Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение
виртуалний еЖони,
Никой не купува викаш. Вчера дедо поп продаде кофтор в Банско от 1976-та (за тотален ремонт) на цена €490 на м2 (без доверен адвокат ;-)) и разчисти един от ненужните му имоти.
Нотариуската се оплака, че и трябват преводачи, руснаци продават, румънци и евреи купуват. 3 сделки имала вчера с румънци. Хората купуват виртуалнийкййй... Читавите апартаменти в Банско вече вървят по над €850 за м2. Дедо поп започна да довършва една сграда.
а колко взе от сделката в Банско като сума? Нали си споделяме всичко тук,
Наистина има сделки, но з ахубавите локации, не за забутани и затънтени.
Поздрави
Коментар
-
ЕЦБ е ускорила печатането на пари
ЕЦБ е ускорила печатането на пари през март с фокус върху Германия:: Investor.bg
...но цените на имотите ще падат де... да бе, не се шегувам... сериозно
Коментар
-
синове и дъщери, братя и сестри,
петък 13-ти март 2020-та мина, още сме в пандемична обстановка, а имотите вместо да спадат, още наддават (при това с +30%). Каква я чекаха олимпийците - каква стана тя??? Промоции по -40% има, ама не при имотите, а при златото (бързайте да купувате жълия метал, че не остана).
Коментар
-
поскъпването на долара и поевтиняването на златото
https://www.investor.bg/analizi/9/a/...latoto-325523/
Каква я мислеше моя енориаш (маминия инвеститор) - каква стана тя? Всъщност гоУемото МЯУ дойде, ама се оказа че мяукането иде от инвестиралите у злато.
Коментара на моя енориаш ще е, че е купувал златото на 1200, а то ще пада и под 1000. Живота си върви и ценностите се поменят. Златото е било ценно някога, в днешни дни ценни са съвсем други неща, а не накитите и напальоните. Освен това златото има вече достатъчно заместители в индустрията, а добитите количества са достатъчни за 500 години напред. Златото е балона на балоните. Имотите не са, защото се едно от базовите неща за живот. Казано е: "на човек му трябват 3 основни неща: покрив над главата, дрехи на гърба и сит стомах, останалото са екстри".Last edited by Арменския пoп; 08.04.2021, 08:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ами да, който продал-продал. Цените са още набалончени, но няма да ги плащат. Що ли пък да платя Берлинска цена за софийски кофтор?
ПС: Гаражът засега не се продава, понеже баща ми и той се пише нещо като инвеститор и печели по 100 лева месечно от него. Има си наемател.
Никой не купува викаш. Вчера дедо поп продаде кофтор в Банско от 1976-та (за тотален ремонт) на цена €490 на м2 (без доверен адвокат ;-)) и разчисти един от ненужните му имоти.
Нотариуската се оплака, че и трябват преводачи, руснаци продават, румънци и евреи купуват. 3 сделки имала вчера с румънци. Хората купуват виртуалнийкййй... Читавите апартаменти в Банско вече вървят по над €850 за м2. Дедо поп започна да довършва една сграда.Last edited by X_Y; 08.04.2021, 09:08.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
в тази сфера са на 2 скорости
едните взимат това което те прави спокоен, но има сегмент много високоплатени кадри със заплати над 5К
заради 'телефонистите' и други подобни те са невидими за теб от статистиката, но ги има.
просто са под 10% от така наречените 'програмисти' - голяма част от които не са програмисти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение
като човек от сектора, потвърждавам данните от Джони. Заплатите за кадърен програмист/ИТ почват над 5к нето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И като ми вдигнат данъка от 300 на 400 лв и ще го хлъзна без пари. Чакай. Имот държи само който може да си го позволи и има резервен план за експлоатация ако наемите се закучат. Инвеститори/строители разкарват. Има разлика. Това е бизнеса им. Аз лично целя дългосрочна инвестиция, разбирай около 20 години и над капиталова....евентуално, а може много повече и наследниците да я прибират, що аз.
Но ти купи от разкарващите да видя какво ще купиш.Само хиперинфлация те оправя тебе да излезеш на капиталова, ама сещай се колко ще струва мелеон - колкото и през 97а.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Къде бре? Кажи ако не е тайна. Честито!Планина ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Ти ли ми се обясняваше последния път за светли площи...?!?
Сега ще ти светне ламБата.Last edited by ejonny2376; 08.04.2021, 01:44.
- 3 Харесвания
Коментар
-
И откога коридорите и терасите в един апартамент са част от общите части?
Вече ми е ясно - ти нямаш и никога не си имал апартамент където и да било.
Сега ще ти светне ламБата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
Най-накрая хората ще могат да си позволят просторно жилище, а не хралупа. Дано стане. Що се отнася до цените, там не е много сигурно дали ще се качат.
Предвид коментираното предложение, в каква посока, според теб, ще се насочи цена на м2?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Доста е изтъркано това с брокерите, не знам защо си мислиш, че аз съм такъв.
Какво ти реинвестиране - ти и дивиденти не си вземал само си чел за тях. Още Януари се хвали за дивиденти, те Януари счетоводителите още не са изтреснели да мислят за данъчни декларации, на теб вече и дивиденти ти изплатиха.
Аз още не съм си взел моите и данъците не съм си платил пък съм управител. В измислен свят живееш, за данъците си прав, но си толкова кух образ, може би най-кухия във форума. Много богат, много реинвестиции, а по цял ден кибичи във форума като неоправена жена да мрънка колко не му харесват имотите, жените, живота, света, но най-вече България и в частност София, и все пак търси престижен имот там. Комплекси големи имаш, ако наистина имаш някакви финансови възможности бих ти препоръчал да инсвестираш в психично здраве и добър психоаналитик. Но силно ме съмнява - повечето от нещата за които говориш само си чувал че се случват и никога не си ги правил.
Хайде лека нощ от мен.Last edited by X_Y; 08.04.2021, 09:06.
Коментар
-
Кой съм аз е все тая. Дръж си на уговорката и сме ОК.
Коментар
Коментар