If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
През декември кредитирането в България е продължило да се ускорява. В края на миналия месец заемите, отпуснати от банките на фирмите и домакинствата у нас, са се увеличили на годишна база с 14,7% (14,4% годишно повишение през ноември), като достигат 103,300 млрд. лв. при 102,088 млрд. лв. месец по-рано, посочват от централната банка в месечния си доклад за паричната статистика.
Веднъж вече ЕЦБ и ФЕД вдигнаха лихвите - БНБ - нищо.
42 млн американци останаха без работа за 3 месеца, а светът спря за месец - тук нищо.
Изолира се основният вносител на газ и нефт за България, а официалната инфлация беше 22% - и нищо.
Единствено излизане от ЕС и спиране на евро субсидиите ще удари.
Задава се тежка рецесия, а Ганьо има да връща 100 млрд. на "плаваща" лихва. Тва нищо ли е?
Навън нещо много се размъти работата, а тук сме остров на стабилност... ретроспективно ми е 2008-ма сякаш...
Бай Тромпет ясно показва, че нЕма нужда от технологично изостанала и деиндустриализираща се Европа, която няма какво да даде им даде. Според мен, идват тежки дни/години за европейската икономика. Вероятно най-тежко ще го отнесем ние и тези около нас.
Навън нещо много се размъти работата, а тук сме остров на стабилност... ретроспективно ми е 2008-ма сякаш...
Веднъж вече ЕЦБ и ФЕД вдигнаха лихвите - БНБ - нищо.
42 млн американци останаха без работа за 3 месеца, а светът спря за месец - тук нищо.
Изолира се основният вносител на газ и нефт за България, а официалната инфлация беше 22% - и нищо.
Единствено излизане от ЕС и спиране на евро субсидиите ще удари.
Визираните от теб ( и подобните) са продавачи...а не купувачи...
Сетих се за този виц:
Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
- От скрина - отговаря Цветанов.
- А там кой ги слага? - продължава следователят.
- Тъстът ми ги слага - отговаря Цветанов.
- А на него кой ги дава? - пак пита следователят.
- Аз му ги давам - казва Цветанов.
- Добре, а Вие от къде ги взимате? - пита следователят.
- От скрина.
бъркаш
една част са перачи (през строителство), но има цяла армия купувачи от пишещите есета
40++%% БВП се преразпределя от държавата и значителна част (не мога да кажа в %) се 'троши'
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Тези имоти са за друг тип клиенти - от онези, които пишат есета (ако помните атрекса и физкултурника)
Не са за хора с бизнес, защото те знаят как с труд се изкарват пари и няма да ги набият в подобен кошер, а за са хора с 'бързи'(разбирай от схеми и корупция) пари или без акъл
Визираните от теб ( и подобните) са продавачи...а не купувачи...
Сетих се за този виц:
Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят.
- От скрина - отговаря Цветанов.
- А там кой ги слага? - продължава следователят.
- Тъстът ми ги слага - отговаря Цветанов.
- А на него кой ги дава? - пак пита следователят.
- Аз му ги давам - казва Цветанов.
- Добре, а Вие от къде ги взимате? - пита следователят.
- От скрина.
Много просто- не може. Или с голяма първоначална вноска. Но тоя апартамент за 550000 еврака е голяма брадва. С една спалня и две тераси и без гараж или парко място. Аз миналата година взеха за 315 000 евро по-голям апартамент с 280см тавани, 120 кв площ, две спални дрешник, две бани и голям хол и кухня, със собствен двор в нотариален акт 120 кв и гараж 20 кв. Досега съм набил в ремонта около 75к евро и пак дори не минава 400 000 евро, а след три седмици се нанасяме. Тоя за 550000 както е с готови бани и кухня, 50к евро не ти мърдат. Добави още 40-50к евро за гараж или паркомясто и отиваме на 650000. Пълен майтап.
Тези имоти са за друг тип клиенти - от онези, които пишат есета (ако помните атрекса и физкултурника)
Не са за хора с бизнес, защото те знаят как с труд се изкарват пари и няма да ги набият в подобен кошер, а за са хора с 'бързи'(разбирай от схеми и корупция) пари или без акъл
Всичко е така както казваш, но всяка следваща година излиза ново поколение наематели, което още по-трудно си позволява да купи имот. Нивите на бабите им и панелките, техните родители отдавна са продали, изяли, изпили, проиграли, дай Боже инвестирали в собственото си жилище. Свободен кеш на готово липсва за родените след 2000-та и тази тенденция ще се задълбочи.
в момента им пласират 30г ипотеки на уникална топ (плаваща) лихва за 30г...
от последните данни в София са 58%. а като махнеш разни дребни идеални части и тн вероятно ипотеките при сериозните суми са 60+%
Много просто- не може. Или с голяма първоначална вноска. Но тоя апартамент за 550000 еврака е голяма брадва. С една спалня и две тераси и без гараж или парко място. Аз миналата година взеха за 315 000 евро по-голям апартамент с 280см тавани, 120 кв площ, две спални дрешник, две бани и голям хол и кухня, със собствен двор в нотариален акт 120 кв и гараж 20 кв. Досега съм набил в ремонта около 75к евро и пак дори не минава 400 000 евро, а след три седмици се нанасяме. Тоя за 550000 както е с готови бани и кухня, 50к евро не ти мърдат. Добави още 40-50к евро за гараж или паркомясто и отиваме на 650000. Пълен майтап.
Тоест, отиваме на пределно ясен пример, че инвеститора в конове, е тотална щета, що се отнася до имоти и много го е яд, че хората инвестират точно в това.
558000 евра (5524 Евра/кв с ДДС. )
Как се купува, ремонтира и обзавежда това с някви 5000-6000 лв средна заплата в СФ?
Коментар