Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнениеПичове да ви питам нещо на бързо. Който знае и има минута време да ми каже.
Преди пандемията колко баше минималното самоучастие като изискване на банките за отпускане на кредит и сега в момента колко е ??
10 % самоучастие , но пък масово се комбинираха ипотечни с потребителски , за да финансират на 100% покупката
Сега :
20%
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе ти казвам буквално, че си гласувал за бсп-то. Все ми е тая за едните и другите, аз съм аполитичен.
Но ти казвам какви асоциации навяваш с носталгиите към миналото/
А след като сам осъзнаваш, че с отдалечаването едно нещо ти се струва по-хубаво, отколкото е било - значи не би следвало да сам да падаш в този капан!? Но май го правиш?
p.s.
А това как изглеждаш - хубаво, ама две приказки не на място са достатъчни да разрушат облика.
Физическото излъчване е само до един момент.
Умната жена, дори да е грозна, знае как да поддържа интереса на един мъж.
Аз съм ви разказвал за един познат, от провинцията, със стари маратонки, с изтъркани дънки, ходеше като селянин, но висок, с хубава фигура и ходеше наперено като Гладиатор и жените го харесваха???
Коментар
-
За оценителите не знам дали е практика ма един от купувачите плати 300лв и му завишиха оценката с 17к€, така че с 80% да плати почти целия. Писа всякакви подобрения, то не че ги нямаше ама за мен са си нормални да ги има един имот.
Другото (масово което се продава) е кочина за изриванеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеВсе пак е форум и хората пишат каквото им харесва.
Никога не съм гласувал за БКП и БСП (няма да ти кажа защо). Има един такъв момент, че колкото по-отдалечен е един момент от настоящото, толкова хората повече го харесват и им се струва като приказка.
И нямам излъчване на чичак. Зимата като сложа шапка (и не ми се вижда косата), а лицето ми е младо, без брада и мустаци, бръсна се редовно), лелките и жените в градския транспорт или в магазина ми казват "Момче......еди какво си".
Но ти казвам какви асоциации навяваш с носталгиите към миналото/
А след като сам осъзнаваш, че с отдалечаването едно нещо ти се струва по-хубаво, отколкото е било - значи не би следвало да сам да падаш в този капан!? Но май го правиш?
p.s.
А това как изглеждаш - хубаво, ама две приказки не на място са достатъчни да разрушат облика.
Физическото излъчване е само до един момент.
Умната жена, дори да е грозна, знае как да поддържа интереса на един мъж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеВъпросът не е към мен (извинявам се), но понеже и на мен ми звучиш НАД възрастта си (айде да не са 60+, ама поне 50+) ще ти споделя моето мнение. А пък ти си прецени дали да се съгласиш с него или не.
При теб има много носталгия към соц-а, а всеки носталгичен порив към миналото, който по същество не е към миналото, защото настоящето е по-добро от миналото (вярвам немалко хора ще се съгласят - материалните възможности, както и тези за пътуване изобщо не могат да се сравняват с това преди '89), а е порив към отминалата младост -> автоматично те праща към контингента на бсп-то. Изобщо асоциациите към човек, който живее в миналото са като към човек, на който вече не му остава много живот.
Живей в настоящето, не в миналото... (но не и в бъдещето)!
Който живее в миналото, живее там или от чувство на вина (защото не можеш да се върнеш в миналото, а само в спомените си за него и се опитва да поправи някоя грешка или друго...), а тоя който живее в бъдещето - пребивава там от страх и безпокойство и се опитва да го подреди (няма как да отидеш в бъдещето, а само в илюзиите си за него). Но и двата типа (минало и бъдеще) не живеят в настоящето и затова го пропускат. А ние имаме само него. Друго време няма! Миналото е в спомените ни, бъдещето - в представите ни. Дори днес да е последния ти ден от живота - живей днес, не вчера!
p.s.
Ако продължаваш да мислиш за жените като консерви със срок на годност... дори да не го казваш -> най-вероятно излъчването ти е такова и жените го усещат. Затова трябва да промениш вътрешн. си нагласа.
Никога не съм гласувал за БКП и БСП (няма да ти кажа защо). Има един такъв момент, че колкото по-отдалечен е един момент от настоящото, толкова хората повече го харесват и им се струва като приказка.
И нямам излъчване на чичак. Зимата като сложа шапка (и не ми се вижда косата), а лицето ми е младо, без брада и мустаци, бръсна се редовно), лелките и жените в градския транспорт или в магазина ми казват "Момче......еди какво си".
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Малко личен опит като съвет към Евго, ще помоля модераторите да не го трият, че има стойност в написаното. С жените не трябва да говириш много, трябва да ги оставиш те да говорят, а ти да слушаш с внимание, без значение дали това което казват ти се струва глупост или не. Като излезете на среща казваш по някое изречение на различни теми и където видиш че има интерес я оставяш да говори без да я прекъсваш( жените обичат да говорят) а ти слушаш с интерес и се съгласяваш с казаното
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеИ ако може да ми напишеш, какво точно съм казал, че звуча като 60+.
При теб има много носталгия към соц-а, а всеки носталгичен порив към миналото, който по същество не е към миналото, защото настоящето е по-добро от миналото (вярвам немалко хора ще се съгласят - материалните възможности, както и тези за пътуване изобщо не могат да се сравняват с това преди '89), а е порив към отминалата младост -> автоматично те праща към контингента на бсп-то. Изобщо асоциациите към човек, който живее в миналото са като към човек, на който вече не му остава много живот.
Живей в настоящето, не в миналото... (но не и в бъдещето)!
Който живее в миналото, живее там или от чувство на вина (защото не можеш да се върнеш в миналото, а само в спомените си за него и се опитва да поправи някоя грешка или друго...), а тоя който живее в бъдещето - пребивава там от страх и безпокойство и се опитва да го подреди (няма как да отидеш в бъдещето, а само в илюзиите си за него). Но и двата типа (минало и бъдеще) не живеят в настоящето и затова го пропускат. А ние имаме само него. Друго време няма! Миналото е в спомените ни, бъдещето - в представите ни. Дори днес да е последния ти ден от живота - живей днес, не вчера!
p.s.
Ако продължаваш да мислиш за жените като консерви със срок на годност... дори да не го казваш -> най-вероятно излъчването ти е такова и жените го усещат. Затова трябва да промениш вътрешн. си нагласа.Last edited by Julius_BG; 21.05.2021, 15:50.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Малко личен опит като съвет към Евго, ще помоля модераторите да не го трият, че има стойност в написаното. С жените не трябва да говириш много, трябва да ги оставиш те да говорят, а ти да слушаш с внимание, без значение дали това което казват ти се струва глупост или не. Като излезете на среща казваш по някое изречение на различни теми и където видиш че има интерес я оставяш да говори без да я прекъсваш( жените обичат да говорят) а ти слушаш с интерес и се съгласяваш с казаното
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Здрасти Евго, питам да съм в течение на нещата. Ако знаеш кажи ми за моя въпрос, колко преди пандемията беше изискването. Какви са сега лихвите ??
Отива се с конкретна оферта за харесан от теб апартамент. Трябва да им докажеш, че ще имаш доходи за срока на кредита и че имаш имущество.
Трябва да се провери продавачът дали е коректен.
Има един важен момент, който не се казва по принцип, съгласно правото на ЕС, че след първата година можеш да довнасяш по всяко време (но не малки суми, а по-големи) и да намаляваш срока или вноската на кредита, без да плащаш санкция.
Много е от значение как ще ти оценят апартамента и от там зависи колко кредит ще ти дадат. Оценителят може да даде висока оценка (ако има хубав ремонт) и да ти дадат голям кредит. И обратно, оценителят да даде малка оценка и да ти отпуснат малък кредит. Не се съгласявай да ти дадат и потребителски кредит и кредитна карта, защото там лихвите са високи. Има такси за много неща (за оценителя, за правно становище, първоначална такса, а те не са включени в лихвения процент по кредита). Сега лихвите са ниски около 3%, но като вземеш кредит след няколко години можже да ти я повишат.
Успех!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
И ако може да ми напишеш, какво точно съм казал, че звуча като 60+.. С жените не трябва да говириш много, трябва да ги оставиш те да говорят, а ти да слушаш с внимание, без значение дали това което казват ти се струва глупост или не. Като излезете на среща казваш по някое изречение на различни теми и където видиш че има интерес я оставяш да говори без да я прекъсваш( жените обичат да говорят) а ти слушаш с интерес и се съгласяваш с казаното
- 3 Харесвания
Коментар
-
В град с 85% наематели ще има рефередум дали да се одържавят апартите на фондовете за да им намалят наема. И това е в сравнително консервативна Германия. Сещай се како като вкарам БСП-то на власт...
https://www.businessinsider.com/berl...ndlords-2021-5
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Привет братле,
ако е за ипотечен кредит при различните банки е различно, зависи от типа строителство.
Но ако имаш над 15% от сумата, ще те одобрят. Те гледат и рисковия профила на клиента, оценяват обезпечението и какви доходи има семейството и дали може да изплаща.
Отпускат и потребителски кредит (заедно с ипотечния), но лихвата е по-висока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнениеПичове да ви питам нещо на бързо. Който знае и има минута време да ми каже.
Преди пандемията колко баше минималното самоучастие като изискване на банките за отпускане на кредит и сега в момента колко е ??
ако е за ипотечен кредит при различните банки е различно, зависи от типа строителство.
Но ако имаш над 15% от сумата, ще те одобрят. Те гледат и рисковия профила на клиента, оценяват обезпечението и какви доходи има семейството и дали може да изплаща.
Отпускат и потребителски кредит (заедно с ипотечния), но лихвата е по-висока.Last edited by Evgo; 21.05.2021, 15:09.
Коментар
Коментар