IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде ни водят съвременните световни лидери?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    Лайк от мен!

Коментар

• Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• https://www.reuters.com/markets/curr...ys-2023-02-07/

Коментар

• Бившият американски президент Доналд Тръмп, който е обект на разследване в страната си, обяви, че очаква да бъде арестуван във вторник.

Притесненията си Тръмп сподели в социалната мрежа Truth Social, която беше основана от самия него. Той твърди, че решението за ареста му е взето от прокуратурата в Манхатън, която определи като „корумпирана и политизирана“.
          Бившият американски президент Доналд Тръмп, който е обект на разследване в страната си, обяви, че очаква да бъде арестуван във вторник. Притесненията си Тръмп сподели в социалната мрежа Truth Social, която беше основана от самия него. Той твърди, че решението за ареста му е взето от прокуратурата в Манхатън, която определи като „корумпирана и политизирана“. Експрезидентът не уточнява за какво очаква да бъде арестуван. Само твърди, че обвиненията се базират на "стари и напълно опровергани измислици". И завършва поста си в мрежата с апела: "Протестирайте, нека да се върнем нацията!" Юридическият екип на Тръмп отдавна се подготвя за възможността той да бъде обвинен. Бившият президент е разследван за незаконни дарения за кампанията му, нерегламентирана намеса в изборите, както и за това, че е държал секретни документи

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Научи се да филтрираш, брат.

Финансовата грамотност е процес. Тук има хора в пъти по-напреднали от мен. Те са учители. Има и плява. Филтрирай.

Когато влязох тук вече бях направла много неща, но тук научих още неща.
            Харесах

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Виж, аз имам предвид сериозно. Щото писането е едно, ученето - друго, а ТУК...ТУК даже аз, който съм със здрав стомах, често ми иде да се освободя от съдържанието му, като чета някои двуноги. Та, останах - с много ли греша? - с впечатлението, че първо си направила нещо...нещо важно и системно, ПРЕДИ да се регистрираш тук, или редът е обратен? Напр. при мен, нещата са паралелни: ПЪРВО се насочих към определен вид мислене и логика, едновременно с това, започнах да се вясвам тук и, вече съвсем някак се получи отделно, дето ме намериха конкретни хора и ми оказаха много полезни услуги. За други, от гледна точка морална, бих искал да забравя но, такава наглост, дори само с крайчеца на окото да я мярна, и получавам алергични пристъпи. Много ли съм ... прекалено много ли питам, или?
              Научи се да филтрираш, брат.

Финансовата грамотност е процес. Тук има хора в пъти по-напреднали от мен. Те са учители. Има и плява. Филтрирай.

Когато влязох тук вече бях направила много неща, но тук научих още неща.
              Last edited by Arana; 13.03.2023, 20:19.

Коментар

Да, разбира се. Тук научих доста.
                Виж, аз имам предвид сериозно. Щото писането е едно, ученето - друго, а ТУК...ТУК даже аз, който съм със здрав стомах, често ми иде да се освободя от съдържанието му, като чета някои двуноги. Та, останах - с много ли греша? - с впечатлението, че първо си направила нещо...нещо важно и системно, ПРЕДИ да се регистрираш тук, или редът е обратен? Напр. при мен, нещата са паралелни: ПЪРВО се насочих към определен вид мислене и логика, едновременно с това, започнах да се вясвам тук и, вече съвсем някак се получи отделно, дето ме намериха конкретни хора и ми оказаха много полезни услуги. За други, от гледна точка морална, бих искал да забравя но, такава наглост, дори само с крайчеца на окото да я мярна, и получавам алергични пристъпи. Много ли съм ... прекалено много ли питам, или?

Коментар

А, има ли връзка писането с тях, или е просто съвпадение?
                  Да, разбира се. Тук научих доста.

Коментар

Не мога да кажа. Мога само да взема мерки. Важните мерки ги взех 2017 г. От тогава и пиша тук.
                    А, има ли връзка писането с тях, или е просто съвпадение?

Коментар

Що ли ми се струва, че това са само първите лястовички?
                      Не мога да кажа. Мога само да взема мерки. Важните мерки ги взех 2017 г. От тогава и пиша тук.

Коментар

• Що ли ми се струва, че това са само първите лястовички?

Коментар

• А кога става системен проблем?

SVB
                          Signature bank
                          Silvergate …
                          ?
                          Лорънс Самърс, бивш министър на финансите на САЩ
                          Last edited by Arana; 13.03.2023, 15:52.

Коментар

• Решението да се въведе външно управление в Signature изненада дори мениджърите на банката, които са научили за това малко преди публичната обява, пише Bloomberg. Според източник на агенцията на 10 март банката се сблъскала с изтегляне на депозити, но към 12 март ситуацията се е стабилизирала.

Внезапното затваряне на Signature Bank подчерта неотложността на извънредните усилия на САЩ да подкрепят банковата система и да потушат нарастващите опасения сред клиентите относно безопасността на техните депозити, пише Bloomberg. Очаква се днес да бъдат представени мерки в тази посока. Федералният резерв, Министерството на финансите и Федералната корпорация за гарантиране на депозитите вече обявиха, че вложителите в SVB и Signature Bank още от днес ще получат достъп до всичките си депозити, включително сумите над лимита от $250 000 за федерална депозитна застраховка.
                            След фалита на една от най-популярните в Силиконовата долина банки - Silicon Valley Bank (SVB), американските регулатори затвориха още една американска банка - базираната в Ню-Йорк Signature Bank. Според данни на Департамента за финансови услуги на Ню Йорк, към 31 декември 2022 г. Signature Bank е имала общи активи за около $110,36 млрд, а депозити - за $88,59 млрд. В събота затвори и криптобанката Silvergate. Очаква се днес президентът на САЩ Джо Байдън да направи обръщение, посветено на банковата криза, която се развива през последните дни, предаде Ройтерс.  Решението да се въведе външно управление в Signature изненада дори мениджърите на банката, които са научили за това малко преди публичната обява, пише Bloomberg. Според източник на агенцията на 10 март банката се сблъскала с изтегляне на депозити, но към 12 март ситуацията се е

Коментар

• На фона на този хаос, главният изпълнителен директор на компанията за хардуер за игри ''Рейзър'' Мин-Лин Танг предложи ''Туитър'' да обмисли закупуването на Ес Ви Би и превръщането ѝ в дигитална банка. Шефът на ''Туитър'' Илон Мъск отговори, че е ''отворен към идеята''.
                              В петък американските регулатори обявиха затварянето на Silicon Valley Bank (Ес Ви Би) и конфискуваха всичките активи на банката. Ходът разбуни световните пазари и блокира милиарди долари, принадлежащи на компании и инвеститори. Американските регулатори затвориха банката Ес Ви БиФедералната корпорация за застраховане на депозитите - ФКЗД (Federal Deposit Insurance Corporation) на САЩ пое активите на "Силикон вели банк" - Ес Ви Би (Silicon Valley Bank, SVB), информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Това е най-големият банков фалит от краха на "Вашингтон мючуъл" (Washington Mutual) в11 Март 2023 На фона на този хаос, главният изпълнителен директор на компанията за хардуер за игри ''Рейзър'' Мин-Лин Танг предложи ''Туитър'' да обмисли закупуването на Ес Ви Би и превръщането ѝ в дигитална банка. Шефът на ''Туитър'' Илон Мъск отговори, че е ''отворен към

Коментар

• Тук един комшия, опитва са прехвъели от болната глава на здравата:
                                Пендаровски иска извинение от София за македонските евреи.
                                , а аз си мисля че, ако гражданите там биха били на ниво тогава, той нямаше да има тази възможност

ОСЪЗНАЙ СЕ, СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ ! СРАМ МЕ Е ЗА ВАС!

Коментар

Working...
                                X