IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде ни водят съвременните световни лидери?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Никога българите не са наричали диктатора Живков Тато.Наричаха го бай Тошо като така го сравняваха с бай Ганьо.След падането на комунизма комунисти като теб измислиха това прозвище все едно за българите е бил като баща.Ами не беше.Беше един прост овчар.
    Море, викаха му "Тато", и още как. Не ги разправяй на мен. Пък за моя "комунизъм", ходят Легенди. Особено тук, у "Консули" като теб и Матейка, (да се свети Името Му.) Пък "прост овчар" или не, по Тошовото време, изградиха толкова че, още не могат да го окрадат. НАШИТЕ РОДНИ СПЕЦОВЕ ПО КРАДЕНЕТО, ОЩЕ НЕ МОГАТ ГО ОКРАДЕ.
    Истински прости са онези, дето вярват в подобни басни.
    Last edited by Pyramid; 30.12.2022, 20:03.

Коментар

Никога българите не са наричали диктатора Живков Тато.Наричаха го бай Тошо като така го сравняваха с бай Ганьо.След падането на комунизма комунисти като теб измислиха това прозвище все едно за българите е бил като баща.Ами не беше.Беше един прост овчар.
      Оня бил само един прост овчар. А сегашните са само прости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Човек, аз поисках да изброи, колко "пъти повече е донесъл за страната" от мен - не можа (явно, само се е плюмчил та, модераторът се е смилил, и го е изтрил), а ти искаш да бил "смятал". По Татово, максимум, да е бил 5-ти клас и, видно е, и тогава не се е справял а ти - ти храниш прекалени очаквания. Не и от него, НЕ МОЖЕ, ЗАВАЛИЯТА. НЕ МО-ЖЕ.

Коментар

Естествено, че нищо не съм изкарвал по време на комунизма. Баща ми и майка ми получаваха по 200 лв Баща ми след завършването на висшето образование са го разпределили в някакво село на 400 км от родният му град.Изкарал е 5 години там след това се е оженил за майка ми и са искали да заживеят в Пловдив. Да ама не.Не са им позволили. Имало е жителство за големите градове. Направо прелест.
          Сега ние с жената изкарваме над 10 пъти повече. И естествено,че живеем по-добре,можем да живеем,където поискаме,да работим,където поискаме, да пътуваме,където поискаме.
          Аха. И това значи, че БЪЛГАРИЯ, сега е по-добре? Твърде елементарно, егоцентрично и плитко, стереотипно "мислене". Та, ако сега, пътят от устата до гъза ти изчерпва всичките мисли...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Айде сметни тогаз ТИ КОЛКО ПАРИ ИЗКАРВАШЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА (5-15 годишен) и през демоНкраДцията 30-50 годишен.
            Сигурен съм че ще изкараш че сега си по добре? .

Абе дори статистиката ОТЧИТА че децата са МАЛОУМНИ. 50+% ака ПОВЕЧЕТО са функционално неграмотни. ЗНАЧИ СИСТЕМАТА НА неОБРАЗОВАНИЕ произвежда НЕГРАМОТНИ или СИСТЕМАТА ПРЕЧИ да ограмотяваме населението. 1-2% са изключението.
            Човек, аз поисках да изброи, колко "пъти повече е донесъл за страната" от мен - не можа (явно, само се е плюмчил та, модераторът се е смилил, и го е изтрил), а ти искаш да бил "смятал". По Татово, максимум, да е бил 5-ти клас и, видно е, и тогава не се е справял а ти - ти храниш прекалени очаквания. Не и от него, НЕ МОЖЕ, ЗАВАЛИЯТА. НЕ МО-ЖЕ.
            Last edited by Pyramid; 30.12.2022, 17:27.

Коментар

Айде сметни тогаз ТИ КОЛКО ПАРИ ИЗКАРВАШЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА (5-15 годишен) и през демоНкраДцията 30-50 годишен.

Абе дори статистиката ОТЧИТА че децата са МАЛОУМНИ. 50+% ака ПОВЕЧЕТО са функционално неграмотни. ЗНАЧИ СИСТЕМАТА НА неОБРАЗОВАНИЕ произвежда НЕГРАМОТНИ или СИСТЕМАТА ПРЕЧИ да ограмотяваме населението. 1-2% са изключението.
              Естествено, че нищо не съм изкарвал по време на комунизма. Баща ми и майка ми получаваха по 200 лв Баща ми след завършването на висшето образование са го разпределили в някакво село на 400 км от родният му град.Изкарал е 5 години там след това се е оженил за майка ми и са искали да заживеят в Пловдив. Да ама не.Не са им позволили. Имало е жителство за големите градове. Направо прелест.
              Сега ние с жената изкарваме над 10 пъти повече. И естествено,че живеем по-добре,можем да живеем,където поискаме,да работим,където поискаме, да пътуваме,където поискаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И какво ако ги имаше тия реактори ?За какво са ни при положение, че и в момента има много излишни мощности в България?
                И не знам как изчисли,че губим от членството в ЕС,ама благодарение на него няма мита за българските стоки и по-голямата част от износа е ориентирана за ЕС.Освен това българските граждани имат право да работят,където си поискат в ЕС,Швейцария, Норвегия. Което нямаше да стане ако не бяхме член.С еврофондовете пък се финансираха много инфраструктурни проекти.
                И какво общо има Чингис хан, когато се сравнява стандарта на живот при комунизма и сега?А и не само това, но и правото на свободно пътуване,местоживеене,свобода на словото и така нататък.
                Иначе за системата"парите следват ученика "съм съгласен, че е лоша и неадекватна.Но тя не пречи на децата, които искат да учат. На слабите ученици по-строгият контрол не помага за придобиване на знания и умения. Слабите ученици от основното училище, с които учих по време на комунизма, сега са бачкатори.

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

И какво ако ги имаше тия реактори ?За какво са ни при положение, че и в момента има много излишни мощности в България?
                  И не знам как изчисли,че губим от членството в ЕС,ама благодарение на него няма мита за българските стоки и по-голямата част от износа е ориентирана за ЕС.Освен това българските граждани имат право да работят,където си поискат в ЕС,Швейцария, Норвегия. Което нямаше да стане ако не бяхме член.С еврофондовете пък се финансираха много инфраструктурни проекти.
                  И какво общо има Чингис хан, когато се сравнява стандарта на живот при комунизма и сега?А и не само това, но и правото на свободно пътуване,местоживеене,свобода на словото и така нататък.
                  Иначе за системата"парите следват ученика "съм съгласен, че е лоша и неадекватна.Но тя не пречи на децата, които искат да учат. На слабите ученици по-строгият контрол не помага за придобиване на знания и умения. Слабите ученици от основното училище, с които учих по време на комунизма, сега са бачкатори.
                  Няма такова нещо като "излишни мощности"! Има само излишно голям брой глупендери на ръководни позиции които не знаят какво да правят с наличния капацитет и произведената енергия.

Този който има големи количества "излишна" евтина енергия - той има ВСИЧКО! Друг е въпроса дали го осъзнава или не.

Като имаш енергия - правиш енергоемки производства които другите държави където има недостиг на енергия не могат да си ги позволят! Произвеждаш продукти и си конкурентно способен, ставаш лидер на пазара.

Химическа индустрия. Метали. Машиностроене. Преработка на суровини. Рафиниране. Строителни материали...... Защо китайците да го правят а ние не? Защо западна Европа да внася материали от Китай ако могат да внасят от България на същата цена?
                  И най елементарното е да произвеждаш пресни зеленчуци през зимата в отопляеми парници. А не като сега да ги внасяме от не знам си къде.

Да не говорим че цялото отопление в държавата може да мине 100% на ток въртешно производство и да станем напълно независими от газта и въглищата. И да спре най после това изсичане на горите! Какво е това нещо в 21 век половината население още да се топли на дърва, въглища, пелети и не знам си какво.....

Като прибавим и транспорта, прехода към електрически коли....Ще имаме нужда от мноооого енергия.

Ако и след всичко това пак има "излишъци" винаги могат да правят синтетични горива които са трайни и така да се съхрани енергията и да се продава. Най лесно се прави водород от вода. Могат и да се зареждат различни видове батерии, да пълнят язовири (павец) и мн. др..

Абе изобщо има хиляди възможности.

Коментар

• mirodes, ще ползваш 4 от атомни централи и само 3 от други централи, ще ползваш минимално от въглища. Цената на горивото за атомните централи е 2 стотинки за киловат. Като имаш ток може да напълниш транспорта с електрически превозни средства, един килограм въглеводороди е 12 киловатчаса, ако горивото е за атомни централи ще струва 24 ст..равностойно на килограм дизел да струва толкова или бензин, или газ или метан..да но е над 10 пъти по скъпо горивото когато е въглеводороди. Въпроса е има ли технология за рециклиране на отработилото гориво така че от него да може да се извлече 95 % от енергията примерно, а не както сега 1% и после се депонира. Възможността да се рециклира горивото означава да има енергия за следващите 3000 години добита по този начин, за всички. Много сте деградирали ! Ами дай да унищожат планетата с една война и да се свърши още сега.

Коментар

Аре бе - падна щото парите следват ученика - той има ПРАВА, а учителя НЯМА. Как може да те учи някой дето НЯМА ПРАВА да прави каквото и да е, камо ли да те учи !?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

12000 инсталирани но, с МНОГО РАЗЛИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ. ДА БЕШЕ УЧИЛ НЕЩО, СВЪРЗАНО С ТЕХНИКА - ДА РАЗБЕРЕШ. ЯВНО, НЕ СИ. АГРЕСИВНО НЕВЕЖ.
                        Викаш има недостиг на мощности и се налага да внасяме ток.

Коментар

Явно си пропуснал часовете по математика в началното училище. В България има инсталирани мощности за 12 гигавата, а максималното потребление е 7 в най-студените зимни дни.Та какво ще го правим още ток и то при положение, че не винаги може да се продаде навън.
                          12000 инсталирани но, с МНОГО РАЗЛИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ. ДА БЕШЕ УЧИЛ НЕЩО, СВЪРЗАНО С ТЕХНИКА - ДА РАЗБЕРЕШ. ЯВНО, НЕ СИ. АГРЕСИВНО НЕВЕЖ.

Коментар

-стига си манипирал с тия реактори,щото първите два бяха затворени 2004г,а трети и четвърти 2007г.И досега щеше да се наложи да ги закриваме ,но без финансиране от ЕС.И закриването им беше едно от условията за приемането ни в ЕС.Така че по-добре без тия потенциално опасни реактори, но в ЕС.
                            В швейцария е най-стария РАБОТЕЩ реактор от 1967 или 69г. 15 години по стар. Та нашите можеха да работят още 30 години и да изкарат 30 МИЛИАРДА. Кунева-пръмова ги затвори за 120млн. Уникална сделка за БГ. От ес ГУБИМ поне по 5МЛРД евро ГОДИШНО, щото имаме ОТРИЦАТЕЛЕН паричен поток ака изнасят се пари от БЪЛГАРИЯ
                            И ти и ниската безработица я смяташ за недостатък.Германия ,Нидерландия, Чехия и Полша са с по-ниска безработица от България. Значи яко са го закършили, а Испания с 12 процента безработица е цъфнала и вързала.
                            Дали не са го закършили? Меркелица покани афганистанци, араби, африканци само и само да има кой да работи. Друг е въпроса че не и се получи.
                            И всички световни икономически институции МВФ,Световна банка и така нататък смятат БВП за най-добрият индикатор за икономическо развитие, та вярвам на тях, не на лаладжии като теб.
                            Що ли има индекс ПАРИТЕТ на покупателна способност.
                            ttps://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_ %D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_% D0%BF%D0%BE_%D0%91%D0%92%D0%9F_(%D0%BF%D0%BE_%D0%B F%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%BD %D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82% D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%BF%D 0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82)

И аз бях през 1989г на 14 години и знам какво можеха да си позволят моите родители с 400 лв общо заплати и знам какво можем ние с жената с 4000 лв.Цветен телевизор беше 500 лв.Съветски боклук .Сега пак са по 500 лв ,само че не съветски.Пералнята беше 400 лв
                            Бензина беше 1 лв,сега е 2,5.При 10 пъти разлика в заплащането.Освен това сега масово се кара на пропан бутан и разходите за гориво са много ниски.Ходеше се на почивка в някакви мизерни бунгала без климатик и топла вода .Имаше режим на тока.За кола се чакаше по 10 години.И то съветски боклук .Които хич не бяха евтини.Ладата беше 8000 лв-40 месечни заплати. Сега за 60 бона,колкото са 40 нетни месечни заплати може да си вземеш много хубава кола. А моята я взех за 30 хиляди като нова преди няколко години.
                            Не си ли чувал че трябва да се сравняват едни и същи неща в един и същ период. Чингиз хан е живял в юрта, нямал е ни телевизор, ни кола, камо ли климатик, ама е владял половин АЗИЯ, спал с хиляди жени и има стотици деца. Баси скъсания манголец
                            В училищата наистина паднаха критериите заради демографският срив, но което дете иска да учи и се развива не е никакъв проблем.
                            А колкото до височината и килограмите-някой може да е и 80 кг на твоята височина и да е разплут,друг може да е и 110 кг и да не е.
                            Аре бе - падна щото парите следват ученика - той има ПРАВА, а учителя НЯМА. Как може да те учи някой дето НЯМА ПРАВА да прави каквото и да е, камо ли да те учи !?!?!
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                              • 1974 – 1975 г. – влизат в действие първи и втори блок (по 440 мегавата);
                              • 1980 – 1982 г. – работа започват трети и четвърти блок (по 440 мегавата);
                              • 1988 – 1993 г. – въведени в експлоатация са пети и шести блок (по 1000 мегавата).
                              • Колко да бяха по стари малките реактори, с по десет години са по стари. Луди пари струват подобни съоръжения, можеше да бъдат спрени, да се осъвременят и дори да не работят да са в готовност да се използват. Голяма простотия, направена от неграмотни и прости хора.
                              Явно си пропуснал часовете по математика в началното училище. В България има инсталирани мощности за 12 гигавата, а максималното потребление е 7 в най-студените зимни дни.Та какво ще го правим още ток и то при положение, че не винаги може да се продаде навън.

Коментар

• 1974 – 1975 г. – влизат в действие първи и втори блок (по 440 мегавата);
                                • 1980 – 1982 г. – работа започват трети и четвърти блок (по 440 мегавата);
                                • 1988 – 1993 г. – въведени в експлоатация са пети и шести блок (по 1000 мегавата).
                                • Колко да бяха по стари малките реактори, с по десет години са по стари. Луди пари струват подобни съоръжения, можеше да бъдат спрени, да се осъвременят и дори да не работят да са в готовност да се използват. Голяма простотия, направена от неграмотни и прости хора.

Коментар

Working...
                                X