IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Утре и в други ден в цяла България се очакват -5 -6С. Ще заминат в голяма степен овошките и лозята.
    Зърнарите ако ги удари суша, киша и евтино зърно от Украина + европейските екологични и други спирачки.
    Такава е ситуацията.
    С падането на долара, Украинската и Руската пшеница стават още по-евтини, а нашата става непродаваема. Заради непрестанните дъждове и зимните температури, има вероятност да измръзнат есенниците, особенно рапицата. При този студ, пролетниците нямат необходимата енергия за поникване.
    Поредна тежка година предсти за земеделците ми се струва.
    Last edited by better; Вчера, 23:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Абсолютно нормално, очаквано и със стабилен фундамент. Кеф ти рястящо население, кеф ти солидни заплати, кеф ти промишленост, кеф ти услуги.

Те тука парадоксът е сериозен.

Начи населението държи доста пари на депозити в банките. Не всички, а само малка част от него. И тези депозити въпреки инфлацията и нулевите лихви продължаваха да се увеличават.

И сега като видяха, че инфлацията нема да мине лесно и се сетиха хората да си "спасят/инвестират" парите да не изгорят още в банките. А тука под инвестиция се разбира имот.

И другата причина, която се сещам е Еврото - ако някой има неизпрани левове гледа да ги превърти към Евро чрез имоти.

п.п. за протокола имам познат/приятел който държи сериозни пари в банките и на въпроса що не ги инвестира някъде другаде отговора "Щото така като са в банката знам колко ще загубя" - ще загуби с процента инфлация. За такива консервативни и закостенели хора говорим. И след като им се обезценят парите от седене в банките си казват "баси по-добре да бяхме купили един апартамент" и хоп 3-4 години на висока инфлация ги вадят от банката и ги набиват в имот.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Днес говорих с човек който се занимава със ЗЗ от години. Каза - нито купувай, нито продавай, никой, ама нокой в момента не знае какво ще стане със земята. В момента факт е, под натиск е и цената падна. 2000 лв на декар едни парцели в Пловдив, около село Царацово е топ цена за продан и на една кака земята е там. Иска да продава част от нея и тази цена е сигурна и с купувач.
        Утре и в други ден в цяла България се очакват -5 -6С. Ще заминат в голяма степен овошките и лозята.
        Зърнарите ако ги удари суша, киша и евтино зърно от Украина + европейските екологични и други спирачки.
        Такава е ситуацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
          Преди около година, ми се обажда представителка на банката, че дължа още 100лв. застраховка живот по потребителския ми кредит. Попитах я, дали е свързано с покачване на лихвата от банката. Тя ми каза " Никой не може да ви принуди да платите тази застраховка". Светна ми лампа, веднага да я платя и си останах на същите условия и при същата вноска на 4,2 % ГПР

ПП Пита се в задачата, наемател на перона, кой го застрахова????
          Кой повече трябва да се страхува, наемателя, потенциален 100%,-в бездомник, или застрахован кредитополучател?
          Снасяш по всички възможни начини.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

тук май само бъртрам се занимава със зз

...и това донякъде дава причината за спада
            Днес говорих с човек който се занимава със ЗЗ от години. Каза - нито купувай, нито продавай, никой, ама нокой в момента не знае какво ще стане със земята. В момента факт е, под натиск е и цената падна. 2000 лв на декар едни парцели в Пловдив, около село Царацово е топ цена за продан и на една кака земята е там. Иска да продава част от нея и тази цена е сигурна и с купувач.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Сигурно е така, както казваш, а наемателя, кой го застрахова и срещу какво????
              Отговор не искам, наемателя никога не е застрахован!
              Така е.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Тази застраховка касае само банката да си вземе вземането без да товари твои роднини, ако с теб се случи нещо
                Сигурно е така, както казваш, а наемателя, кой го застрахова и срещу какво????
                Отговор не искам, наемателя никога не е застрахован!
                Last edited by Bailor; Вчера, 20:53.

Коментар

Преди около година, ми се обажда представителка на банката, че дължа още 100лв. застраховка живот по потребителския ми кредит. Попитах я, дали е свързано с покачване на лихвата от банката. Тя ми каза " Никой не може да ви принуди да платите тази застраховка". Светна ми лампа, веднага да я платя и си останах на същите условия и при същата вноска на 4,2 % ГПР

Кой повече трябва да се страхува, наемателя, потенциален 100%,-в бездомник, или застрахован кредитополучател?
                  Тази застраховка касае само банката да си вземе вземането без да товари твои роднини, ако с теб се случи нещо

Коментар

• Преди около година, ми се обажда представителка на банката, че дължа още 100лв. застраховка живот по потребителския ми кредит. Попитах я, дали е свързано с покачване на лихвата от банката. Тя ми каза " Никой не може да ви принуди да платите тази застраховка". Светна ми лампа, веднага да я платя и си останах на същите условия и при същата вноска на 4,2 % ГПР

Last edited by Bailor; Вчера, 20:25.

Коментар

важното е че действа предпазливо и се учи

Според арменската икономическа школа, в една сделка няма губещи. Дори да загубиш пари, печелиш опит. Чакалите доста опит натрупаха.

Коментар

на бетерчо брокеразите му хакнаха профила
                        и продадоха чайката
                        Тва, още по-култово

Коментар

Хахахахахахахахаха, това беше култово

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                            НалЕ само нагоре беше?
                            Средната цена на земеделската земя падна с 8% за година

Основни купувачи са арендаторите, а ключови корпоративни инвеститори се отдръпват

https://www.segabg.com/hot/category-...na-8-za-godina

Last edited by ratten; Вчера, 18:20.
                            препоръка е

Коментар

• НалЕ само нагоре беше?
                              Средната цена на земеделската земя падна с 8% за година

Основни купувачи са арендаторите, а ключови корпоративни инвеститори се отдръпват

https://www.segabg.com/hot/category-...na-8-za-godina

Коментар

Ма, наистина, този лъжец, социопат и мизантроп, какво търси в тая тема??
                                Прекалявате малко, обикновен комплексар е

Коментар

Working...
                                X