Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
Чак ми се ще аз да си наема. Ще организирам суинг партита за форумаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Готов съм на дебели облози (пишете на лично)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеКолеги, чета ви и се мая. Някои ядат колкото кон, други обикалят света щото Каката свирнала и т.н. Явно повечето сте младежи дето не си спомняте 90те години.... Или пък дори 50-те години също / питайте някой дядо/. Вероятно не сте взимали и кредит никога и повечето ви е дошло на готово без собствени усилия....Нямате идея как се изкарват пари с работа. И не ги уважавате !
Човек живее според възможностите си, и като човек минал през ипотечка , която исках да махна най-бързо щото поне тогава на всеки 6 месеца ми вдигаха лихвата без предупреждение се правят нужните компромиси докато проблема се реши. Та по този повод 1-2 години не съм ходил на море / каква Австрия какъв шопинг, какви 5000 калории на ден/ , Маах кренвирши за 2 лева килото от Кауфланд тогава в които сигурно имаше всичко друго без месо.... И така докато не погасих. Та тогава разхода не ми е бил 1500 , а може би бил 750 за 4-членно семейство / тогава бяхме по-малко/. Правиш каквото е необходимо !
Как си мислите, че живеят хората в страната ? Не само в София ? Харчат по 3-4000 лева на месец ? И откъде ще дойдат тези пари в Тутракан примерно ? Айде слезте на земята и не съдете от позицията на разхистничество на лесно дошли пари и лесноп си отишли.
Направо ме накарахте да се замисля за стратегията ми към чаветата ! Ако им оставя всичко наготово ще се превърнат във вас , без уважение към парите и труда за постигането им....... Ще трябва изглежда да преосмислям нещата....
Цяла провинция живее с по 1500лв макс за семейството (имат си имоти), а често са и само с 1000лв. И това са щастливи хора, които могат да вържат 2-та края. Естествено помагат си с домашно стопанство и ЯДЪТ ПО ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ.
Знаеш ли колко мамини синчета/кифли на милионери са минали при братчеда в макдоналдс? Доста напълно неуспешно .
Затова и трябва да има ЯКА криза за да видят младите изнежени търтеи не само 100 и да мечтаят за 1000+ без да си мръднат задника ами 2 и 200 ....
Па и кризата баш тях УДАРИ и ще продължава да удря най-силно.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Защо да не е истинска- сега е малко кофти период за наемите.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
".....Продава имота, като си получава разликата между продажната цена и остатъка по дълга. Ами ако беше под наем, какво щеше да получи? Един холем гуй........"
А собственият капитал, налят в началото, дали ще си го избие? А риска имотът да бъде продаден от ЧСИ с 50% дискаунт и да остави дългове на децата си как го оценяваш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Имаш нарастване на доходите, ако базовите ти продукти и услуги (поне те) нарастват с по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Нека се опитам да обясня.
1ви вариант - плащаме наем, като разликата с евентуалната месечна носка за същия апартамент инвестираме в широк индекс (не се налагат каквито и да било познания за инвестиране). Приемаме, че инестицията е за срока на ипотеката - 30 години, с доходност от 6%. Лихвата може да е много по-голяма, защото исторически СП500 се е качвал с около 10% всяка година, но приемаме да е 6%.
2ри вариант - взимаме ипотека, плащаме 705 евро месечно и живеем 30 години в апартамента.
Приемам, че цялата сума е от ипотека и няма лична вноска. Крайният резултат няма да е много по-различен. Освен това, не включвам данъците и поддръжката на жилището, които при собствено жилище се плащат от собственика. И така - и в дата случая жиеем 30 години в жилище, но при двата варианта имаме различен резултат:
Средна цена на апартамент в ГД/Стрелбище ПРОДАЖБА (21 обяви), 90-100 кв. 166385 EUR Средна цена на апартамент в ГД/Стрелбище НАЕМ (42 обяви), 90-100 кв. 413 EUR Месечна вноска за ипотека за 30 години при 3,13% ГПР 705 EUR Разлика между месечна вноска при ипотека и наем, умножено по 12 м.: 705-413х12 - годишно 3504 EUR ВАРИАНТ 1 след 30 г. - 297 145 евро инвестиции (при 6% средна годишна лихва) ВАРИАНТ 2 след 30 г. - 1 апартамент на стойност 166 385 евро Last edited by BlackRock; 21.04.2021, 16:52.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
еми, дай да те копи трейдвам
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ясно, значи аз съм се объркал - мисля преди време постоянно говореше за "последните ми няколко апартамента" (което звучи все едно че имаш поне 10), за сгради с Шиндлери, само за нови строителства и тем подобни които си ги накупил по 800-1000 Евро на зелено и сега стрували по 2500.
Аз като казах, че съм купил 1 имот за 37 години живот, веднага ми се нахвърлиха, че лъжа разните Пешовци и Седларовци (които пък на дърти години нямат нито 1 качествен имот, но иначе самочувствие до небесата).
Впрочем Кауфланд България е създаден 2006 година, това само за протокола.
Дали пък няколкото брокера-повишители не объркахте никовете, от които пишете?
Асансьора мисля видя снимката... Няма да се излагаме в Радомир я ! Само най-доброто немско качество !
Не съм писал колко апартамента имам или нямам, а пък да пиша за цени на зелено АПСУРТ - то и тъщата не знае какви са ! Това че ти си въобразяваш някакви цифри по косвени признаци си е за твоя сметка .... Нищо общо с реалността или пък е едно към едно. Въображението всички знаем , че ти работи добре Не съм споделял и не смятам да го правя във форума ....Разбирай няма с какво да се похваля....
Впрочем преди да се стартира бизнес на дадено място особено голям се правят проучвания.... Понякога години, особено като информацията я нямаше толкова лесно достъпна както сега....
И за брокерството позна също. Откъде мислиш съм дочул за Кауфланд какво и кога са го правили Да си брокер е най-якото нещо и винаги съм мечтал за него :-)?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Един-единствен е истинският аргумент за покупка и той е нарастването на доходите с по 10% всяка година. Ако не дай боже това отпадне ще станат нулеваци
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Писал съм къде слагам парите и защо - парични пазари, малко високодоходни фондове и други. От бизнес разходи няма смисъл в тази среда а данъците за доход са най-ниските които някога ще бъдат, още няколко месеца... Трябва да си малоумен да не се възползваш.препоръка е
Коментар
Коментар