Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Заплатка, симпатяга си и имаме доста общи мнения по някои въпроси. Но ми обясни едно - кой от следните два сценария би предпочел ти лично?
- Ти плащаш 10% данък от 20к заплата, милионерът Вуте също плаща 10% (и с милионите купува имоти на кило)
- И двамата плащате по 20%. На тебе ти е все тая, че имаш малко по-нисък нетен доход, важното е, че Вуте е прецаканият
Ако предпочетеш първия вариант, значи си човек на място. Вторият вариант (ала Корнелия Нинова) води до самоунищожение (както и стана с Кака Корна).
И ако толкова не ти се плаща данъка може да го избегнеш като реинвестираш в бизнес. Данъците са единствения механизъм за контрол на инфлацията в средна на нулеви лихви, това трябва да е ясно. Дали ще печатат пари, емитират дълг или събират линейно данъци резултата е един и същ.
Коментар
-
"Инвecтиpaнeтo в имoти ce cлyчвa нa бaзaтa нa тoвa ĸaĸвo пoзвoлявaт ycтpoйcтвeнитe плaнoвe, ĸoитo имaт гoлям пoтeнциaл - aĸo бъдaт peaлизиpaнo вcичĸo, ĸoeтo oбщия ycтpoйcтвeн плaн пoзвoлявa, в Coфия мoгaт дa ce пocтpoят жилищa зa oщe 1 милиoн дyши, ĸoeтo e aбcypднo и нepeaлиcтичнo",
...
"Coфия нямa дa имa нoви ĸвapтaли в пoлeтo или caтeлитни ceлищa. Πo-cĸopo cтoлицaтa тpябвa дa изпoлзвa oгpoмния жилищeн фoнд. B мoмeнтa имa дocтaтъчни жилищни eдиници зa нaceлeниeтo в гpaдa и цялoтo cтpoитeлcтвo cъздaвa дoпълнитeлeн излишъĸ.
"Bcяĸa гoдинa вce пo-мaлĸo ce зaceлвaт в Coфия имa пo-мaлĸo пoтeнциaлни нoви житeли. Toвa oзнaчaвa, чe нямa и тoлĸoвa мнoгo нoви ĸyпyвaчи нa жилищa и cъoтвeтнo нямa нyждa oт тoлĸoвa мнoгo имoти"Last edited by seeker33; 06.04.2021, 16:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение140 държави ще подпишат споразумение за минимални данъци до края на лятото. Германия се е ангажирала с целия ЕС. https://www.businessinsider.com/jane...oration-2021-4
Бих казал пак "сещай се како", ама май никой не се сеща какво означава това за платежоспособността на ипотекарите.
Да допълня, минимума ще е над 20%
- Ти плащаш 10% данък от 20к заплата, милионерът Вуте също плаща 10% (и с милионите купува имоти на кило)
- И двамата плащате по 20%. На тебе ти е все тая, че имаш малко по-нисък нетен доход, важното е, че Вуте е прецаканият
Ако предпочетеш първия вариант, значи си човек на място. Вторият вариант (ала Корнелия Нинова) води до самоунищожение (както и стана с Кака Корна).
За съжаление левите идеологии са все още твърде разпространени - желанието да се контролират големите маси, без да се гледа диференцирано и с мисъл. Данък от 50% може и да е добър за Швеция, но да е неприложим в България. Историята доказа - социалното и лявото са губещи стратегии, даже унищожителни в много случаи.
Причината за надценените имоти в България не са ниските данъци, нито пък по-високите такива ще доведат до срив на цените. По-скоро става въпрос за ниска култура и стереотип на мислене (виж долния ми пост), както и за неконтролируем произвол от страна на банки, липса на светли инвестиционни идеи и сива икономика (строителният сектор е именно в тази сфера). Това обаче ще си дойде на мястото - законите на физиката важат и тук с пълна сила. Винаги идва моментът на равновесието.Last edited by ejonny2376; 06.04.2021, 17:00.
Коментар
-
140 държави ще подпишат споразумение за минимални данъци до края на лятото. Германия се е ангажирала с целия ЕС. https://www.businessinsider.com/jane...oration-2021-4
Бих казал пак "сещай се како", ама май никой не се сеща какво означава това за платежоспособността на ипотекарите.
Да допълня, минимума ще е над 20%Last edited by 20000леваЗАПЛАТА; 06.04.2021, 16:15.
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3742914]Първоначално изпратено от ejonny2376
QUOTE]
Жони, всеки решава за себе си кое и как да е.... Например децата ги правих след 35 / ного кариера ного нещо - преместих се от кръчмата у Бела Вода в елитната у Батановци ! Обаче сега съжалявам , че съм позакъснял. Ако бях тръгнал 5 години по-рано щях да омаам още 2 примерно.... Да искаш добро бъдеще за децата си е нормално, ама да им оставяш бизнеси и не знам какво си се унасяш. Не може всички да са бизнесмени и шефчета в този свят, требе да има и прислуга като мен.... да сервира и поднася....и т.н.....
Ако мислех да не правя деца то тогава можех да се пенсионирам ощя на 30 и да не работя повече нищо, да не купувам имоти и т.н. ядове... Знаеш ли колко хубаво е някъде около Индийският океан и някои морета около него.... Почти всяка точка в района е приказка при това не много скъпа....
Предполагам точно философията ни за живота води до това да имаме различни инвестиционни разбирания.... А бай Пешо макар и яко директен има много истини в писанията му, та нема да сбъркаш ако игнорираш обидата / личната/ и задълбаеш в смисъла....
И аз смятам, че късната репродукция не е много хубаво, но понякога така се случва.
Коментар
-
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3742914]Първоначално изпратено от ejonny2376
QUOTE]
Жони, всеки решава за себе си кое и как да е.... Например децата ги правих след 35 / ного кариера ного нещо - преместих се от кръчмата у Бела Вода в елитната у Батановци ! Обаче сега съжалявам , че съм позакъснял. Ако бях тръгнал 5 години по-рано щях да омаам още 2 примерно.... Да искаш добро бъдеще за децата си е нормално, ама да им оставяш бизнеси и не знам какво си се унасяш. Не може всички да са бизнесмени и шефчета в този свят, требе да има и прислуга като мен.... да сервира и поднася....и т.н.....
Ако мислех да не правя деца то тогава можех да се пенсионирам ощя на 30 и да не работя повече нищо, да не купувам имоти и т.н. ядове... Знаеш ли колко хубаво е някъде около Индийският океан и някои морета около него.... Почти всяка точка в района е приказка при това не много скъпа....
Предполагам точно философията ни за живота води до това да имаме различни инвестиционни разбирания.... А бай Пешо макар и яко директен има много истини в писанията му, та нема да сбъркаш ако игнорираш обидата / личната/ и задълбаеш в смисъла....
Я си представи ситуацията, при която едно от твоите чавета вземе, че придобие едни 100к например. Какво би го посъветвал като баща да направи с тях? Бас ловя - да търси да купи някой двустаен в Стрелбище, понеже били подценени. Никога да не го продава и да го държи за неговите чавета, понеже така ще се запазят парите от инфлация. Я сега си представи, че чавето има някой талант, който по този начин остава недостатъчно стимулиран? Например би могъл да купи някой интересен стартъп с тези пари и да го доразвие, а след 15 години да имаме топ-производител в света на софтуер за автономно пилотиране на дронове. Как ти се струва това, в сравнение с един празен двустаен в Стрелбище?
Освобождаване от стереотипите и от приетите правила, личен анализ и оценка кое е важно за теб самия и кое не е - това са характеристиките, които ще изстрелват един много малък процент хора напред. Останалите са Пешовците - те ще се влачат отзад, ще псуват и обиждат наред и ще цитират умнотиите на баба си като единствено правилните.Last edited by ejonny2376; 06.04.2021, 16:19.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Каква Монтана, бе, пич, сигурно някоя газова бутилка е избухнала, та са подрипнали цените.
То не е само Монтана ... айде, Плевен се очертава някакъв медицински хъб, Перник близо до София
... ама тия двуцифрени ръстове в Сливен и Монтана са ми тотален шок. Айде, Сливен чисто демографски няма да изчезне (макар, че плодящите се отглеждат коне и кокошки в апартаментите) ... ама Монтана?!? Ами Кюстендил?!? Три кафенета, две механи, пощата и клона на ДСК ... големите градове ...
Коментар
-
[QUOTE=ejonny2376;n3742906]
QUOTE]
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Правят се ремонти разбира се иначе ще е прекалено хубаво да вземеш маломерка до метро за 50 хиляди направена от- до. Само дограмата която слагам е висок клас( 7 камерна кьомерлинк с троен стъклопакет бяло бяло ка- 4мм.) иначе мебелите са среден клас тип Виденов, за10- тина хиляди лева може да се направи основен ремонт ( не луксозен) със среден клас мебели и техника включени в цената( една част от ремонта си я правя сам). За финансирането на 100 процента са ти 2 вариантите- потребителски+ ипотечен кредит( по- скъпия вариант) или ипотека на по- скъп имот от този който купуваш( аз практикувам този вариант).Иначе както казах риск има при всяко начинание, всичко е въпрос на сметки, ако някой може да сподели безрисков и без усилия начин за печелене на пари ще съм му благодарен
Относно кредита, когато обмислях този вариант и аз щях да заложа друг апарт, а не това което се купува.... Поради имиджови причини....
Както и да е не го направих когато трябваше, а сега момента не ми харесва.... А на теб ти желая успех ....:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Поскъпването на имотите в буквално загиващи градове отдавна е сред топ-мистериите на българския имотен пазар.
Монтана например е избухнала с 10% ръст през 2020.
А реално града е под 35 хил. души и се свива непрекъснато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Не съм фен на кредитите,Но знам,че който умее да прави сметки и има нюх може да направи много ползвайки кредитен лост. Риск печели риск губи. Едно е сигурно - има топки човекът.))
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Хора всякакви.Щом това те успокоява карай си я както досега времето си върви годинките си минават и те така полека лека към едно място....
Ти си на дъното на това общество - дребен чиновник. И обричаш децата си на същото (ако изобщо са от теб - в Плевенските села всички сте си първи братовчеди).Last edited by ejonny2376; 06.04.2021, 13:01.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Преди години хората в БГ се женеха рано, а сега късно.
Това, че някой няма репродукция не е повод за подигравки.
Има мъже, които правят бебета, но нито дават пари за сметки, нито джобни за децата, нито се държат хубаво с тях, ......за апартаменти да не говорим, така че актът на зачеване е само един кеф за мъжа, а може да си баща на осиновено дете, но да го гледаш както трябва и да стане човек.
т.е. биологичното бащинство е с малка тежест, по-важно е социалното и действително бащинство.
Има много прости хора, които правят деца, но продължават да са си прости.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнениеЗрели мъже се обиждат на "бездетен" ... браво, пичове.
В Столипиново имат по 7 чавета, там са най-мъжествените мъжкари
Преди години Симо от БГ Радио беше казал, че няма доверие на мъж, който става баща след 30. Побъркаха го от бъзици и подигравки.
Сега пича гледа сам две деца, самотен и нещастен, а жена му избяга чак в Брюксел. Та така ... разбито семейство, ама направено преди 30!
- 1 like
Коментар
Коментар