Очаквания за q1 2025? Моите са за 3.3 млн.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеМоже ли някой да ми каже къде се гледа кой на каква цена провада, както и фрий флоута за бг компании.
За цената продава не те разбрах - във всяка платформа на посредника го има, ако нямаш посредник, гледаш тук в почти реално време - https://www.bse-sofia.bg/bg/issuer-profile/BREF/
От известно време по позицията има стабилен продавач, но и стабилни купувачи - вероятно пак някой от умните ПФ-та продават (явно трябва да сменям НН, след като ги купиха ОББ), но няма как да съм сигурен. Обаче такъв сериозен отпор имаше и на 2,50 и после отлетя и някои се чудиха защо, а Мариян от кумова срама ни сложи веднъж като акция на седмицата - мила родна картинкаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Аз пък продадох 1500 бр с 0.32 ст загуба. Купих с парите 97 Шелли на 30 евро. Ако тук цената стигне до 4.15 лв, преди Шелли да стигне 32.60 евро, съм се прекарал, ако е обратното, тактиката е печеливша. От опит знам, че акциите на БФБ се възстановяват трудно, та залагам в средносрочен план ( 3 месеца) на единствената пряко свързана със света акция.
Не е препоръка, разбира се.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Прав си. Но знаеш какви са очакванията ми за Шелли. Тук влизах 2 пъти за спекула, единият успях, втория както се вижда се провали. Дългосрочно съм в Илевън и Уайзър, не мога навсякъде да чакам по 5 години. Иначе нямам забележки към акцията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
хубава стратегия е да си смяташ пропуснатите ползи, но и с някаква доза риск компонента. В този ред на мисли, продадох мисля на около 2,40 Яйчар капитал към 20 000 бройки май бяха, за да купя тук брефчета на около 2 лева (2 и нищо май беше). Вижда се къде са едните сега и къде другите. Важен е, разбира се, и хоризонтът - тук почти всички са дългосрочни и акцията не е за спекула. Хубаво е да имаш из на в пред вид, че в цената има и едни 10 стинки дивидент тук, което процентно е доста повече от 25 стинки или колкото са там на другото място. За пУтенциала няма да говоря, всеки си е субективо настроен и сам си преценЯ
Коментар
-
Аз пък продадох 1500 бр с 0.32 ст загуба. Купих с парите 97 Шелли на 30 евро. Ако тук цената стигне до 4.15 лв, преди Шелли да стигне 32.60 евро, съм се прекарал, ако е обратното, тактиката е печеливша. От опит знам, че акциите на БФБ се възстановяват трудно, та залагам в средносрочен план ( 3 месеца) на единствената пряко свързана със света акция.
Не е препоръка, разбира се.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
Нека, нека! Аз днес си напазарих доволно
Не е препоръка, разбира се.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеНадолу, писах преди време
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеНадолу, писах преди време
Нали не мислиш, че за този спад от 16ст точно по тази позиция има причина и още повече причината да са митата?!?
Още при обявяване на следващия договор/когато и да е това/ цената ще гравитира около 4.5лв, а се чака дивидент/който може и да е рекорден, ако не 2025 то 2026 ще е./
Иначе давай с прогнозите, до къде ще падне?
- 7 Харесвания
Коментар
-
Завчера минах по тъмно покрай нашата сграда, а имаше и сериозно задръстване (оказа се някакъв концерт на шумадийски чалгари), та позагледах сградата - дори и през уикенда горните етажи светеха. Отделно, не че е много важно, но са добавени и надписите на Уайзър (Бианор) и Графуайз (Онтотекст), към тези на Бош, Софтуеър АГ и Инсаит, което е добре и говори за стабилност - все пак е добре да има още някой нов наемател както тук, така и в другите сгради, където сме далеч от запълняемост.
Иначе излезе годишният доклад - не видях коментари тук, та да се включа малко. не че има кой знае какви неща, но все пак е видно, че сме ипотекирали почти всичко за пред Пощенска за кредита за Синерджи, като под всичко имам предвид дори и парцела, който продадохме, защото и по двата кредита сме били в неизпълнение на критерия за 120% покритие на вноската само от приходите на съответния обект. Т.е. била е малко натопорчена работата, но, за наша радост, тези турбулентни времена са в миналото - сега, може би трявбаше да ни кажат, защото големите по позицията сигурно са знаели и затова и цената се натискаше толкова време.
прави впечатление и че първите ни клиенти са на около 13 евро наем, което е малко, но да речем, че те са били първи и са ни са доверили в началото, т.е. има място за растеж на приходите в бъдеще време, което е чудесно. А и оглед продажбата на Бриколажа в София вече всичко е доста цветущо и няма никакво място за притеснения оттук нататък, особено с падащия Юрибор, независимо дали ще се погаси изцяло кредитът за Синерджи, или ще се мине към дивидент.
И за финал - разгледах и основните акционери - Хърайзън са продали 100 000 акции, ОББ са продали към 60 000, а големите звезди от ПОИ (това е някакво ПФ на Трактора) - над 200 000! Всичко това е заминало към ФЛ - и дребните, и по-едритеАми мисля, че е достатъчно показателно за доверието към акцията. Продължавам да вярвам, че видим ново удвояване максимум до ликвидацията след 4,5 години - за някои може да е малко, но за мен е достатъчно. Успех, колеги
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 10 Харесвания
Коментар
Коментар