IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Каквото и да си говорим, добра работа свърши Берти. Що тарикати изчакваха "няколко месеца" за да паднат цените, и така 10 ГОДИНИ. Това създава постоянно напрежение за поскъпване, нещо като задържана зад бент река.

Интересно е дали случайно прецакваше балъците. Дали той самият не се опита да купи апартамент, докато разтягаше локуми на другите?
    Берти е като Професора Краси , но е факт ,че всички са прее....ни! Шумата поеФтиня и то с много!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

викаш лордчето да изплющи една ипотека с 3500 вноска (на сегашни лихвени нива) и да се мъчи до след пенсия...
      с такива приятели не му трябват врагове
      Не бе брат , нека да 'чака като Никито , да цъФнат налъмите нЕкога!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        https://m.imot.bg/details/1j174111978120916

Горе долу, това ми един от имотите,такава ми е квадратурата на двора. Застроено е по-малко 250
        Къща за ремонт между блокове, където не можеш да излезеш на спокойствие на двора. За тези пари човек какво може да си купи в Калифорния
        https://www.zillow.com/homedetails/3...18083270_zpid/

Коментар

зависи колко време оставиш между продажба и покупка
          месец два три е поносимо
          ​​​​​​пък после ако искаш ипотека с поносима вноска е ОК

ПП ако решиш да спекулираш е риск печели риск губи..
          Горе-долу толкова. Не мисля да разтакавам двете сделки.

Коментар

месец два три е поносимо

Сега си гледам един НА от 16.12.2019г. Най-добрата ми сделка на всички времена до момента!

Коментар

Май е по-добре да продам сега и да купя утре. Лошото е, че всички понижители, точно с тази схема са надиграни. Виж Бота 156, човека е продал още на петцифрена база, а сега почти няма имот, който не е на шестцифрена..
              месец два три е поносимо

Last edited by bertram; Вчера, 22:32.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://m.imot.bg/details/1j174111978120916

Горе долу, това ми един от имотите,такава ми е квадратурата на двора. Застроено е по-малко 250
                Last edited by Bailor; Вчера, 22:21.

Коментар

викаш лордчето да изплющи една ипотека с 3500 вноска (на сегашни лихвени нива) и да се мъчи до след пенсия...
                  Май е по-добре да продам сега и да купя утре. Лошото е, че всички понижители, точно с тази схема са надиграни. Виж Бота 156, човека е продал още на петцифрена база, а сега почти няма имот, който не е на шестцифрена..

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

надявам се стотици и дори хиляди да четат мненията на бъртрам и да се вслушват в съветите му
                    да не куппват и да не взимат заеми
                    за тяхно добро е
                    Каквото и да си говорим, добра работа свърши Берти. Що тарикати изчакваха "няколко месеца" за да паднат цените, и така 10 ГОДИНИ. Това създава постоянно напрежение за поскъпване, нещо като задържана зад бент река.

Интересно е дали случайно прецакваше балъците. Дали той самият не се опита да купи апартамент, докато разтягаше локуми на другите?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

надявам се стотици и дори хиляди да четат мненията на бъртрам и да се вслушват в съветите му
                      за тяхно добро е

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

При доход 7000, какво ще ми предостави банката според теб и според тях?
                        7000 доход.И кредит 30К за 5 години.Пещерска мастика и телефон на изгодно гпр.То за 300 лв разправия три дни.И печка 750W.Нещо не се връзва
                        Last edited by nradev1111; Вчера, 10:41.

Коментар

Приятно съм изненадан, че си обрал тона! Иначе, за съседен търговски обект в другия вход, от 15м2, брокер ми поиска 32 000 €. при положение, че е вътрешен! Едностайка в Сицилия ще си купя на тази цена.
                          за тяхно добро е
                          препоръка е

Коментар

заем се взима лесно (изключително лесно в последните 7-8г), но се връща трудно
                            ако разчиташ на дохода, че да го изплащаш ще се лишаваш от много докато го изплатиш - това при идеални други условия (здраве, работа всичко да ти е наред)

ако теглиш заем, който няма да е за лично жилищно ползване - задължително трябва да имаш адекватна (не пожелателна) оценка какви приходи ще може да реализираш след инвестирането на въпросната ти 'предоставена' сума.

в последните години има едно спекулативно заиграване и то осмисля всичкото имот накупен с кредит...друг въпрос е колко и как ще продължи.
                            гледам, че главните прокламатори на 2029 и 2039 нещо не теглят и не спекулират... та умната.

ПП не казвам да не теглиш, но да си правиш сметка максимално колко могат да ти 'предоставят' е опасно. вземеш ли максимума със сигурност ще го изстрадаш този кредит, но не само ти а и смейството ти.
                            Приятно съм изненадан, че си обрал тона! Иначе, за съседен търговски обект в другия вход, от 15м2, брокер ми поиска 32 000 €. при положение, че е вътрешен! Едностайка в Сицилия ще си купя на тази цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Ако ти е чист дохода, декларираш го и плащаш данъци върху него, като се има предвид че не си първа младост( тоест срока на кредита ще е по- малък, а вноската по- висока) и ако си изплатил телефона и там каквото беше взимал на изплащане, както и ако ти е ок обезпечението на кредита едни 400-500 хиляди лева би трябвало да могат да ти отпуснат

Човече, този телефон беше на изплащане при 0,00% оскъпяване и го взех за 6 месеца. Изплатих го още миналия юни! Нямам друго за изплащане, освен апарта в Бургас. Остава ми 1 година да си изплатя потр. кредит на 4,2% ГПР. Идеята ми е да купя нов двустаен и да развържа панеляк, преправен на тристаен. Освен това в Овча Купел, идеята е търг. имот да се окрупни до 35м2 площ+15 м2 склад, който си е на фамилията- общо 50м.2

Коментар

• Берти, ти нама ли накрая да замълчиш и като ученика си каврък да започнеш да четеш и да се развиваш? Развивай се бре човек, 15 години едно и също мелиш.

Коментар

Working...
                                X