Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Накъде ни водят съвременните световни лидери?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Така е.Само забрави да кажеш,че тия държави имат нефтени и газови находища. Нищо работа.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеVergil1975, практиката показва друго, държави в които не се плаща нито една стотинка данък има, и пътища имат че и маркировката я правят със златна боя. Ако в държавата влязат 10 милиарда този месец, тя спокойно може да емитира равностойността на тези пари и да ги похарчи за пътища, маркировки, държавни служби и там за каквото по принцип трябва да се харчат държавни пари..
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеVergil1975, практиката показва друго, държави в които не се плаща нито една стотинка данък има, и пътища имат че и маркировката я правят със златна боя. Ако в държавата влязат 10 милиарда този месец, тя спокойно може да емитира равностойността на тези пари и да ги похарчи за пътища, маркировки, държавни служби и там за каквото по принцип трябва да се харчат държавни пари..Ако не ги даваме ти и аз, значи някой друг ги изкарва вместо нас. А щом някой друг ги изкарва вместо нас, ние нямаме кой знае какви права и трябва да го слушаме. Така е в част от държавите без данъци. Другата част от държавите без данъци просто не са с нормална икономика. Ватикана или Монако не са пример за държави с обичайно функционираща икономика.
По въпроса за данъците нормалната икономическа логика казва, че трябва да има високи косвени данъци, най-вече ДДС. Само че нормалната политическа логика е съвсем различна и се получават много изкривявания и несправедливости.
Коментар
-
Vergil1975, практиката показва друго, държави в които не се плаща нито една стотинка данък има, и пътища имат че и маркировката я правят със златна боя. Ако в държавата влязат 10 милиарда този месец, тя спокойно може да емитира равностойността на тези пари и да ги похарчи за пътища, маркировки, държавни служби и там за каквото по принцип трябва да се харчат държавни пари..
Коментар
-
Първоначално изпратено от lost in fx Разгледай мнениеЗа обикновените работещи хора на заплата данъците са над 50%. Всеки който твърди че са по малко не е наясно с нещата!
Половината се падат на така наречените косвени данъци. ДДС, акцизи върху горива и ел енергия, зелени данъци и др. Освен това да не забравяме и данъците върху движимо и недвижимо имущество, задължителните застраховки за автомобилите, винетките, прегледите и всичките малки стикерчета и бележки без които "не може". Към това добавяме и дреболиите като периодичната смяна на личните документи както и всяка една такса която трябва да платим за услуга в общината, кат, мвр или болница. По отделно са малки разходи. Но като сумираш всичко за период от 10 години си излиза доста сериозно 5 цифрено число.
Можем спокойно да заключим че ДРАНЕТО НА КОЖИ е брутално и такова нещо никога не е имало в човешката история!
Именно затова тази сегашната система е обречена на колапс и унищожение и ще бъде заменена от далече по ефективна и оптимизирана система.
Малко правителство с ограничени правомощия, малка администрация, малко на брой високо платени и квалифирани кадри които наистина да вършат работа и да служат на народа. Повече технологии, повече ум, и по малко хора (калинки) назначени на кухи длъжности. При тая система която идва всичко ще работи като шевейцарски часовник и думата корупция просто няма да съществува в държавните структури.
И най важното, монетарната система ще бъде сменена и парите без покритие ще отидат в историята където им е мястото!
Ще има завръщане към златния стандарт под някаква форма. Може да е някаква комбинация от физическо злато и криптовалути от следващото поколение. Все още не може да се каже точно. Но има такива заявки. Пробват се и се обмислят в момента различни варианти.
Но за останалите неща не съм съгласен, че данъците са високи. В сравнение с другите държави и данъците са по-ниски и акцизите, и застраховките.Да не говорим за.смешните данъци върху имотите.Няма как изобщо да не се плащат данъци, щото това ще доведе до колапс на държавата. Сигурност,здравеопазване, комунални услуги,пътища-всичко зависи от данъците. Имай впредвид, че и в България не се плащат огромни социални помощи като в Западна Европа, парите за които се вземат от данъците и осигуровките на работещите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениетова ще стане чак след като ФАЛИРАТ държавите. В момента навсякъде имаме чиновнически държавен терор. Тези паразити фалират системата не корупцията и кражбите. Те не че не са следствие и част от чиновническия терор.
Ние сме от най-прецаканите държави - освен остатъците от комунизма - съд, полюция имаме и ес и сатаНАТО чиновнически терор.
Лошото е че се опитват да го заменят с тотален фашизъм. С чиновника можеш да се разбереш, да минеш между капките поради мързел на последните. Срещу електронния ФАШИЗЪМ няма измъкване и 5лв ти се пишат на сметката и се помнят вовеки, освен ко не го ХАКНЕШ с правата лопата
Трябва всичко да се нареже за скрап и да се хвърли в пещите. И после стопения материал да се излее в новата матрица.
- 1 like
Коментар
-
това ще стане чак след като ФАЛИРАТ държавите. В момента навсякъде имаме чиновнически държавен терор. Тези паразити фалират системата не корупцията и кражбите. Те не че не са следствие и част от чиновническия терор.
Ние сме от най-прецаканите държави - освен остатъците от комунизма - съд, полюция имаме и ес и сатаНАТО чиновнически терор.
Лошото е че се опитват да го заменят с тотален фашизъм. С чиновника можеш да се разбереш, да минеш между капките поради мързел на последните. Срещу електронния ФАШИЗЪМ няма измъкване и 5лв ти се пишат на сметката и се помнят вовеки, освен ко не го ХАКНЕШ с правата лопатаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
За обикновените работещи хора на заплата данъците са над 50%. Всеки който твърди че са по малко не е наясно с нещата!
Половината се падат на така наречените косвени данъци. ДДС, акцизи върху горива и ел енергия, зелени данъци и др. Освен това да не забравяме и данъците върху движимо и недвижимо имущество, задължителните застраховки за автомобилите, винетките, прегледите и всичките малки стикерчета и бележки без които "не може". Към това добавяме и дреболиите като периодичната смяна на личните документи както и всяка една такса която трябва да платим за услуга в общината, кат, мвр или болница. По отделно са малки разходи. Но като сумираш всичко за период от 10 години си излиза доста сериозно 5 цифрено число.
Можем спокойно да заключим че ДРАНЕТО НА КОЖИ е брутално и такова нещо никога не е имало в човешката история!
Именно затова тази сегашната система е обречена на колапс и унищожение и ще бъде заменена от далече по ефективна и оптимизирана система.
Малко правителство с ограничени правомощия, малка администрация, малко на брой високо платени и квалифирани кадри които наистина да вършат работа и да служат на народа. Повече технологии, повече ум, и по малко хора (калинки) назначени на кухи длъжности. При тая система която идва всичко ще работи като шевейцарски часовник и думата корупция просто няма да съществува в държавните структури.
И най важното, монетарната система ще бъде сменена и парите без покритие ще отидат в историята където им е мястото!
Ще има завръщане към златния стандарт под някаква форма. Може да е някаква комбинация от физическо злато и криптовалути от следващото поколение. Все още не може да се каже точно. Но има такива заявки. Пробват се и се обмислят в момента различни варианти.Last edited by lost in fx; 21.01.2023, 18:36.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Идната седмица ще питам един колега колко плаща на месец и ще сравня с моята сметка. Тогава ще излезе. Данъкът е скала. Но има един бол облекчения, а има и диференцирано ДДС с различни степени - 4%, 10% и 21%, като покрай путин кризата за някои неща махат ДДСто, така че пак много зависи. Подоходният е скала и зависи от доходите.
Транспортът също вече втора година ми е с яко намаление.
- 1 like
Коментар
-
Точно така беше. Когато го изчисли един мой западен шеф се хвана за главата за каква тежест иде реч. Над 50% беше.
Коментар
-
Идната седмица ще питам един колега колко плаща на месец и ще сравня с моята сметка. Тогава ще излезе. Данъкът е скала. Но има един бол облекчения, а има и диференцирано ДДС с различни степени - 4%, 10% и 21%, като покрай путин кризата за някои неща махат ДДСто, така че пак много зависи. Подоходният е скала и зависи от доходите.
Транспортът също вече втора година ми е с яко намаление.
Колкото до данъците-комунизъм не щем.10 процента плосък данък си е най-доброто нещо. Така се стимулират хората да изкарват по-високи доходи, без да се плашат, че държавата ще им ги прибере.
Коментар
-
Неграмотен цървул. АЗ СЪМ ИМАЛ ФИРМА и още я имам и съм ОСИГУРЯВАЛ ХОРА и много добре знам колко ми струваше. А тогава беше още по зле че деряха с 34% ДОД освен 29% осигуровки или тогава държавата прибираше 50+%.
Боли ма патката как ще му викат - здравни осигуровки, пенсионни, безработица все ДЪРЖАВАТА ги прибира и работодателя ги плаща
- 1 like
Коментар
-
Неграмотен цървул. АЗ СЪМ ИМАЛ ФИРМА и още я имам и съм ОСИГУРЯВАЛ ХОРА и много добре знам колко ми струваше. А тогава беше още по зле че деряха с 34% ДОД освен 29% осигуровки или тогава държавата прибираше 50+%.
Боли ма патката как ще му викат - здравни осигуровки, пенсионни, безработица все ДЪРЖАВАТА ги прибира и работодателя ги плаща
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар