели в друг свят.Щом арестуваха Гиркин значи властта е много колеблива.Ама той е харесван от много руснаци .Аз също го харесвам-честен и достоен патриот. Естествено не одобрявам на 100 процента вижданията му,но дори и така,има моето уважение .За разлика от страхливеца Путин.

Коментар

• Китай изкара от маски само над 0.5 трилиона пари. А всеки ден слушаме как Украйна ще се замогне защото щели да и дадат много пари.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• mirodes, войните са за пари, на китайците им стига дето ще им продадат тоалетна хартия като се посерат другите и само ще чуеш че Китай изкарал няколко бързи трилиона пари, както изкараха само от маски - парцалчета. А колко добри войници са нямаш представа, войната е за пари а се печели от по дисциплинираната армия, защото тя е и по управляема. В това отношение ВСУ са съвършенни лимки неуправляеми, но и командването им е с много лоша подготовка.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Байдън е изкуфял дядка и кукла на конци. В САЩ има огромен ръст на престъпността. Зет ми работи в полицията в един от големите градове и ми каза,че било забранено на полицаите да спират за проверка коли с негри. В резултат арестуваните намалели няколко пъти,защото при тия проверки се намирали наркотици, оръжие или издирвани лица.
                            А Путин сам създаде мит за непобедимата руска армия и сам си повярва в него.Да ама точно армията го провали.
                            Колкото до китайците-и в исторически план те са били икономически силни,но много рядко сила във военно отношение. Което в крайна сметка е много важно и украинците го доказаха.Така че ще си останат с дрънкане на оръжия и регионална сила. А и в региона всички други ги мразят-японци,виетнамци ,корейци индийци.
                            За Байдън съм съгласен. За корупцията съм съгласен.
                            За Си и неговата класа, съм съгласен. Човекът, навсякъде, е расъл постепенно, в сериозна конкуренция с останалите. Путин, за премиер, го изтегли Елцин. Колко е "драпал", аз не съм гледал и не знам, нямам инфо от първа ръка и предпочитам да не глаголи празни приказки. За "сам си създаде мит", обаче, имаш да вземаш. То е нещо, дето расте отпреди него и дори и без него, ако не си забелязал. И не се дължи толкова на мистификации и манипулации, ами на огромна и значително по-ефикасна организация и въоръжение, каквото се оказа, че дори щатите го нямат. И какво виждат хора от твоя кръг като "стратегическо поражение" на такава машина, е по--скоро на територията на психиатрията, а не на професионалните военни. Което съм видял и научил за 11+години, при цялото несъвършенство на болната от олигархичен рак руска държава, ме кара само да вис е чудя на акъла.
                            ...или на пълното невежество на тези, чиито глупости повтаряте.
                            Last edited by Pyramid; 22.07.2023, 19:01.

Коментар

Не е нормално, щото Русия и била ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО на България.
                              Бъркаш царския двор с хората.

Коментар

Когато птичето се научи да лети, родителите спират да го тъпчат с храна. Когато освободеният се окопити, нормално е да го оставят сам да си гледа работата.
                                Не е нормално, щото Русия и била ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО на България.

Коментар

Working...
                                X