Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиция в имот в чужбина
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
ТОва е така определено, само че човека пита за инвестиция в чужбина- тоест той ще живее в бг и ще прибира само парите. ТОест при всички случай няма да тича за смяна на една крушка, а ще ползува фирма за управление на имоти, което предполага намаление на дохода
Инвестиция в чужбина НЕ означава, че ще живее в БГ. Тоест и останалото е толкоз вярно нататък.
При големи имоти тип училища се използва и хаусмайстер - т.е. един да управлява имота и да сменя крушки и радиатори - а му се дава да живее без наем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Това не се предполага, всъщност - и е логично човек с акъла си и имот в чужбина да се премести да живее на хубавото (което и ще му е евтино без наем). В примера ти с блока - ако живееш там, имаш и контрол, и ниски разходи по ремонтите вместо фирма за управление. За рисковете има застраховки, ползвах вече - работят, макар и понякога да трябва да ги подсещаш с омбудсмана
Коментар
-
Първоначално изпратено от comandante_40 Разгледай мнениеЗдравейте, колеги инвеститори
Има ли хора във форума, които са купили имот в чужбина или обмислят да направят такава сделка? Ако може да споделите подробности за сделките, кои държави и градове са предпочитани и какви са особеностите на законодателството. Наскоро намерих този сайт, който е добър за справка на данъци, разходи по сделка, възвръщаемост и т.н.
https://www.globalpropertyguide.com/Europe/
В София реално рентабилност от наеми на моментните цени на имотите няма никаква, а в сайтовете за имоти е пълно с обяви за отдаване! предлагането превишава търсенето в пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Белла Разгледай мнениеОт година замислям покупка на жилище в Испания, но ми е трудно да избера районна, до колкото направих проучвания там кв. м. са реални и са едно към едно, няма лъжа и измама.
Внимавайте на какви пачи яйца ще се натресете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеПредвид че се предполага че ще продължиш да живееш в бг, а искаш да ИНВЕСТИРАШ в имот в чужбина, мисля че е по лесно да си купиш акции от някоя фирма която се занимава с такива неща, а не да скачаш в дълбокото. Например ми излезе че се продава някакъв блок като дохода е 33000 евро след облагането. Искаха му около 400000, но си беше написано че е строен преди около 100 години. Тоест за мен това е рискова инвестиция, трябва да се огледат много добре всички инсталации и покрив, стени, за да не се окажеш гризнал дървото
Коментар
-
Предвид че се предполага че ще продължиш да живееш в бг, а искаш да ИНВЕСТИРАШ в имот в чужбина, мисля че е по лесно да си купиш акции от някоя фирма която се занимава с такива неща, а не да скачаш в дълбокото. Например ми излезе че се продава някакъв блок като дохода е 33000 евро след облагането. Искаха му около 400000, но си беше написано че е строен преди около 100 години. Тоест за мен това е рискова инвестиция, трябва да се огледат много добре всички инсталации и покрив, стени, за да не се окажеш гризнал дървото
Коментар
-
Миналата година в няколко села в Италия бяха обявили къщи за продан на символични цени. Тези, които закупят такъв имот, бяха задължени в срок от една година да ги реновират и да живеят в селцата няколко месеца в годината.
Това би било добра инвестиция, с цел препродаване на по-късен етап или отдаване под наем.
Коментар
-
Инвестиция в имот в чужбина
Здравейте, колеги инвеститори
Има ли хора във форума, които са купили имот в чужбина или обмислят да направят такава сделка? Ако може да споделите подробности за сделките, кои държави и градове са предпочитани и какви са особеностите на законодателството. Наскоро намерих този сайт, който е добър за справка на данъци, разходи по сделка, възвръщаемост и т.н.
https://www.globalpropertyguide.com/Europe/Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар