IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

в момента им пласират 30г ипотеки на уникална топ (плаваща) лихва за 30г...

от последните данни в София са 58%. а като махнеш разни дребни идеални части и тн вероятно ипотеките при сериозните суми са 60+%
    79%

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Задава се тежка рецесия, а Ганьо има да връща 100 млрд. на "плаваща" лихва. Тва нищо ли е?
      Малко имат да връщат наистина. Повечето кредити са за изсветляване на доходи и да се ползва юриста на банката.

Коментар

• Иде "веселба".... като през 2008.

През декември кредитирането в България е продължило да се ускорява. В края на миналия месец заемите, отпуснати от банките на фирмите и домакинствата у нас, са се увеличили на годишна база с 14,7% (14,4% годишно повишение през ноември), като достигат 103,300 млрд. лв. при 102,088 млрд. лв. месец по-рано, посочват от централната банка в месечния си доклад за паричната статистика.

https://www.investor.bg/a/539-banki-...inalata-godina

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Веднъж вече ЕЦБ и ФЕД вдигнаха лихвите - БНБ - нищо.
          42 млн американци останаха без работа за 3 месеца, а светът спря за месец - тук нищо.
          Изолира се основният вносител на газ и нефт за България, а официалната инфлация беше 22% - и нищо.

Единствено излизане от ЕС и спиране на евро субсидиите ще удари.
          Задава се тежка рецесия, а Ганьо има да връща 100 млрд. на "плаваща" лихва. Тва нищо ли е?

Коментар

Навън нещо много се размъти работата, а тук сме остров на стабилност... ретроспективно ми е 2008-ма сякаш...
            Бай Тромпет ясно показва, че нЕма нужда от технологично изостанала и деиндустриализираща се Европа, която няма какво да даде им даде. Според мен, идват тежки дни/години за европейската икономика. Вероятно най-тежко ще го отнесем ние и тези около нас.

Коментар

Навън нещо много се размъти работата, а тук сме остров на стабилност... ретроспективно ми е 2008-ма сякаш...
              Веднъж вече ЕЦБ и ФЕД вдигнаха лихвите - БНБ - нищо.
              42 млн американци останаха без работа за 3 месеца, а светът спря за месец - тук нищо.
              Изолира се основният вносител на газ и нефт за България, а официалната инфлация беше 22% - и нищо.

Единствено излизане от ЕС и спиране на евро субсидиите ще удари.

Коментар

• Навън нещо много се размъти работата, а тук сме остров на стабилност... ретроспективно ми е 2008-ма сякаш...
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Визираните от теб ( и подобните) са продавачи...а не купувачи...

Сетих се за този виц:

Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
                  - От скрина - отговаря Цветанов.
                  - А там кой ги слага? - продължава следователят.
                  - Тъстът ми ги слага - отговаря Цветанов.
                  - А на него кой ги дава? - пак пита следователят.
                  - Аз му ги давам - казва Цветанов.
                  - Добре, а Вие от къде ги взимате? - пита следователят.
                  - От скрина.
                  бъркаш

една част са перачи (през строителство), но има цяла армия купувачи от пишещите есета
                  40++%% БВП се преразпределя от държавата и значителна част (не мога да кажа в %) се 'троши'

Коментар

Тези имоти са за друг тип клиенти - от онези, които пишат есета (ако помните атрекса и физкултурника)
                    Не са за хора с бизнес, защото те знаят как с труд се изкарват пари и няма да ги набият в подобен кошер, а за са хора с 'бързи'(разбирай от схеми и корупция) пари или без акъл
                    Визираните от теб ( и подобните) са продавачи...а не купувачи...

Сетих се за този виц:

Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
                    - От скрина - отговаря Цветанов.
                    - А там кой ги слага? - продължава следователят.
                    - Тъстът ми ги слага - отговаря Цветанов.
                    - А на него кой ги дава? - пак пита следователят.
                    - Аз му ги давам - казва Цветанов.
                    - Добре, а Вие от къде ги взимате? - пита следователят.
                    - От скрина.
                    Last edited by better; Вчера, 22:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Много просто- не може. Или с голяма първоначална вноска. Но тоя апартамент за 550000 еврака е голяма брадва. С една спалня и две тераси и без гараж или парко място. Аз миналата година взеха за 315 000 евро по-голям апартамент с 280см тавани, 120 кв площ, две спални дрешник, две бани и голям хол и кухня, със собствен двор в нотариален акт 120 кв и гараж 20 кв. Досега съм набил в ремонта около 75к евро и пак дори не минава 400 000 евро, а след три седмици се нанасяме. Тоя за 550000 както е с готови бани и кухня, 50к евро не ти мърдат. Добави още 40-50к евро за гараж или паркомясто и отиваме на 650000. Пълен майтап.
                      Тези имоти са за друг тип клиенти - от онези, които пишат есета (ако помните атрекса и физкултурника)
                      Не са за хора с бизнес, защото те знаят как с труд се изкарват пари и няма да ги набият в подобен кошер, а за са хора с 'бързи'(разбирай от схеми и корупция) пари или без акъл

Коментар

Съгласен или несъгласен си?
                        Съгласен съм.

Коментар

Всичко е така както казваш, но всяка следваща година излиза ново поколение наематели, което още по-трудно си позволява да купи имот. Нивите на бабите им и панелките, техните родители отдавна са продали, изяли, изпили, проиграли, дай Боже инвестирали в собственото си жилище. Свободен кеш на готово липсва за родените след 2000-та и тази тенденция ще се задълбочи.
                          в момента им пласират 30г ипотеки на уникална топ (плаваща) лихва за 30г...

от последните данни в София са 58%. а като махнеш разни дребни идеални части и тн вероятно ипотеките при сериозните суми са 60+%

Коментар

Много просто- не може. Или с голяма първоначална вноска. Но тоя апартамент за 550000 еврака е голяма брадва. С една спалня и две тераси и без гараж или парко място. Аз миналата година взеха за 315 000 евро по-голям апартамент с 280см тавани, 120 кв площ, две спални дрешник, две бани и голям хол и кухня, със собствен двор в нотариален акт 120 кв и гараж 20 кв. Досега съм набил в ремонта около 75к евро и пак дори не минава 400 000 евро, а след три седмици се нанасяме. Тоя за 550000 както е с готови бани и кухня, 50к евро не ти мърдат. Добави още 40-50к евро за гараж или паркомясто и отиваме на 650000. Пълен майтап.
                            Тоест, отиваме на пределно ясен пример, че инвеститора в конове, е тотална щета, що се отнася до имоти и много го е яд, че хората инвестират точно в това.

Коментар

Съгласен или несъгласен си?

Коментар

https://www.imot.bg/obiava-1c1728045...stirski-livadi

558000 евра (5524 Евра/кв с ДДС. )
                                Как се купува, ремонтира и обзавежда това с някви 5000-6000 лв средна заплата в СФ?

Коментар

Working...
                                X