Първоначално изпратено от xshell
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не казвам, че там е велико. Просто разликите с тук са фрапиращи и ножицата се разтваря все повече и повече.
Ако там нещата са добре, тук са много зле. Ако там са зле, тук са катастрофални.
Половината сгради в София са в подобно състояние. Пак с бездействието на властите.Там е единичен случай, тук е масово.
Ето едната
https://www.dnes.bg/world/2021/06/19...a-tri.494266,2
Топ качество на строежа с реални площи...
При нас засега пада само мазилка ...Не че е добре . Имаше 1 случай с жертви за 20-30 години и то при ремонтни дейности и да речем 10 случая на паднали парчета, а там случаите с цели паднали/взривени от газ и т.н. сгради са всяка седмица....
Друг е въпроса , че фасадите трябва да се оправят иначе ще стигнем и до жертви...., но имаме дълъг път да настигнем Европата по некачествено строителство без контрол....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.06.2021, 10:31.
- 2 Харесвания
Коментар
-
ПС: Ето ти нещо, което нагледно представя ситуацията в държавата ни. Бъл съм на много места по света, такова безхаберие никога не съм срещал. Ние сме много по-зле и от редица Африкански държави.
https://dnes.dir.bg/sofia/mazilka-pa...-dete-v-sofiya
https://trud.bg/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D...8%D0%B4%D0%B0/
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Като си почнал да пускаш линкове да беше пуснал и този и да ни обясниш колко качествени са апартаментите по милион....и как контрола в най-развитата страна е номер 1, как няма корупция по строежите и как общината е поддържала блока с установен проблем от няколко години....
https://dnes.dir.bg/svyat/kamera-zas...eznalite-video
И това не е единствената новина - има поне по няколко подобни всяка седмица от Западна Европа.... там всичко е велико !
Ако там нещата са добре, тук са много зле. Ако там са зле, тук са катастрофални.
Половината сгради в София са в подобно състояние. Пак с бездействието на властите.Там е единичен случай, тук е масово.
- 1 like
Коментар
-
"Надбягването" между купувачите - силен фактор за поскъпването на имотите у нас:: Investor.bg
"Надбягването" между купувачите - силен фактор за поскъпването на имотите у нас
Цените на имотите в София са се покачили с над 20% от началото на 2021 г., отчитат от агенция "Явлена"
https://www.investor.bg/bylgariia/45...-u-nas-330277/
Дано се успокоят малко тия цени повишения, че иначе тук в темата ще стане страшно. Даже се притеснявам, че средната възраст на обитателите на детски стаи ще се покачи от 41 на 43 години. Дано някак си времето в чеканье мине по-неусетно и бързо та 2029-та да донесе бленуваните -40% дискаунти от нива 8200-8700.
Коментар
-
И кое точно е хубавото?
Дай ми конкретни примери, явно наистина не ги виждам.
Ако ти си крадец, не плащаш данъци, унищожаваш природата и мамиш хората, предполагам ще се чувстваш идеално в България. Тя е рай именно за подобни хора - заради беззаконието и чувството на безнаказаност. Е, аз не съм такъв.
Германия и Франция вървят надолу през последното десетилетие и това е очевидно. Разликата с България обаче става все по-голяма, защото ние не вървим надолу, ние падаме.
ПС: Ето ти нещо, което нагледно представя ситуацията в държавата ни. Бъл съм на много места по света, такова безхаберие никога не съм срещал. Ние сме много по-зле и от редица Африкански държави.
https://dnes.dir.bg/sofia/mazilka-pa...-dete-v-sofiya
https://dnes.dir.bg/svyat/kamera-zas...eznalite-video
И това не е единствената новина - има поне по няколко подобни всяка седмица от Западна Европа.... там всичко е велико !
- 1 like
Коментар
-
И кое точно е хубавото?
ПС: Бил съм в Нигерия и Екваториална Гвинея (сравненията ти с Африка са меко казано нелепи).
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Иванчо, ако беше този, за който се представяш, щеше да знаеш че навсякъде има проблеми (или политиците във Франция и Германия са перфектни).
Естествено, някои неща са по-зле, но човек трябва да има очи и за хубавото.
Ако не може да го открие, да търси късмета си другаде, но да не очаква чудеса (имаме предостатъчно примери за неудовлетворени от живота емигранти, чиято единствена утеха е да плюят по форумите)
Ако ти си крадец, не плащаш данъци, унищожаваш природата и мамиш хората, предполагам ще се чувстваш идеално в България. Тя е рай именно за подобни хора - заради беззаконието и чувството на безнаказаност. Е, аз не съм такъв.
Германия и Франция вървят надолу през последното десетилетие и това е очевидно. Разликата с България обаче става все по-голяма, защото ние не вървим надолу, ние падаме.
https://dnes.dir.bg/sofia/mazilka-pa...-dete-v-sofiyaLast edited by ejonny2376; 28.06.2021, 08:52.
- 3 Харесвания
Коментар
-
150 нископлатени роби срещу няколко хиляди висококвалифицирани, които изчезнаха още миналата година. И да, има недостиг на хора, не защото се разширява бизнесът, а защото най-добрите се махат и защото компаниите масово свиват бюджетите и замразяват проекти. Подобни платени статиики са изцяло с маркетингова цел.
Мога да ти споделя само един факт - приносът на ИТ-сектора към БВП за 2020 година е по-малко, отколкото откраднатото от Баце и компания само за втората половин година. А да, и същото това откраднато не се държи в българските банки, нито се купуват имоти с него - не и в България.
Това на фона на:
- Пенсии от 250-300 лева
- Мафия в съдебната власт и в прокуратурата
- Руска подлога - президент
- Чалгар - бъдещ премиер
- Източени болници, източена здравна каса. Това с Лозенец е само началото, предстоят още няколко жестоки скандала до края на годината
- Изчезващо земеделие с полски домати по 1.20
- Напълно унищожен туризъм
- Златото и всички природни блага, подарени на чужди компании с концесии за без пари, като при нас остават само отровите и хората в тези райони умират от рак ежедневно
- Американски военни бази без пари, с военни които дерибействат над бизнеса и хората
- Енергийните дружества, Софийска Вода и подобни недоразумения източващи неправомерно джоба на хората с параван държавата и корупционните схеми по сделките с тях
В такова посмешище, наречено държава - трябва да си тотално смахнат да вярваш, че стандартът ще се повишава и че цените трябва да гонят Европейските. Нещата в момента са по-трагични и от края на 90те. Тогава се откраднаха парите на хората, сега се теглят заеми, които се крадат и които хората в бъдеще ще трябва да плащат.
Естествено, някои неща са по-зле, но човек трябва да има очи и за хубавото.
Ако не може да го открие, да търси късмета си другаде, но да не очаква чудеса (имаме предостатъчно примери за неудовлетворени от живота емигранти, чиято единствена утеха е да плюят по форумите)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
кое е добре в българия ? с какво може да се наредим до средния европеец, не говорим за лидерите !?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI
Аз не мисля, че България е посмешище. Обаче недоклатените прецъфтели педерунгели определено сте.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Не става въпрос за 150те човека, Миро.
Поне прочети статията.
Щом тези (наред с Бош и други големи) си прехвърлят развойната дейност тук (не тестърите като теб), дали не са видели потенциал?
И дали ти и Жонката разбирате повече от тях?
Ще има кой да плаща данъци и да купува скъпи имоти, това е ясноИмат потенциал на индийци, ама на 2 часа полет от Франкфурт. Дотам с потенциала, бели роби.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Радомирска панелка Крети, Радомирска , моля те не ме надценявай :-)
Да кажем така - както имотите така и жените ги избирам по-добре от теб :-) Немат нищо общо с Индия :-)
Коментар
-
Иванчо, явно тези будали от SAP са на друго мнение:
https://m.dnevnik.bg/biznes/companii...tiiat_razvoen/
Илез от вкъщи малко, поспри с интернета и мечтите, поживей.
Приятелски съвет.
А за имотите, за стари ергени в момента е по-изгодно под наем, не се ядосвай толкова или се ориентирай към места, които са ти по джоба.
Мога да ти споделя само един факт - приносът на ИТ-сектора към БВП за 2020 година е по-малко, отколкото откраднатото от Баце и компания само за втората половин година. А да, и същото това откраднато не се държи в българските банки, нито се купуват имоти с него - не и в България.
Това на фона на:
- Пенсии от 250-300 лева
- Мафия в съдебната власт и в прокуратурата
- Руска подлога - президент
- Чалгар - бъдещ премиер
- Източени болници, източена здравна каса. Това с Лозенец е само началото, предстоят още няколко жестоки скандала до края на годината
- Изчезващо земеделие с полски домати по 1.20
- Напълно унищожен туризъм
- Златото и всички природни блага, подарени на чужди компании с концесии за без пари, като при нас остават само отровите и хората в тези райони умират от рак ежедневно
- Американски военни бази без пари, с военни които дерибействат над бизнеса и хората
- Енергийните дружества, Софийска Вода и подобни недоразумения източващи неправомерно джоба на хората с параван държавата и корупционните схеми по сделките с тях
В такова посмешище, наречено държава - трябва да си тотално смахнат да вярваш, че стандартът ще се повишава и че цените трябва да гонят Европейските. Нещата в момента са по-трагични и от края на 90те. Тогава се откраднаха парите на хората, сега се теглят заеми, които се крадат и които хората в бъдеще ще трябва да плащат.Last edited by ejonny2376; 27.06.2021, 22:56.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Има, дето скоро ги завършиха, до метростанцията, хубава локация е според мен. Некви тобо груп, но когато ходих да питам като строяха казаха, че не продават, и на още едно място питах пак до метростанцията само че откъм дървеница и там ми казаха че не продават. Сега вече може и да продават, но не са в строеж. В последно време все ми казват, че не продават и в изток питах за един приятел и там така ми казаха. Т.е. строителите, не продават с дсикаунт за строежа вече, чакат си акт 16 и не търсят бързи кинти. Знаят си цената.
вече нема изгода и в зеленото.
мина времето. когато купуваш зелено и продаваш на акт 16 с по-голяма печалба от инвеститора
препоръка е
Коментар
Коментар