Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
опитах се да съм по-малко придирчив, но ледчо се прави на ударен. знам, че дури има и не е само дури с имоти по-висок клас по разбиранията на форума, НО купуваМЕ ли на тези нива - НЕ. Това ми беше идеята, че в момента прозорецът е затворен за хората, които искат да правят бизнес с имоти и могат да вържат 2 и 2. За търсещите за лично ползване - все някога трябва да купят и ако стискат еврото на 0 лихва си е напрежение - Факт!
Това с 'дизайнерските' апарти беше просто обръщане на внимание, че единствения начин собственика им да излезе сух от водата или с малко печалба е като ги продаде ( това ако ги е купил в последните 2 години )
ПП единствените имоти, които лично за мен са интересни и що годе добри цени в този момент са ЗЗ ( и не на всяка цена) и за глезене нещо кокетно и класно по морето, но не къща/парцел, защото изискват много време да им отделя човек. По морето има изтегляне на купувачи, които платиха луди пари с обещания за добра неосъществена доходност. Имоти продавани по 1000+Е преди 10г сега се продават по 500-700Е довършени до ключ. Друг е въпросът, че е лудница с това презастрояване.
- 1 like
Коментар
-
дръпнаха заради идеята,че короната ще отвори вратата за серии локдауни поне на национално ниво....по границата с гърция като извадиш румънците е мноого спокойно за този период на годината.
за какво да губиш пари нали имаш. гледай нещо друго.
поздравиЩе тупкам топката пък каквото ще да става
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не знам ,Берти, аз го гледам само на картинка. Така гледам и имотите в Созопол, но те така са отлетели в небесата ,че определено не ми се дават тези пари за тях. Ще губя пари, то се е видяло
за какво да губиш пари нали имаш. гледай нещо друго.
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
дури,
фотографията е изкуство
предполагам, че това апартче на живо ще е много много мъничко.
ПП ако намериш нещо изгодно в този ценови диапазон го пращай на ЛС на твоя другар купата, че той търси в този ценови диапазон.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6x1vqv&f1=1
Значи има, не е като да няма.
Коментар
-
дури,
фотографията е изкуство
ПП ако намериш нещо изгодно в този ценови диапазон го пращай на ЛС на твоя другар купата, че той търси в този ценови диапазон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Без да се заяждам си мисля, че това не е зле :
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6x1taz&f1=1
фотографията е изкуство
ПП ако намериш нещо изгодно в този ценови диапазон го пращай на ЛС на твоя другар купата, че той търси в този ценови диапазон.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
Скъпа,
В тези жеги би трябвало да си в Созопол. Ако е така дай знак. Аз ще идвам до там с децата идната седмица и ще се радвам да пием по бира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Добре, обясни тогава: При сегашните ценови нива какво може да се купи за сума до 100к и да се отдаде под наем с елементарна доходност. Май нищо, освен 15 квадрата дупка в Овча Купел. Това брои ли се за имот изобщо?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6x1taz&f1=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В нормалните квартали цените са 2000 без ДДС върху фалшивите квадрати. Един такъв двустаен с паркомясто излиза не 150к, а 250к и нагоре. Тристаен 350к. И шансът да намериш изобщо нещо подходящо дори на тези цени е едно към хиляди.
Това с 'дизайнерските' апарти беше просто обръщане на внимание, че единствения начин собственика им да излезе сух от водата или с малко печалба е като ги продаде ( това ако ги е купил в последните 2 години )
ПП единствените имоти, които лично за мен са интересни и що годе добри цени в този момент са ЗЗ ( и не на всяка цена) и за глезене нещо кокетно и класно по морето, но не къща/парцел, защото изискват много време да им отделя човек. По морето има изтегляне на купувачи, които платиха луди пари с обещания за добра неосъществена доходност. Имоти продавани по 1000+Е преди 10г сега се продават по 500-700Е довършени до ключ. Друг е въпросът, че е лудница с това презастрояване.Last edited by bertram; 18.07.2021, 09:16.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Сам си пишеш щуротии сам си се опровергаваш
Ти даде уникалната идея да сме правели дизайнерски апарти и да ги отдаваме под наем пък сега сметката не ти излиза
Има хора като Дъри които отдават и скъпи апарти, но за мен съм преценил че това не е изгодно, а ти ако искаш супер люкс ги прави и ги отдавай
Коментар
-
нормален двустаен чисто 65 кв ти го продават на 78кв поне с общи части по 1300-1400 в не топ район, но все пак добър + разходи и тн ти стъпва на 110К ойро без довършителни, обазавеждане и гараж. С ремонт и обзавеждане стъпва на 135К ойро поне. ( за 110К апартамент няма да го оставиш на бдс) сложи и един граж по-скоро парко място... ето ти 150К Е .. на такова нещо колко наем трябва да му търсиш, че да си струва ?
и какво излиза, че подобен апартамент е само за нуждаещи се от собствено жилище и имащи 150К спестени или кредит от добрата банка, а за инвеститори не става или по-скоро можещи да смятат инвеститори.
колко от тук пишещите повишители могат да кажат - в последните 2 години купих 1,2,3 апарта двустайни 150к до ключ и печеля от тях?
само си чешем езиците и се хвърлят яки цифри, а никой не нагазва в дълбокото да купи на този пазар.
по мои сметки 'прагът' на търпимост на пишещите тук без значение повишител или понижител е 70-80К двустаен ново в нормален квартал и 90-100 тристаен ново в нормален квартал - при това за мнооого малка част са постижими цени... останалото е лакърдия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Хубаво нещо са си имотите. Няма по-сладко нещо от наемите.
Коментар
-
нормален двустаен чисто 65 кв ти го продават на 78кв поне с общи части по 1300-1400 в не топ район, но все пак добър + разходи и тн ти стъпва на 110К ойро без довършителни, обазавеждане и гараж. С ремонт и обзавеждане стъпва на 135К ойро поне. ( за 110К апартамент няма да го оставиш на бдс) сложи и един граж по-скоро парко място... ето ти 150К Е .. на такова нещо колко наем трябва да му търсиш, че да си струва ?
и какво излиза, че подобен апартамент е само за нуждаещи се от собствено жилище и имащи 150К спестени или кредит от добрата банка, а за инвеститори не става или по-скоро можещи да смятат инвеститори.
колко от тук пишещите повишители могат да кажат - в последните 2 години купих 1,2,3 апарта двустайни 150к до ключ и печеля от тях?
само си чешем езиците и се хвърлят яки цифри, а никой не нагазва в дълбокото да купи на този пазар.
по мои сметки 'прагът' на търпимост на пишещите тук без значение повишител или понижител е 70-80К двустаен ново в нормален квартал и 90-100 тристаен ново в нормален квартал - при това за мнооого малка част са постижими цени... останалото е лакърдия.
Ти даде уникалната идея да сме правели дизайнерски апарти и да ги отдаваме под наем пък сега сметката не ти излиза
Има хора като Дъри които отдават и скъпи апарти, но за мен съм преценил че това не е изгодно, а ти ако искаш супер люкс ги прави и ги отдавай
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Адреналинчо, ти ми кажи какво си учил и завършил, защото ми се струва, че трудно би разбрал нещата, които бих ти обяснил.
Трябва да четеш, трябва!
Коментар
Коментар