IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде ни водят съвременните световни лидери?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Идната седмица ще питам един колега колко плаща на месец и ще сравня с моята сметка. Тогава ще излезе. Данъкът е скала. Но има един бол облекчения, а има и диференцирано ДДС с различни степени - 4%, 10% и 21%, като покрай путин кризата за някои неща махат ДДСто, така че пак много зависи. Подоходният е скала и зависи от доходите.

Транспортът също вече втора година ми е с яко намаление.
    Ами то и в България имаше отстъпка от 25 стотинки за горивата.
    Колкото до данъците-комунизъм не щем.10 процента плосък данък си е най-доброто нещо. Така се стимулират хората да изкарват по-високи доходи, без да се плашат, че държавата ще им ги прибере.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156

Неграмотен цървул. АЗ СЪМ ИМАЛ ФИРМА и още я имам и съм ОСИГУРЯВАЛ ХОРА и много добре знам колко ми струваше. А тогава беше още по зле че деряха с 34% ДОД освен 29% осигуровки или тогава държавата прибираше 50+%.
      Боли ма патката как ще му викат - здравни осигуровки, пенсионни, безработица все ДЪРЖАВАТА ги прибира и работодателя ги плаща
      Точно така беше. Когато го изчисли един мой западен шеф се хвана за главата за каква тежест иде реч. Над 50% беше.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156

Неграмотен цървул. АЗ СЪМ ИМАЛ ФИРМА и още я имам и съм ОСИГУРЯВАЛ ХОРА и много добре знам колко ми струваше. А тогава беше още по зле че деряха с 34% ДОД освен 29% осигуровки или тогава държавата прибираше 50+%.
        Боли ма патката как ще му викат - здравни осигуровки, пенсионни, безработица все ДЪРЖАВАТА ги прибира и работодателя ги плаща
        Абе пенсию импотентна-в сравнение с другите държави в България се плащат по-ниски данъци и осигуровки. Що си мислиш, че тук идват западни фирми?Естествено, че заради по-ниските данъци. Имам един приятел, който работи в представителството в България на една от големите автомобилни фирми.И той ми каза, че българският клон имал най-голяма печалба от всички клонове на фирмата в Централна и Източна Европа именно заради ниските данъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Ами включи и данъка де.Щото като плащаш високи осигуровки това се отразява на пенсия,болнични,майчинство, обезщетение за безработица. Докато данъкът си го взема държавата без по никакъв начин да ти се отразява лично.
          Идната седмица ще питам един колега колко плаща на месец и ще сравня с моята сметка. Тогава ще излезе. Данъкът е скала. Но има един бол облекчения, а има и диференцирано ДДС с различни степени - 4%, 10% и 21%, като покрай путин кризата за някои неща махат ДДСто, така че пак много зависи. Подоходният е скала и зависи от доходите.

Транспортът също вече втора година ми е с яко намаление.

Коментар

Сравнявам какво плащам аз и какво плащат колегите ми в България.
            Ами включи и данъка де.Щото като плащаш високи осигуровки това се отразява на пенсия,болнични,майчинство, обезщетение за безработица. Докато данъкът си го взема държавата без по никакъв начин да ти се отразява лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Глупости. Свободните професии САМИ избират на колко да се осигуряват-от МРЗ до МОД.
              Сравнявам какво плащам аз и какво плащат колегите ми в България.

Коментар

При свободните професии е същата работа. Колегите ми в България ги товарят с буквално непосилни осигуровки.
                Глупости. Свободните професии САМИ избират на колко да се осигуряват-от МРЗ до МОД.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха
                  ДОД не е единствения данък.
                  ДАНЪКА НА ДОХОДИТЕ е всичко което държавата прибира от работодателя за работника. А то е 35% или на 1000лв от работодателя държавата прибира 35% и само 650лв чисто остават в работника. В германия този % е 42 НЕГРАМОТНИКО ама можеш да го НАМАЛИШ законно. В БГ таквиз екстри почти НЯМА - има некви за деца 60лв или 2-3%, за инвалидност още толкова, за допълнително осигуряване пак е 2% намалението или общо до 30% макс може да докараш. В германия до 14% всичко - най много за имоти, плащат им вноската по кредита или па наема. А там наемите са СОООЛЕНИ 1000+€ и ако вземаш 3к€ и НИКВИ ДАНЪЦИ над 14% не плащаш. Отделно дет си сектант, женен и т.н.
                  При свободните професии е същата работа. Колегите ми в България ги товарят с буквално непосилни осигуровки.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Стига си лъгал.В България данък общ доход е 10 процента, не 32.В Германия за доходи над 10 хиляди евро ГОДИШНО данъците са от 14 до 42 процента. Два пъти по-ниски били данъците в Германия на куков ден.
                    Осигуровките в Германия са 36.66 процента при 33.40 процента в България.
                    Така че нито данъците, нито осигуровките в България са по-високи от немските.
                    Данните ги взех от специализираният сайт tradingeconomics.com.
                    И като е толкова лошо в България ти що не си емигрирал?
                    ха ха
                    ДОД не е единствения данък.
                    ДАНЪКА НА ДОХОДИТЕ е всичко което държавата прибира от работодателя за работника. А то е 35% или на 1000лв от работодателя държавата прибира 35% и само 650лв чисто остават в работника. В германия този % е 42 НЕГРАМОТНИКО ама можеш да го НАМАЛИШ законно. В БГ таквиз екстри почти НЯМА - има некви за деца 60лв или 2-3%, за инвалидност още толкова, за допълнително осигуряване пак е 2% намалението или общо до 30% макс може да докараш. В германия до 14% всичко - най много за имоти, плащат им вноската по кредита или па наема. А там наемите са СОООЛЕНИ 1000+€ и ако вземаш 3к€ и НИКВИ ДАНЪЦИ над 14% не плащаш. Отделно дет си сектант, женен и т.н.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes

Стига си плещил глупости. Аман от руска пропаганда.
                      Къде пък ТУК видя пропаганда и защо да е "руска"? Не може ли да е, напр.на Буркина Фасо или Бурунди? Вземи се в ръце, много глупости сипеш.

Коментар

Стига си лъгал.В България данък общ доход е 10 процента, не 32.В Германия за доходи над 10 хиляди евро ГОДИШНО данъците са от 14 до 42 процента. Два пъти по-ниски били данъците в Германия на куков ден.
                        Числата които си посочил, може и да а тези. Ала съотнесени към жизнения минимум на оцеляване ( в България, живеят на него огромната част от населението ) те отнемат процентно много по-голям дял, отколкото при заплатите над него. Затова, bota156 правилно ти казва. Защо не разбираш? Ами защото, живееш в паралелен свят и не си свикнал да се замисляш. Простите, живеят лесно: без мисъл, без тревоги. Иначе, мен не ме мисли, аз съм доста над подобни числа, дори и когато не работя. Написал съм си домашното, знам си и цената.

Коментар

• mirodes, значи не са верни в този сайт, ти не знаеш колко са дори..сигурно си ги плащаш и си забравил.

Коментар

• bota156, в Китай е нула на практика. Сега някой ще каже - ами те не са се цивилизовали...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха.
                              В германия данъка на доходите е 42% в БГ 35%. Само че там имат схеми за намаляне и плащат по 15-20%. А за бедните под 3к€ си е легално 15% щото те нямат сили и знания да се занимават с схеми за намаление на данъците. В БГ 35% плащат тези до 3000лв и НЯМА МЪРДАНЕ, а тез на 10к плащат 15%, а на 100к 10-11% при това ЛЕГАЛНО. т.е за обикновените бедни работещи хора данъците в ГЕРМАНИЯ са 2 ПЪТИ ПО НИСКИ. Това е единствената причина да се дават пари в плик - ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ.
                              България е най-доброто място за живот на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КРАДЦИТЕ и ИЗМАМНИЦИТЕ. За работещия човек и пенсионера е НАЙ-ЛОШОТО в ес
                              Last edited by mirodes; 21.01.2023, 12:08.

Коментар

Ами не е само БВП.В България има едни от най-ниските данъци в света,ниска безработица, нисък външен дълг, висок процент на хората, живеещи в собствени жилища, сравнително ниска престъпност. Доходите постоянно нарастват,а реалните доходи са доста по-високи от официалните.Природата ни е красива и има голямо разнообразие-планини, море,минерални извори.
                                С това темпо на нарастване на доходите след 15-20 години България ще е едно от най-добрите места за живот в света.
                                ха ха.
                                В германия данъка на доходите е 42% в БГ 35%. Само че там имат схеми за намаляне и плащат по 15-20%. А за бедните под 3к€ си е легално 15% щото те нямат сили и знания да се занимават с схеми за намаление на данъците. В БГ 35% плащат тези до 3000лв и НЯМА МЪРДАНЕ, а тез на 10к плащат 15%, а на 100к 10-11% при това ЛЕГАЛНО. т.е за обикновените бедни работещи хора данъците в ГЕРМАНИЯ са 2 ПЪТИ ПО НИСКИ. Това е единствената причина да се дават пари в плик - ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ.
                                България е най-доброто място за живот на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КРАДЦИТЕ и ИЗМАМНИЦИТЕ. За работещия човек и пенсионера е НАЙ-ЛОШОТО в ес
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X