Напълно възможно е да се случи, но се съмнявам хазайката ти да се съгласи. Консултирай се с адвокат/нотариус, за да ти обясни процедурата, говори и с нея и сам ще прецениш дали те устройва или не.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изплащане на апартамент без кредит?
Collapse
X
-
Аз дадох една оферта на познат...
Няма да ми даде на куп парите, а за 5 г ( разумен срок за изплащане според мен), при положение имал 2 вноски кеш....Разделих си исканата сума за 5 г, сложих инфлация и риск - 10 К евра и ща го чакам още седмица...
пп Пуснах една обява без посредник, а брокитата нахални, но остъпчиви...Даже един ми хареса - сложи горница и тази горница я раздели на двамата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеИ я сакам и той сака, но козата си сака пръч....
Ти може да си свикнал с апартамента, може много да ти харесва, но ако лелята иска да го продаде, сантимента към теб ще изчезне...
Цената е определяща...
Той даже не може да се усети какви щуротии му се въртят в главата
Да си представим че това е станало преди 20г
Тогава наемите на двустаен бяха около 150 - 200лв и ако за онези времена са били пазарни то сега са абсолютно нереални
Та той като сключи въпросният договор ще плаща известно време пазарен наем след това инфлацията ще върви нагоре а наемът ще си е същият и последните 10-тина години ще плаща смешен наем и като за капак ще иска да получи правото на собственост
Не е лош
Коментар
-
Първоначално изпратено от lifelover_ Разгледай мнениеЗдравейте,
От няколко години съм наемател на апартамент, който идеално пасва на нуждите ми, плюс това и имам късмета хазяйката ми да е точен човек. Толкова свикнах, че вече не се чувствам като квартирант, а по-скоро у дома. Именно това ме подтикна да размишлявам дали има вариант, в който мога да се споразумея с хазяйката и да изплащам апартамента подобно на лизингов план?
Не искам да се занимавам с банки и кредити.
Ако това е легално/възможно, идеята ми е да платя процент от цялата сума накуп и след това да продължа с плащането на ежемесечни вноски.
Нуждая се от съвети и идеи ако въобще това е реалистично
Коментар
-
Първоначално изпратено от lifelover_ Разгледай мнение
При тази ситуация, сиреч без намесата на банки, как се ипотекира имота?
Коментар
-
От няколко години съм наемател на апартамент, който идеално пасва на нуждите ми, плюс това и имам късмета хазяйката ми да е точен човек. Толкова свикнах, че вече не се чувствам като квартирант, а по-скоро у дома. Именно това ме подтикна да размишлявам дали има вариант, в който мога да се споразумея с хазяйката и да изплащам апартамента подобно на лизингов план?
Ако това е легално/възможно, идеята ми е да платя процент от цялата сума накуп и след това да продължа с плащането на ежемесечни вноски.
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я кажи какви са рисковете и възможните изходи при ПРЕКРАТЯВАНЕ на договора, дали по вина или искане на една от страните или смърт примерно ....
lifelover - не мисли схеми за пестене на смешни пари(макс 50лв МЕСЕЧНО), ще те боли ПОВЕЧЕ главата от ядове
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеИпотеката трябва да е към нея.Така собствеността се прехвърля, но е в зависимост от изплащането на задълженията. Ако е съгласна, може бързо да се споразумеете.
Коментар
-
Коментар
Коментар