If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знаеш къде е локацията, има гледка към морето и е близо до плажа.
Инвестицията ми се вижда хубава, за тези пари (цената на вилата) в София можеше да се купи от по-евтините апартаменти с наем 500 лв месечно (читави клиенти се намират трудно сега), а от вилата ще изкарват повече пари.
Не е въпросът само колко ще изкарват, а колко лесно ще ги изкарват. Едно е да намериш дългосрочен наемател и да си прибираш наема, друго е да настаняваш, изпращаш, переш и чистиш. Трябва реално да си наемеш човек/жена да ти върши цялата работа, което е трудно и не е евтино.Не от всеки става хотелиер.
Идеята освен това е на първо време да спасиш кеша от инфлация, не и задължително да печелиш от него. Ако искаш печалби, имотите са най-грешната инвестиция.
Инвестицията ми се вижда хубава, за тези пари (цената на вилата) в София можеше да се купи от по-евтините апартаменти с наем 500 лв месечно (читави клиенти се намират трудно сега), а от вилата ще изкарват повече пари.
що не я купи ти тая вила и да настаняваш румунски каки цяло лято?
Ужас! И това на място без гледка към морето, без плаж и на 1 час ходене пеша до най-близкия плаж.
аз ви бях разказвал за един възрастен чичо (в чийто поглед имаше харесване и одобрение) и неомъжената му дъщеря, съседи по вила.
Те си продадоха вилата, защото чичото е стар и дори трудно шофира, а дъщеря му не хареса региона (дори когато беше на море, рядко ходеше на плаж и не излизаше много от къщата, не искаше контакти. И изглеждаше доста неоправна, макар и културна и богата).
Новите собственици на вилата я отдават на румънци и чужденци това лято, като интерес има предимно уикендите. Но все пак си печелят хубаво, сложили са много легла. По мои изчисления ще припечелят поне 7200 лв за 2 месеца лятото (може и да греша, не знам колко ще е заета и дали ще има клиенти извън сезона, за да сметна годишните приходи).
Също така не знам за колко са я купили от чичото. Той беше обявил висока, труднопродаваема цена в имотния портал, но реално сделката е била под нея.
Поздрави
Евго, нали след всички тези посетители трябва да переш и да чистиш мизериите, да не говорим за режийните разходи.
Абсолютно неоправдана инвестиция е подобна къща, освен ако това не ти е основният бизнес и не си на място, 24 часа на разположение.
Заетостта ще е максимум 2-3 месеца в годината. И 10.000 лева чисти да правиш, това е нищожна сума спрямо разходите за покупка и всички разправии с гостите.
аз ви бях разказвал за един възрастен чичо (в чийто поглед имаше харесване и одобрение) и неомъжената му дъщеря, съседи по вила.
Те си продадоха вилата, защото чичото е стар и дори трудно шофира, а дъщеря му не хареса региона (дори когато беше на море, рядко ходеше на плаж и не излизаше много от къщата, не искаше контакти. И изглеждаше доста неоправна, макар и културна и богата).
Новите собственици на вилата я отдават на румънци и чужденци това лято, като интерес има предимно уикендите. Но все пак си печелят хубаво, сложили са много легла. По мои изчисления ще припечелят поне 7200 лв за 2 месеца лятото (може и да греша, не знам колко ще е заета и дали ще има клиенти извън сезона, за да сметна годишните приходи).
Също така не знам за колко са я купили от чичото. Той беше обявил висока, труднопродаваема цена в имотния портал, но реално сделката е била под нея.
Поздрави
Ужас! И това на място без гледка към морето, без плаж и на 1 час ходене пеша до най-близкия плаж.
Вече имаме такава, засега уговорка. Твърди се че точно този участък няма проблеми и им разрешават да строят. Проблемния участък е по-нагоре и е обозначен. А и виждам дупките от геодезистите в терена и пътя отгоре.
говори лично с експерт. не вярвай на брокери и местни - те са 'в позиция' и са пристрастни. не могат да са обективни.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
А на теб защо ти е къща? Колко време ще прекарваш там? Никаква инвестиция не е това, само постоянни ядове с поддръжката и с разни пияни повръщащи свине-наематели.
Риск от съсипвачи има. Но иначе има поддръжка и управление от профита в региона. Ще се изръсиш малко но немаш ядове.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар